to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το άγχος και η «αντιπολίτευση» σε Κασσελάκη

Aλγεινή εντύπωση προκαλεί η επιδίωξη του Κ. Μητσοτάκη να απαξιώσει τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σωκράτη Φάμελλο


Τον γαλάζιο προβληματισμό έναντι της προοπτικής η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να προσελκύσει ψηφοφόρους με φιλελεύθερο κεντρώο προφίλ που ακολουθούν τη Ν.Δ. επιβεβαίωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., σημείωσε ότι «ο νέος αρχηγός της αξιωματικής της αντιπολίτευσης δεν θα είναι στη Βουλή. Θα απουσιάζουν έτσι οι συγκεκριμένες θέσεις, το σχέδιο της αντιπολίτευσης, οι συγκεκριμένες απαντήσεις και τα ερωτήματα που τίθενται σε επίπεδο αρχηγού της αντιπολίτευσης».

Σημείωσε δε σκωπτικά ότι το κοινοβουλευτικό έργο θα κληθούν να υπηρετήσουν με επάρκεια οι εκλεγμένοι συνεργάτες του, όπως ο Παύλος Πολάκης και ο Νίκος Παππάς. Η έμμεση στοχοποίηση των δύο βουλευτών, και υποστηρικτών του νέου προέδρου στην εσωκομματική αναμέτρηση, πηγάζει από την προσπάθεια της Ν.Δ. να θεμελιώσει το αφήγημα ότι «η νέα εποχή στον ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά με παλιά υλικά».

Απρέπεια προς τον Φάμελλο

Παράλληλα, αλγεινή εντύπωση προκαλεί η επιδίωξη του Κ. Μητσοτάκη να απαξιώσει τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σωκράτη Φάμελλο. Βουλευτές της Ν.Δ. διακρίνουν, όπως ανέφεραν στην ΑΥΓΗ, πρόθεση του Κ. Μητσοτάκη να υποδαυλίσει τις διαφωνίες που προκλήθηκαν εντός του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κατά την προεκλογική περίοδο με αφορμή το γεγονός ότι ο Στ. Κασσελάκης δεν διαθέτει κοινοβουλευτική έδρα.

O Κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε, με διδακτική διάθεση, ότι είναι άλλος ο εκσυγχρονισμός και άλλος ο μοντερνισμός. Άλλος ο τολμηρός και δύσκολος ριζοσπαστισμός στην πολιτική πράξη και άλλος ο απλός και εύκολος εγκλωβισμός στο προσωπικό lifestyle.

Αντιπολίτευση στον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ

Στο κεφάλαιο της ομιλίας του που αφορούσε τις φυσικές καταστροφές, ο Κ. Μητσοτάκης επέλεξε να ασκήσει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ 2015-2019. «Σκεφτείτε πού θα ήμασταν σήμερα αν έπρεπε να διαχειριστούμε τις φυσικές καταστροφές με τα οικονομικά δεδομένα του 2019» είπε. Έκανε δε ειδική αναφορά στα έργα που θα γίνουν στον Έβρο με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, υπενθυμίζοντας ότι «αυτή η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε το Ταμείο Ανάκαμψης».

Ο Κ. Μητσοτάκης απέφυγε να αναφερθεί στο κυβερνητικό αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απένταξη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας λίγες ημέρες πριν από τις καταστροφές στη Θεσσαλία. Σημειώνεται, μάλιστα, ότι το ποσοστό απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων το ΤΑΑ για την Πολιτική Προστασία είναι σχεδόν μηδενικό (0,5%), καθώς, από έναν συνολικό προϋπολογισμό 187,5 εκατ. ευρώ, έχουν προχωρήσει έργα μόλις 938 χιλ. ευρώ.

Κανένα μέτρο στήριξης

Επιβεβαίωσε, μάλιστα, για πολλοστή φορά την άρνηση της κυβέρνησης να προβεί στη λήψη μέτρων στήριξης των ασθενέστερων. «Τίποτα δεν θα μας οδηγήσει σε μια ανεύθυνη παροχολογία, την οποία ο τόπος έχει πληρώσει ακριβά. Κάθε μέτρο μας θα είναι μετρημένο, έστω και σε ένα κομματικό σκηνικό το οποίο αναδεικνύει την παράταξή μας σε μοναδικό υπόλογο για ό,τι συμβαίνει» ανέφερε.

Τέλος, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι είναι εφικτός ο στόχος να φτάσει ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα σε βάθος τετραετίας. Δεν έκανε, ωστόσο, καμία νύξη στην ανάγκη επαναθέσπισης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, που αποτελεί κεντρικό αίτημα των συνδικάτων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)