to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:02 | 05.10.2023

Κοινωνία

Παραιτήθηκε ο διοικητής του ΕΦΚΑ Παναγιώτης Δουφεξής

Την παραίτηση του υπέβαλε ο διοικητής του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης Παναγιώτης Δουφεξής καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, του ζήτησε να τον διευκολύνει, προκειμένου να τοποθετηθεί στη θέση του ο Αλέξανδρος Βαρβέρης


Αλλαγές στην ηγεσία του ΕΦΚΑ καθώς ο επί διετία διοικητής του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου της χώρας Παναγιώτης Δουφεξής υπέβαλε την παραίτηση του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Π. Δουφεξής θα μετακινηθεί σε άλλο δημόσιο φορέα.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνι Γεωργιάδη να ζήτησε από τον διοικητή του ΕΦΚΑ, Παναγιώτη Δουφεξή να τον διευκολύνει, υποβάλλοντας την παραίτηση του, προκειμένου να τοποθετηθεί στην ίδια θέση ο Αλέξανδρος Βαρβέρης, ο πρώτος εκ των τεσσάρων υποδιοικητών που συμπληρώνουν τη σύνθεση της Διοίκησης, με βασική αρμοδιότητα την ψηφιοποίηση των συντάξεων και την ολοκλήρωση του νέου ΟΠΣ.

Την αλλαγή του Π. Δουφεξή, ο οποίος είχε τοποθετηθεί Διοικητής του e-ΕΦΚΑ από τον τέως υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, επιθυμούσε διακαώς ο Αδ. Γεωργιάδης, καθώς ποτέ δεν τον θεωρούσε ως πρόσωπο του στενού του κύκλου. Αντίθετα κοντά στη δική του αντίληψη θεωρούσε τον Αλ. Βαρβέρη και ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Πάνος Τσακλόγλου, και λόγω της ακαδημαϊκής πορείας του υποδιοικητή ως Αναπληρωτής Διευθυντής του Εργαστηρίου Νομικής Πληροφορικής στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ.

Η αλλαγή στο τιμόνι του ΕΦΚΑ αναμένεται να ανακοινωθεί μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Γρανάδα, οπότε και θα ανακοινωθεί η τοποθέτηση ενός ακόμη στελέχους του υπουργείου Εργασίας ,από τα παλιά, στη θέση του υποδιοικητή που θα μείνει κενή μετά την μετακίνηση Βαρβέρη. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τον πρώην γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτη Κοκκόρη.

Ο Παναγιώτης Δουφεξής συνέδεσε την παρουσία του στον ΕΦΚΑ με την βελτίωση της λειτουργίας του Φορέα και την δραστική μείωση του μεγάλου αποθέματος των εκκρεμών συντάξεων. Ο οικονομολόγος Παναγιώτης Δουφεξής ανέλαβε τον Μάιο του 2021 ενώ με την κοινωνική ασφάλιση ασχολείται από το 2007 και είχε συμμετοχή σε διάφορες θεσμικές παρεμβάσεις για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.

Ακόμη έχει διατελέσει, διευθυντής των γραφείων των Γιάννη Βρούτση και Κωστή Χατζηδάκη.

Στα θετικά του αποδίδεται το γεγονός ότι δεν είχε ιδιαίτερο ζήλο στις δημόσιες σχέσεις ενώ δεν έκρυψε ποτέ την ιδεολογική του προσήλωση στις ιδρυτικές αρχές της Ν.Δ, χωρίς ωστόσο να τις προβάλλει δογματικά, κατά τη διάρκεια της πορείας του, ούτε καν όταν εργάστηκε ως διευθυντής του γραφείου του πρώην υπουργού Γιάννη Βρούτση.

tags: ΕΦΚΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)