to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:28 | 05.10.2023

Διεθνή

Αισχρά τρανσφοβικά σχόλια από τον Ρίσι Σούνακ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στην διάσκεψη των Τόρις

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Συνέδριο του Κόμματος του 2023, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak εκφράστηκε κατά των τρανς ατόμων, λέγοντας ότι οι βρετανοί δεν πρέπει «να εκφοβίζονται για να πιστέψουν, ότι οι άνθρωποι μπορούν να είναι όποιο φύλο θέλουν».


Ο Σουνάκ, χθες 4 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια της τελικής ομιλίας του στη διάσκεψη των Τόρις, επέκρινε την έλλειψη «κοινής λογικής» στον δημόσιο τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Θα αλλάξουμε αυτή τη χώρα και αυτό σημαίνει, ζωή σημαίνει ζωή. Αυτή δεν πρέπει να είναι μια αμφιλεγόμενη θέση. Η συντριπτική πλειοψηφία των σκληρά εργαζόμενων ανθρώπων συμφωνεί με αυτό», είπε.

Χρησιμοποιώντας κοινή αντι-τρανς ρητορική σε θέματα εκπαίδευσης και υγειονομικής περίθαλψης, ο Σουνάκ συνέχισε: «Δεν πρέπει επίσης να είναι αμφιλεγόμενο για τους γονείς να γνωρίζουν τι μαθαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο για τις σχέσεις.

Οι ασθενείς πρέπει να γνωρίζουν πότε τα νοσοκομεία μιλούν για άνδρες ή γυναίκες.«Δεν πρέπει να μας εκφοβίζουν πιστεύοντας ότι οι άνθρωποι μπορεί να είναι όποιο σεξ θέλουν. Δεν μπορούν», πρόσθεσε. «Ένας άντρας είναι άντρας και μια γυναίκα είναι γυναίκα, αυτό είναι απλώς κοινή λογική».

Ενώ οι απόψεις του αντιμετωπίστηκαν με χειροκροτήματα στο συνέδριο, χιλιάδες πολίτες τα απέρριψαν σθεναρά, με πολλούς να λένε ότι «δεν μπορούσαν να πιστέψουν» ότι χρησιμοποιούσε αυτές τις λέξεις.

Η δημοσιογράφος India Willoughby περιέγραψε τα σχόλια ως «τρομακτικά» και σοκαρίστηκε από την αντίδραση του κοινού. «Το εξωφρενικό μίσος, που θα ενθαρρύνει τον εκφοβισμό και τις σωματικές επιθέσεις από τραμπούκους, είναι εντελώς βδελυρό», σχολίασε.

Άλλοι εξέφρασαν στο X (πρώην Twitter) την οργή τους για την ομιλία του Σουνάκ, χαρακτηρίζοντάς τον «επαίσχυντο». Ένας χρήστης έγραψε: «Προσπαθώντας να αποσπάσει την προσοχή των ανθρώπων από τη διαφθορά και την ανικανότητα της κυβέρνησής του επιτιθέμενοι σε μερικούς από τους πιο ευάλωτους ανθρώπους στην κοινωνία. Αχρείος."

«Αναίτια υποκίνηση μίσους εκεί που είναι αδικαιολόγητο να κάνεις μια φτηνή πολιτική ανασκαφή, προτού συνεχίσεις να ισχυρίζεσαι ότι η χώρα είναι υπέροχη λόγω της ανοχής της. Άτιμη δικαιολογία για ένα PM», σχολίασε ένα άλλο άτομο.

Αρκετοί ομιλητές κατά τη διάρκεια του συνεδρίου των Τόρις στόχευσαν την LGBTQ+ κοινότητα, εκφράζοντας ανησυχίες σχετικά με την ατζέντα ορισμένων μελών.

Οι δηλώσεις κατά των τρανς που έκανε ο Σουνάκ ήρθαν μόλις μια μέρα μετά την ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, Στιβ Μπάρκλεϊ, ο οποίος σχεδιάζει να απαγορεύσει τις τρανς γυναίκες από θαλάμους νοσοκομείων μόνο για γυναίκες, προκαλώντας τεράστια αντίδραση από ακτιβιστές LGBTQ+, άλλους Τόρις και επαγγελματίες υγείας.

Έκτοτε, η ανακοίνωση υποστηρίχθηκε από την υπουργό Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν, η οποία δέχθηκε πρόσφατα πυρά για μια ομιλία της LGBTQ+ αιτούντες άσυλο, στην οποία είπε ότι τα queer άτομα που ξεφεύγουν από τις διακρίσεις και τις διώξεις στις χώρες καταγωγής τους δεν θα πρέπει να δικαιούνται αυτόματα το καθεστώς του πρόσφυγα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Απαντώντας στα σχόλιά της, 246 ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων έγραψαν κοινή επιστολή ζητώντας από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να επιβεβαιώσει τη δέσμευσή της για την προστασία των LGBTQ+ ατόμων και γυναικών που ζουν στη χώρα.

Η επιστολή υποστηρίχθηκε από τον Stonewall και υπογράφηκε από οργανισμούς όπως η Amnesty, η Oxfam, το Refugee Council, το Rainbow Migration και το End Violence Against Women Coalition.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή εδώ.

Πληροφορίες από uk.news.yahoo.com
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)