to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:17 | 13.06.2013

Πολιτική

"Αποφασίζομεν και διατάσσομεν": Ο Στουρνάρας απειλεί με κυρώσεις όποιον αναμεταδίδει το σήμα της ΕΡΤ - Ρίχνουν τη συχνότητα της EBU

Ο υπ. Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας απειλεί με κυρώσεις όποιον αναμεταδίδει το σήμα της ΕΡΤ


Υπήρξε επιστολή από το υπουργείο οικονομικών, από το γραφείο του κ. Στουρνάρα προς όλους τους περιφερειακούς σταθμούς και όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, ότι η ΕΡΤ σύμφωνα με το νόμο έχει κλείσει και γι αυτό οποιαδήποτε αναμετάδοση του σήματος είναι παράνομη και θα έχει τις κυρώσεις που προβλέπει η νομοθεσία.

Ολόκληρη η επιστολή:

«Αγαπητέ κύριε-αγαπητή κυρία,

Εκ μέρους του Υπουργού Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρα, σας ενημερώνουμε οτι σύμφωνα με τη την υπ' αριθμ. ΟΙΚ.02/11.6.2013 (ΦΕΚ Β΄ 1414/11.6.2013) ΚΥΑ καταργείται η δημόσια επιχείρηση ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΕΡΤ Α.Ε) και οι θυγατρικές της. Με βάση την παραπάνω απόφαση, διακόπτεται η λειτουργία της εταιρίας ΕΡΤ Α.Ε. και των θυγατρικών της και ως εκ τούτου παύει η εκπομπή σήματος από την ΕΡΤ.

Για το σκοπό αυτό, επισημαίνεται οτι τυχόν προβολή των πάσης φύσεως εκπομπών (τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών) που φέρουν το σήμα της ΕΡΤ Α.Ε. από περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς, συνιστά μη αδειοδοτημένη και εξ'αυτού του λόγου παράνομη προβολή προγράμματος και αντιμετωπίζει όλες τις κυρώσεις που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

Για τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα»

Ταυτόχρονα, τεχνικοί της ΕΡΤ καταγγέλλουν ότι έγιναν παρεμβολές στην ψηφιακή επίγεια συχνότητα 48, από όπου εξέπεμπαν το απεργιακό τους πρόγραμμα οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ. 

Η συχνότητα είχε παραχωρήσει η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) και αρχικά αφορούσε περιοχές των βορειοανατολικών προαστίων. Η EBU είχε ενημερώσει τους εργαζόμενους ότι προσφέρει την υπηρεσία Eurovision News Exchange που έχει έδρα τη Γενεύη, προκειμένου να μεταδίδεται το live streaming της ενημερωτικής εκπομπής των εργαζομένων της ΕΡΤ.  «Η ύπαρξη των δημόσιων μέσων και η ανεξαρτησία τους όσον αφορά την κυβέρνηση βρίσκονται στην καρδιά των δημοκρατικών κοινωνιών» υπογραμμίζει η EBU.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)