to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Στην αχρειότητα δεν υπάρχουν αδιέξοδα

Παρεμβαίνοντας στη σύνθεση της ΑΔΑΕ, την ώρα που η ΑΔΑΕ ελέγχει την ΕΥΠ, η κυβέρνηση πρόσβαλε βάναυσα το Κράτος Δικαίου, τις ανεξάρτητες Αρχές και το σύνταγμα


Μπορεί η κυβέρνηση να σφυρίζει αδιάφορα για το πραξικόπημα στη σύνθεση της ΑΔΑΕ και οι βουλευτές της να λένε έναν σωρό ανοησίες στα κανάλια με βάση το non paper που τους διανέμεται. Μπορεί η λίστα Πέτσα να θεωρεί το γεγονός ανύπαρκτο. Αλλά οι αντιδράσεις υπάρχουν, είναι σφοδρές και επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την άσχημη εικόνα που υπάρχει για την κυβέρνηση Μητσοτάκη στην Ευρώπη.

Παρεμβαίνοντας στη σύνθεση της ΑΔΑΕ, την ώρα που η ΑΔΑΕ ελέγχει την ΕΥΠ, η κυβέρνηση πρόσβαλε βάναυσα το Κράτος Δικαίου, τις ανεξάρτητες Αρχές και το σύνταγμα της χώρας. Και το έκανε με τον πιο αναίσχυντο τρόπο, γιατί καμία θεσμική σοβαρότητα και καμία δημοκρατική ευαισθησία δεν θα μπορούν να τη συγκρατήσουν μπροστά στην πρεμούρα να κουκουλωθεί το τεράστιο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Τώρα εναντίον της στρέφονται καταξιωμένοι συνταγματολόγοι, όπως ο Ξενοφών Κοντιάδης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, καθώς και οι πρώην πρόεδροι του ΔΣΑ Φώτης Κουβέλης, Αντώνης Ρουπακιώτης και Δημήτρης Παξινός -κάθε άλλο παρά αριστερός ο τελευταίος-, που με τη στάση τους εκφράζουν το αίσθημα της συντριπτικής πλειονότητας του νομικού κόσμου της χώρας.

Οι αντιδράσεις αυτές, που κάθε άλλο παρά ως υποκινούμενες πολιτικά μπορούν να θεωρηθούν, ξεγυμνώνουν τη θεσμική ξετσιπωσιά και τον κυνισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που προσπαθεί να διευθετήσει τα άπλυτά της με όρους υποσαχάριου αφρικανικού κράτους. Κατά τα άλλα, το παίζουν φωτισμένοι φιλελεύθεροι και ευρωπαϊστές. Στην αχρειότητα δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)