to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ρεσιτάλ υποκρισίας και προσπάθεια απαξίωσης Ράμμου από το Μαξίμου

Να δώσει εξηγήσεις για τα όσα ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από βήματος Βουλής περί «ατζέντας» του επικεφαλής της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών και τις απαντήσεις που έδωσε ο ίδιος ο Χρήστος Ράμμος στον Πρωθυπουργό σε πρόσφατη εκδήλωση καλέσαμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος όχι μόνο δεν επιχείρησε να ανασκευάσει, αλλά κράτησε και δύο μέτρα και δύο σταθμά για την… ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης


Την περασμένη εβδομάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κορύφωσε την επιχείρηση στοχοποίησης και δολοφονίας του επικεφαλής της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών που ερευνά τις υποκλοπές, εξαπολύοντας μία άνευ προηγουμένου, χυδαία επίθεση από το βήμα της Βουλής. Εξηγήσεις για την επίθεση αυτή, αλλά και για τα όσα του απάντησε ο Χρήστος Ράμμος ζήτησε το documentonews.gr από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, υπογραμμίζοντας και τις αντιφάσεις της κυβέρνησης.

«Τώρα το τι λέτε εσείς, ο κ. Ράμμος και όποιος άλλος μπορεί να έχει τη δική του ατζέντα, αφορά εσάς και τους συνομιλητές σας» ανέφερε την περασμένη Πέμπτη, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη, με τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ να σηκώνει φορτισμένος συναισθηματικά το γάντι, στο πλαίσιο συνεδρίου για τις ανεξάρτητες αρχές.

«Έτσι λοιπόν τώρα στα γεράματα, απέκτησα και ατζέντα. 40 χρόνια στο ΣτΕ, δικαστής ποτέ δεν έδωσα αφορμή για το παραμικρό. Ποτέ δεν ακούστηκε το παραμικρό για μένα. Και νιώθω ότι θίγεται η τιμή μου, η υπόληψή μου, η αξιοπρέπεια μου, η προσωπικότητα μου και όχι μόνο αυτό, κάτι ακόμη πιο πολύτιμο: η δικαστική μου τιμή» ανέφερε, μεταξύ άλλων ο Χρ. Ράμμος, που δεν άντεξε τη συναισθηματική φόρτιση και βούρκωσε.

«Εσείς είχατε κάνει σημαία σας το “κλάμα του κ. Πικραμένου”. Το δάκρυ του κ. Ράμμου το είδατε;» ρωτήσαμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, προφανώς επικεντρώνοντας στα δύο μέτρα και στα δύο σταθμά που κρατά η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνησή της στην… ευαισθησία της αναφορικά με την αντιμετώπιση ανωτάτων δικαστικών, αλλά και στον σεβασμό της στη διάκριση των εξουσιών.

«Νομίζω ότι συγκρίνετε, κατ’ αρχάς, ανόμοια πράγματα» μας εγκάλεσε ο Π. Μαρινάκης, υποστηρίζοντας πως στην περίπτωση του Παναγιώτη Πικραμένου, του οποίου η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, «είχαμε έναν άνθρωπο ο οποίος κρεμάστηκε στα μανταλάκια για το δήθεν μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως Ελληνικού Κράτους και ενώ υποτίθεται ότι θα ήταν όλο αυτό το οποίο είχε «προαναγγελθεί», μάλιστα από την Εκτελεστική Εξουσία για λογαριασμό της Δικαστικής Εξουσίας» ανέφερε, βρίσκοντας ευκαιρία για να σερβίρει για μία ακόμα φορά τη θεωρία της «σκευωρίας Novartis», για το εξόχως πραγματικό και ατιμώρητο σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας, με το οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχείρησε να φυλακίσει τους δημοσιογράφους που το αποκάλυψαν.

«Και να μην ξεχνάμε τι ζήσαμε. Η υπόθεση αυτή κατέρρευσε, και ειδικά για τον κ. Πικραμένο, που αναφέρεστε, με κρότο. Άρα, νομίζω ότι είναι κάτι το οποίο είναι καλό να το αφήσουμε πίσω μας, να το ξεχάσουμε, αλλά είναι καλό να γνωρίζουμε την Ιστορία για να μην επαναληφθεί, αλλά εδώ δεν νομίζω ότι έχουμε μια τέτοια περίπτωση» μας κούνησε και το δάχτυλο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την… ιστορική γνώση για ένα σκάνδαλο που παραμένει -επί της ουσίας- ανεξιχνίαστο και… αδιευκρίνιστο.

«Εγώ μένω σε αυτά τα οποία είπε, νομίζω, με πολύ χαρακτηριστικό και σαφή τρόπο ο Πρωθυπουργός στη Βουλή» επέμεινε για τη χυδαιολογία του Κυρ. Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής ο εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας «χωρίς να θέλω να προσθέσω κάτι, δεν νομίζω ότι έχουμε κάτι περισσότερο να πούμε. Νομίζω ότι η συγκεκριμένη αποστροφή, το κομμάτι το οποίο διαβάσατε μας καλύπτει πλήρως».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)