to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Εικόνα που πρέπει να αλλάξει

Η άνετη επανεκλογή Μπέου στον Βόλο από τον α' γύρο είναι ίσως το πιο ανησυχητικό αποτέλεσμα των εκλογών, καθώς δείχνει ότι η μετατροπή της χώρας σε failed state


Ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών επιβεβαιώνει τις τάσεις των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών, καθώς το καταστροφικό καλοκαίρι που πέρασε η χώρα δεν φαίνεται να επηρέασε, παρά μόνο οριακά, τη στάση των εκλογέων. Η Ν.Δ. πέτυχε τους εκλογικούς της στόχους χωρίς άγχος λόγω της διαφοράς από τον δεύτερο, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ βελτίωσαν τη θέση τους, η γενική εικόνα όμως παραμένει η ίδια: ζοφερή για κάθε δημοκρατικό πολίτη με στοιχειώδεις απαιτήσεις από τη λειτουργία της χώρας, της διοίκησης, του κράτους, των θεσμών. H κολοσσιαία αποχή υπογραμμίζει την προϊούσα απαξίωση του πολιτικού συστήματος.

Η άνετη επανεκλογή του Μπέου στον Βόλο από τον πρώτο γύρο, παρά τις ευθύνες του για τις καταστροφές στην πόλη, την τραμπούκικη συμπεριφορά του και τον σεξιστικό οχετό που εξέμεσε, είναι ίσως το πιο ανησυχητικό αποτέλεσμα των εκλογών, καθώς δείχνει ότι η μετατροπή της χώρας σε failed state, αντί να θορυβεί τους πολίτες, τους καταπίνει.

Είναι προφανές ότι επείγει να μπει ένα τέλος σ’ αυτόν τον συντηρητικό κατήφορο. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. παραμένει το μόνο κόμμα που διαθέτει και το μέγεθος αλλά και τη φιλοσοφία για τη δημιουργία μιας μεγάλης προοδευτικής παράταξης που θα διώξει τη Δεξιά και τα παρακολουθήματά της από την εξουσία και θα βάλει τη χώρα στον δρόμο της προκοπής, της δικαιοσύνης, της δημιουργίας και της ειρήνης.

Ο δεύτερος γύρος των εκλογών μπορεί και πρέπει να αποτελέσει αφορμή συσπείρωσης των αριστερών και δημοκρατικών πολιτών.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)