to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:09 | 18.10.2023

Πολιτική

Ζητούν την άρση της ασυλίας του Π. Πολάκη - Είχε αποκαλύψει βουλευτή της ΝΔ με offshore στα Μάρσαλ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εξέφρασε θετική άποψη για την άρση της ασυλίας του, αναφέροντας ότι στο δικαστήριο θα αποδείξει την αλήθεια της καταγγελίας


φωτ. ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη προτείνει στην Ολομέλεια η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής μετά από μήνυση του βουλευτή της ΝΔ, Περικλή Μαντά, για συκοφαντική δυσφήμηση.

Ο Παύλος Πολάκης είχε καταγγείλει τον περασμένο Φεβρουάριο τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας για κατοχή offshore εταιρίας στα νησιά Μάρσαλ.

Πιο συγκεκριμένα ο Παύλος Πολάκης και ο τομέας Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είχε αποκαλύψει ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κατέχει offshore εταιρεία με έδρα στα Νησιά Μάρσαλ.

Η καταγγελία αφορούσε στον «βουλευτή Μεσσηνίας, Περικλή Μαντά, προσωπική επιλογή του Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος είχε γίνει γνωστός όταν παρέστη στην κηδεία του Γλύξμπουργκ, καθώς στη Βουλή έχει λάμψει δια της απουσίας του».

Σύμφωνα με τον Παύλο Πολάκη, «ο συγκεκριμένος "άριστος" βουλευτής της ΝΔ κατέχει offshore εταιρεία με έδρα στα Νησιά Μάρσαλ, προφανώς για να είναι "αόρατες" οι δραστηριότητες του. Για να κρύψει μάλιστα εντελώς τα ίχνη του, ο Μαντάς τοποθέτησε ως φορολογικό και νόμιμο εκπρόσωπο στην offshore "ΑEGIR SERVICES CO».

Πάντως κατά τη συζήτηση του σχετικού εισαγγελικού αιτήματος στην Επιτροπή, παρών ήταν ο Π. Πολάκης, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να εξέφρασε θετική άποψη ως προς την άρση της ασυλίας του υποστηρίζοντας ότι στο δικαστήριο θα αποδείξει πως όσα ισχυρίσθηκε στην ανάρτησή του κατά του βουλευτή της ΝΔ είναι αλήθεια.

Πηγή: Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)