to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:28 | 05.11.2023

Διεθνή

Στάθμευσε για λίγο στην Κύπρο ο Μπλίνκεν και συναντήθηκε με Χριστοδουλίδη

Η συνάντηση είχε ως βασικό θέμα συζήτησης την κρίση στην περιοχή μας όπως εξελίσσεται και την πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με τη δημιουργία θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της Κύπρου με τελικό προορισμό τη Γάζα.


Η κρίση στη Μέση Ανατολή και η πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας για δημιουργία θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου ήταν στο επίκεντρο της σύντομης συζήτησης μεταξύ του Υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν και του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη, στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποίησε συνάντηση σήμερα με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, στο πλαίσιο των επαφών του στην περιοχή.

Η συνάντηση είχε ως βασικό θέμα συζήτησης «την κρίση στην περιοχή μας όπως εξελίσσεται και την πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με τη δημιουργία θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της Κύπρου με τελικό προορισμό τη Γάζα», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Νωρίτερα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης προανήγγειλε μια έκτακτη επίσκεψη στην Κύπρο που σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία προσπαθεί, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, να διασφαλίσει ότι θα υπάρχει απρόσκοπτη ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βασιλιά της Ιορδανίας, κατά την οποία συζήτησαν τις εξελίξεις στην περιοχή μας όπως αυτές διαμορφώνονται.

Προέβησαν σε λεπτομερή συζήτηση σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κύπρο και με τελικό προορισμό τη Γάζα.

Αναφορά έγινε και στις εξαιρετικές σχέσεις των δύο χωρών οι οποίες μπορούν να συμβάλουν στις προσπάθειες για αποκλιμάκωση της κρίσης και στη σταθερότητα στην περιοχή.

Στο ίδιο πλαίσιο συζητήθηκαν και οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης  - Ιορδανίας  και πώς η περαιτέρω ενίσχυσή τους δύναται να συμβάλει και στην επίτευξη του ανωτέρω στόχου.

tags: κύπρος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)