to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:55 | 06.11.2023

Κοινωνία

Δυναμικό όχι στο κόψιμο των δέντρων: Επίθεση των ΜΑΤ στους κατοίκους των Εξαρχείων (φωτ.- βίντεο)

Με αναίτια καταστολή απάντησαν τα ΜΑΤ του Μητσοτάκη στη δυναμική κινητοποίηση διαμαρτυρίας στα Εξάρχεια, το βράδυ της Δευτέρας, με αφορμή την κατασκευή σταθμού Μετρό στην πλατεία και το κόψιμο δέντρων στην περιοχή


   φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη / Ευρωκίνση

Την πορεία πολιτών και κατοίκων στα Εξάρχεια χτύπησε η αστυνομία επειδή οι διαδηλωτές επιχείρησαν να κρεμάσουν το πανό τους στην περίφραξη και εμποδίστηκαν από τα ΜΑΤ.

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην πορεία διαμαρτυρίας στη γειτονιά των Εξαρχείων, στον απόηχο της μεγάλης έντασης που επικρατεί από το πρωί, μετά την «κίνηση» της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ να κοπούν δέντρα για την κατασκευή του σταθμού του μετρό, χωρίς καν να έχουν άδεια, όπως κατήγγειλαν κάτοικοι και φορείς.

****

Νωρίτερα, την προσωρινή διακοπή του έργου του μετρό στα Εξάρχεια μέχρι να διευκρινιστούν οι συνθήκες μέσα στις οποίες γίνονται οι εργασίες κοπής δέντρων συνιστά η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Την υπόθεση έχει αναλάβει ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, ωστόσο δεν πρόκειται για δεσμευτική ενέργεια.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα με μηνύσεις απάντησαν στην κοπή δέντρων οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Αθηναίων Νάσος Ηλιόπουλος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Πέτρος Κωνσταντίνου από την «Ανταρσία στις γειτονιές».

• Διαβάστε σχετικά: Μήνυση ώστε να σταματήσει η κοπή των δέντρων στην πλατεία Εξαρχείων κατέθεσαν Ανοιχτή Πόλη και Νάσος Ηλιόπουλος

Όπως μετέδωσε ο Κώστας Παπαντωνίου, δημοσιογράφος της ΑΥΓΗΣ και του ρ/σ στο Κόκκινο 105,5, λίγο μετά τις 14:30 έφυγε το συνεργείο που έκοβε τα δέντρα, μέσα σε έντονες αποδοκιμασίες από τους κατοίκους και υπό την προστασία των ΜΑΤ.

• Διαβάστε επίσης: Ν. Μπελαβίλας: H φυσική θέση του σταθμού Μετρό είναι το Μουσείο και όχι τα Εξάρχεια

Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων των Εξαρχείων ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας  καθώς συνεργεία της Αττικό Μέτρο μπήκαν στον περιφραγμένο χώρο που έχει επιλεγεί για τη δημιουργία του σταθμού του Μετρό και προχωρούν στην κοπή των 72 δένδρων, του μοναδικού πνεύμονα της περιοχής, προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες.

Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από Δράση, ΟΠΚΕ και ΜΑΤ οι οποίες έχουν παραταχθεί μπροστά από τις λαμαρίνες και τις φρουρούν τις λαμαρίνες και το συνεργείο που προχωρούν την κοπή των δένδρων.

Ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας  με ανάρτηση του στo Facebook, τόνισε πως κανένα δέντρο δεν πρέπει να πάει χαμένο. Παρέμβαση και του Κ. Ζαχαριάδη «Και πράσινο και Μετρό και πλατεία στα Εξάρχεια»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος έφθασε σε σημείο και προσπάθησε να μιλήσει με τον εργολάβο, που είναι υπεύθυνος για την κοπή των δέντρων στην πλατεία Εξαρχείων, χωρίς αποτέλεσμα. Σε δήλωση του ο Νάσος Ηλιόπουλος τονίζει πως «Ζητάμε άμεσα να σταματήσουν οι εργασίες κοπής δένδρων. Ζητήσαμε τις άδειες και δεν πήραμε καμία απάντηση. Είμαστε ήδη στο ΑΤ Εξαρχείων για να καταθέσουμε μήνυση»

Κάτοικοι της περιοχής έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο και  απευθύνουν κάλεσμα για βοήθεια.

Χημικά και σπρωξίματα απο την αστυνομία στους διαμαρτυρόμενους κατοίκους των Εξαρχείων ενώ από πίσω τα συνεργεία της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ κόβουν ανενόχλητα δέντρα δεκαετιών χωρίς καν να έχουν άδεια.

ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΚΟΠΗ ΔΕΝΤΡΩΝ

ΚΟΠΗ ΔΕΝΤΡΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΚΟΠΗ ΔΕΝΤΡΩΝ

avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)