to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:26 | 13.11.2023

Πολιτική

Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Φτάνει! Οι ζωές των Ρομά Μετράνε!»

«Καταγγέλλουμε την αστυνομική βία και δηλώνουμε απερίφραστα ότι η δολοφονία του δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη»


H ανακοίνωση του Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ. για τη νέα «εκπυρσοκρότηση όπλου» που οδήγησε σε θάνατο νεαρό Ρομά:

Φτάνει! Οι ζωές των Ρομά Μετράνε!

Η πολιτική αυταρχισμού και καταστολής που ακολουθεί από την πρώτη κυβερνητική της θητεία η ΝΔ έχει ως αποτέλεσμα να έχουν αυξηθεί δραματικά τα θύματα αστυνομικής βίας, ειδικά όσα  αποτελούν "εύκολο στόχο", αφού απαρτίζουν τις ευάλωτες  και κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες. Τα παραδείγματα βιαιότητας και καταστολής είναι πολλά. Στα αυτιά μας ηχεί ακόμα η δήλωση  συνδικαλιστή της αστυνομίας, τον Δεκέμβρη 2019 ότι ''επιτέλους λύθηκαν τα χέρια μας''.

Στην ομάδα των Ρομά έχουμε συνεχώς δείγματα αστυνομικής αυθαιρεσίας που οδηγούν πολλές φορές σε θάνατο. Έτσι η πολιτική του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ''λυμένα χέρια'' έχει οδηγήσει μέχρι τώρα στη δολοφονία του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη τον Οκτώβρη 2021 γιατί δεν σταμάτησε σε αστυνομικό σήμα ελέγχου,  στην δολοφονία του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη γιατί δεν πλήρωσε 20 (είκοσι) ευρώ για βενζίνη τον Δεκέμβρη του 2022 και τώρα τον Νοέμβρη 2023 στη δολοφονία του 17χρονου ρομά Χρήστου Μιχαλόπουλου γιατί έτρεχε όπως είπε η αστυνομία υπερβολικά.

Για άλλη μια φορά θρηνούμε ένα ακόμα μέλος και μάλιστα νεαρό από την κοινότητα των Ρομά.

Καταγγέλλουμε την αστυνομική βία και δηλώνουμε απερίφραστα ότι η δολοφονία του δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη

ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΜΕΤΡΑΝΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)