to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:59 | 29.09.2013

Οικονομία

Έξωση στη «Φωκάς», στον αέρα οι 500 εργαζόμενοι

Εξωση από το κεντρικό της κατάστημα, το πολυώροφο κτίριο της οδού Τσιμισκή, υπέστη χθες η εταιρεία Φωκάς «Στον αέρα» οι περίπου 500 εργαζόμενοι




Το κεντρικό της κατάστημα είναι ιδιοκτησία της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας.  Πρωί πρωί χθες δικαστικοί επιμελητές συνοδευόμενοι από αστυνομικούς άλλαξαν κλειδαριές και σφράγισαν το κτίριο.
 

«Το λουκέτο δεν το βάζουν οι εργαζόμενοι. Ξέρουμε ότι μεγάλοι εμπορικοί όμιλοι είχαν ήδη πατήσει πόδι στην επιχείρηση και επίσης ότι οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες προχωρούσαν. Η μόνη διαβεβαίωση που δόθηκε από τη Μητρόπολη ήταν ότι στο επόμενο καθεστώς θα… προτιμηθούν. Το σίγουρο είναι ότι και πάλι την πληρώνουν οι μόνοι που δεν φταίνε. Οι βιοπαλαιστές» ανέφερε η πρόεδρος του σωματείου εμποροϋπαλλήλων νομού Θεσσαλονίκης, Σοφία Καλαντίδου.

 

Η έξωση έγινε σε μια στιγμή που η διοίκηση της εταιρείας ισχυριζόταν ότι βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες, καθώς στις αρχές του περασμένου Ιουνίου εντάχθηκε στο άρθρο 99. Ομως ώς τα μέσα Αυγούστου οι συζητήσεις με τις τράπεζες δεν είχαν ολοκληρωθεί και έλαβε παράταση μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου.

Υπό αυτές τις συνθήκες το μοναστήρι, που ανήκει στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, κίνησε τη διαδικασία έξωσης για ενοίκια που ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες.

 

Μετά το χθεσινό λουκέτο, αν δεν υπάρξει συμφωνία με την ιδιοκτήτρια ουσιαστικά η επιχείρηση τινάζεται ολοκληρωτικά στον αέρα. Απλήρωτοι επί σειρά μηνών είναι και οι εργαζόμενοι. Περίπου 200 έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, ενώ στους υπόλοιπους καταβλήθηκε έναντι από τη μισθοδοσία του Μαρτίου.

Πληροφορίες από ΕφΣυν

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)