to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:59 | 27.09.2013

Πολιτική

Ο γαλάζιος κουμπάρος επιστρέφει

Γνωστός από το περιβόητο σκάνδαλο του 2006, είναι έξω με εγγύηση και κάνει μπίζνες με δημόσιους φορείς. Με όχημα την εταιρεία Kymaia, τα σαρώνει όλα: συμβάσεις με τη ΡΑΕ, την Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας κ.ά.


Γνωστός από το περιβόητο σκάνδαλο του 2006, είναι έξω με εγγύηση και κάνει μπίζνες με δημόσιους φορείς. Με όχημα την εταιρεία Kymaia, τα σαρώνει όλα: συμβάσεις με τη ΡΑΕ, την Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας κ.ά.

Του Βασίλη Γεώργα (Εφημερίδα των Συντακτών)

 Ο πιο διάσημος «γαλάζιος κουμπάρος» επιστρέφει στην Ελλάδα της τρόικας, των απολύσεων και του Μνημονίου για να κάνει μπίζνες με δημόσιους φορείς.

Ο Παναγιώτης Αδαμόπουλος, γνωστός στο πανελλήνιο από το περιβόητο σκάνδαλο των «κουμπάρων» το 2006 όταν και συνελήφθη, προφυλακίστηκε και καταδικάστηκε το 2009 σε πέντε χρόνια φυλάκιση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της απόπειρας εκβίασης στην υπόθεση της «ΜΕΒΓΑΛ», βρίσκεται έξω σήμερα με εγγύηση 10.000 ευρώ και εν αναμονή της επόμενης δίκης του τον ερχόμενο Φεβρουάριο «σαρώνει» τις δημόσιες συμβάσεις, προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επιχειρηματίες και παίρνει δουλειές ακόμη για θέματα… ανταγωνισμού.

Η προϊστορία όμως του κ. Αδαμόπουλου φαίνεται ότι δεν έχει αποθαρρύνει διαφόρους (δημόσιους πάντα) φορείς απ’ τη συνεργασία μαζί του σε μια ευρεία γκάμα «παροχής υπηρεσιών», που εκτείνονται από την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας έως τις ανθρωπιστικές κρίσεις! Ο κ. Αδαμόπουλος, με όχημα την εταιρεία Kymaia, τα σαρώνει όλα: συμβάσεις με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, την Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας, την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών.

Αντιπροσωπεύοντας στην Ελλάδα δύο σουηδικές επιχειρήσεις, αρχικά την Ethos International, στην οποία υπήρξε ο διευθυντής του γραφείου της στην Ελλάδα και εν συνεχεία της Kymaia Sweden AB που συνεργάζεται με την Ethos, έχει καταφέρει μέχρι τώρα να «κερδίσει» δουλειές αρκετών χιλιάδων ευρώ με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών και την Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τις αποφάσεις που έχουν δημοσιευτεί στη «Διαύγεια»:

● Στις 17 Ιουλίου 2013 με την απόφαση 57/2013 ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Νίκος Βασιλάκος υπέγραψε την ανάθεση εκπόνησης έργου στην Kymaia Sweden AB, με τίτλο «Μελέτη ειδικών ζητημάτων ανταγωνισμού σε μεταβατικές περιόδους απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας-Δυναμική οριοθέτηση της αγοράς και προστασία του καταναλωτή/αγορά» στην εταιρεία Kymaia Sweden AB. Η σύμβαση είχε διάρκεια μόλις τριών μηνών και το τίμημά της ήταν 20.000 ευρώ.

● Στις 29 Μαρτίου 2013 η Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων εξέδωσε εντολή πληρωμής 3.000 ευρώ στην Kymaia Sweden με αναφορά στον Π. Αδαμόπουλο ως αμοιβή συμβούλου για μελέτη με τίτλο «Σχέδιο αντιμετώπισης της δημοσιονομικής κρίσης στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Πώς να κερδίσει από τα κονδύλια και τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

● Στις 16 Οκτωβρίου 2012 ο πρόεδρος του Δ.Σ της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών υπέγραψε σύμβαση ανάθεσης πάλι στην Kymaia Sweden ΑΒ για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε ό,τι αφορά την εκπόνηση «Σχεδίου αντιμετώπισης Ανθρωπιστικών Κρίσεων στον Δήμο Αθηναίων». Η δουλειά είχε χρονική διάρκεια μόλις ενός μήνα (18/9/2012-18/10/2012) και πληρώθηκε 10.000 ευρώ.

Ο ίδιος, καλός γνώστης των ευρωπαϊκών θεμάτων, με εμπειρία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, στην οποία φέρεται να μπήκε στο «ψυγείο» το 2006 όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με τη Formula 1, σήμερα επιχειρεί να ενεργοποιηθεί εκ νέου και στον ιδιωτικό τομέα προσεγγίζοντας από την αγορά και επιχειρηματίες διαφόρων κλάδων που επιθυμούν να αξιοποιήσουν τις γνώσεις, τις εμπειρίες του και τις καλές σχέσεις που διατηρεί με κυβερνητικά στελέχη αλλά και στελέχη της τρόικας.

Πηγή: www.efsyn.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)