to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:26 | 25.04.2013

Πολιτική

Οικολόγοι Πράσινοι: «Χαιρετίζουμε την εκδίωξη των χρυσαυγιτών από Νοσοκομείο της Νίκαιας»

Φασιστική Πολιτική Παρέμβαση στο χώρο της Υγείας από την Χρυσή Αυγή


Επικοινωνιακή άσκηση στo πλαίσιo ολοκληρωμένης φασιστικής πολιτικής παρέμβασης στο χώρο της υγείας, φαίνεται να έκαναν τα μέλη της Χρυσής Αυγής που εισέβαλλαν χθες το πρωί, 24 Απρίλη, στο Γενικό Κρατικό Νικαίας. Τελικός σκοπός η επιτυχία των εκδηλώσεων μίσους που θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 27 Απριλίου 2013 με θέμα: «Αιμοδοσία Μόνο Για Έλληνες».

Το δικαίωμα στην υγεία συνιστά ένα από τα σημαντικότερα κοινωνικά δικαιώματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη Διεθνή έννομη τάξη το οποίο τεκμηριώνεται από Καταστατικές Συνθήκες, το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, και σειρά άλλων Συμφώνων που συμπεριλαμβάνουν αναφορές στην προστασία της υγείας. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής ασκούν πολιτική κόντρα στις αρχές του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης και της ιατρικής δεοντολογίας, γι αυτό και πετάχτηκαν εκτός Νοσοκομείου από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και καταγγέλθηκαν από την ΕΙΝΑΠ.

Δεδομένου του σημαντικού αριθμού μεταναστών χωρίς νόμιμα έγγραφα και της ολοένα αυξανόμενης ανάγκης πρόσβασης τους στην υγειονομική περίθαλψη, χαιρετίζουμε την σθεναρή στάση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και της ΕΙΝΑΠ, που υπερασπίστηκαν ενάντια σε κάθε φασίζουσα νοοτροπία εξαίρεσης και διαχωρισμού της ανθρώπινης οντότητας, την ανθρώπινη επιβίωση, το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στην υγεία και μέσω αυτών, ζητήματα δημόσιας υγείας .

Διαβάστε επίσης:

 Εκδίωξη χρυσαυγιτών από το Νοσοκομείο της Νίκαιας

"Το νοσοκομείο της Νίκαιας είναι χώρος για φτωχούς, πρόσφυγες, μετανάστες κι έτσι θα μείνει"

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Να μη μείνει αναπάντητη η νέα εισβολή της Χρυσής Αυγής σε δημόσιο νοσοκομείο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)