to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Πλάτη στην υποψηφιότητα Αγοραστού βάζει ο Μητσοτάκης

Ο Αγοραστός «παραμένει ένας πολύ καλός περιφερειάρχης, δεν υπάρχει λόγος να μην τον στηρίξουμε» τόνισε ο Μητσοτάκης. Λίγες ώρες νωρίτερα, την αποχώρησή του από το ψηφοδέλτιο του Αγοραστού ανακοίνωσε ο Ιωάννης Θωμάς, διότι «η παρωδία της περιφέρειας “έπνιξε” τον Δήμο Παλαμά και σκότωσε και εξαθλίωσε τους πολίτες»


Απλόχερη στήριξη στον Κωνσταντίνο Αγοραστό ενόψει της μάχης για τη Περιφέρεια Θεσσαλίας προσφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ισχυριζόμενος πως «παραμένει ένας πολύ καλός περιφερειάρχης». Ο πρωθυπουργός, αν και επισήμανε ότι δεν γνωρίζει αν υλοποιήθηκε στη λεπτομέρειά του κάθε έργο μετά τον «Ιανό» -παραπέμποντας στην έρευνα της Δικαιοσύνης-, είπε ότι «αυτός δεν είναι λόγος να μην στηρίξουμε τον κ. Αγοραστό».

Σημειώνεται ότι την αποχώρησή του από το ψηφοδέλτιο του Κωνσταντίνου Αγοραστού ανακοίνωσε ο υποψήφιος με τη Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών Ιωάννης Θωμάς, ο οποίος δήλωσε ότι διαφωνεί απόλυτα με τον τρόπο διαχείρισης της έκτακτης κατάστασης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και συγκεκριμένα με τη στρατηγική που ακολούθησαν ο Κ. Αγοραστός και όλοι οι αιρετοί της παράταξής του.

Σημειώνει, μάλιστα, ότι «η παρωδία της περιφέρειας “έπνιξε” τον Δήμο Παλαμά και σκότωσε και εξαθλίωσε τους συμπολίτες μου, αφού άφησε τους περισσότερους χωρίς σπίτι, χωρίς χωράφια και χωρίς δουλειά». Με δηλώσεις του δε στον ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο κατήγγειλε ότι όταν επιχείρησε να συμμετάσχει στον σχεδιασμό των αντιπλημμυρικών έργων, ο Κ. Αγοραστός τον απαξίωσε και τον παράκαμψε.

Στη σκιά των πρόσφατων τραμπουκισμών του Αχιλλέα Μπέου, ο Κ. Μητσοτάκης αρκέστηκε να σημειώσει ότι η Ν.Δ. δεν έδωσε κανένα στήριγμα σε υποψήφιο δήμαρχο -πλην των τριών μεγάλων δήμων της χώρας-, λέγοντας ότι καταδικάζει το περιστατικό με το χαστούκι του δημάρχου σε πολίτη. Συμπλήρωσε ότι οι δημότες του Βόλου είναι εκείνοι που θα κρίνουν ποια δημοτική Αρχή θέλουν. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο πρωθυπουργός είχε αποκαλέσει «δημαρχάρα» τον Α. Μπέο σύμφωνα με τα ΜΜΕ του Βόλου.

Βορίδης: Ο Μπέος έχει αυτό το ύφος διαχρονικά

 

Την υπόγεια σύνδεση του Μαξίμου με τον δήμαρχο αποτύπωσε χθες ο Μάκης Βορίδης, που απάντησε ότι «δεν θα πούμε στους πολίτες τι να κάνουν» όταν ρωτήθηκε αν θα καλέσει η Ν.Δ. τους ψηφοφόρους να μην ψηφίσουν τον Α. Μπέο μετά τη συμπεριφορά του. Ο υπουργός Επικρατείας αρκέστηκε να συμπληρώσει ότι ο Α. Μπέος «έχει αυτό το ύφος διαχρονικά.

Οι γαλάζιες ανησυχίες στις περιφέρειες

Σ’ αυτό το φόντο, δεν πέρασε απαρατήρητη η επιλογή του Κ. Μητσοτάκη να πάρει προσεκτικές αποστάσεις από τον διακηρυγμένο του στόχο να βαφτούν και οι 13 περιφέρειες με γαλάζιο χρώμα. Όπως είπε, «στόχος στις αυτοδιοικητικές παραμένει να κερδίσουμε όσες περισσότερες περιφέρειες μπορούμε». Το εκλογικό τοπίο έχει μεταβληθεί αρκετά για τη Ν.Δ., κυρίως λόγω των πολλαπλών προβλημάτων με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι οι κάτοικοι στη Θεσσαλία και στη Βόρεια Ελλάδα. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, καθώς η περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφια Ρόδη Κράτσα φαίνεται να δίνει πολύ σκληρή μάχη για να διατηρήσει το προβάδισμα έναντι του υποστηριζόμενου από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Θεόδωρου Γαλιατσάτου. Η Ρ. Κράτσα είναι αντιμέτωπη με ένα γαλάζιο «αντάρτικο», αυτό του πρώην δημάρχου Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή.

Αύριο ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να δώσει ώθηση στην υποψηφιότητα του νυν περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με μια δυνατή αντάρτικη υποψηφιότητα, αυτή του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Αμανατίδη. Τέλος, στο γαλάζιο μικροσκόπιο είναι και η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπου ο «γαλάζιος» περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος βρίσκεται αντιμέτωπος με τον Χριστόδουλο Τοψίδη, ο οποίος στις εκλογές του 2019 είχε χάσει την εκλογή του για μόλις 3.500 ψήφους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)