to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:41 | 26.09.2023

Κοινωνία

Λαμία: Σε σοβαρή κατάσταση ο 13χρονος που έπεσε στο σχολείο του από ύψος πέντε μέτρων

Νοσηλεύεται με τραύματα στα πόδια και την σπονδυλική στήλη και αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση - ΕΔΕ από το υπουργείο Παιδείας


Στην ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείο Παίδων «Αγ. Σοφία» νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση ο 13χρονος μαθητής, ο οποίος χθες Δευτέρα (25/9) έπεσε στο κενό από ύψος πέντε μέτρων όταν υποχώρησε κάγκελο στο σχολείο του, στη Λαμία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το παιδί έχει επαφή με το περιβάλλον, ενώ αναμένεται να χειρουργηθεί στα δύο του πόδια και στη σπονδυλική στήλη.
Λαμία μαθητής σχολείο
Το φριχτό ατύχημα σημειώθηκε μπροστά σε συμμαθητές του 13χρονου και για το λόγο αυτό, θα υπάρχουν ψυχολόγοι όλη την εβδομάδα στο σχολείο για την στήριξή τους.

Το Υπουργείο Παιδείας διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον δήμαρχο Λαμίας καθώς οι υποδομές των σχολείων είναι αρμοδιότητα των δήμων.

Πώς συνέβη το ατύχημα

Αδιευκρίνιστες παραμένουν οι συνθήκες του ατυχήματος. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι σημειώθηκε κατά τη διάρκεια παιχνιδιού, όταν ο 13χρονος έπεσε με φόρα στα κάγκελα, ενώ άλλες αναφέρουν ότι το παιδί απλώς προσπάθησε να στηριχθεί με την πλάτη στο κάγκελο το οποίο υποχώρησε.

Οι εκπαιδευτικοί έσπευσαν να βοηθήσουν το παιδί και ειδοποιήθηκε άμεσα το ΕΚΑΒ. Ο 13χρονος αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λαμίας, έχοντας τις αισθήσεις του και στη συνέχεια κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

tags: Λαμία

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)