to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Πρωτοβουλίες

Στις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, ο Σ. Κασσελάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE)


Θεσμικές και πολιτικές πρωτοβουλίες για την τήρηση και τη διαφύλαξη των αρχών ενός Κράτους -που θέλει να είναι- Δικαίου αναλαμβάνει τις τελευταίες μέρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέφανος Κασσελάκης.

Αφήνοντας πίσω του προσώρας τουλάχιστον τα εσωκομματικά προβλήματα, τα οποία ούτως ή άλλως θα κληθεί να αντιμετωπίσει στην επικείμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αξιοποιεί τον θεσμικό του ρόλο και επιδιώκει να εισέλθει στον πυρήνα της πολιτικής ουσίας.

Στην αιχμή των πρωτοβουλιών του βρέθηκαν ήδη συναντήσεις του με ανώτατους εκπροσώπους δικαστικών και εισαγγελικών Αρχών και με τους επικεφαλής των ανεξάρτητων Αρχών που εμπλέκονται εκ της ιδιότητάς τους στη διερεύνηση της δυσώδους υπόθεσης. Ο Σ. Κασσελάκης μέσα σε μία εβδομάδα ζήτησε επιτάχυνση της Δικαιοσύνης στη διαδικασία διαλεύκανσης του σκανδάλου και συγχρόνως έθιξε ζητήματα δημοκρατικής λειτουργίας τασσόμενος στο πλευρό των επικεφαλής των ανεξάρτητων Αρχών που απειλούνται γιατί κάνουν τη δουλειά τους όπως αυτή ορίζεται από το σύνταγμα.


Επίσης, στις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, ο Σ. Κασσελάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να ζητήσει να προχωρήσει η έρευνα για τις υποκλοπές σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ακόμη και στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πίεσε προς την κατεύθυνση της αποκάλυψης της αλήθειας υποδεικνύοντας τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να κληθούν στη Δικαιοσύνη ως μάρτυρες κρίσιμα πρόσωπα με κεντρικό ρόλο στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Στη δε συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. Νίκο Ανδρουλάκη υπήρξε συναντίληψη για την αναγκαιότητα συνεννόησης των δύο κομμάτων στην ανάδειξη της αλήθειας.

Η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη ίσως και να πίστεψε ότι πέρασε με σχετική ευκολία τον κάβο ενός κραυγαλέου σκανδάλου. Το αποτέλεσμα των εκλογών του Ιουνίου ερμηνεύεται άλλωστε από το Μαξίμου ως «κάθαρση» για τα αντιδημοκρατικά ατοπήματα της πρώτης τετραετίας. Οι εξελίξεις υποδηλώνουν το αντίθετο. Και οι πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα λειτουργούν ως μοχλός πίεσης για την αποκάλυψη της αλήθειας.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)