to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:22 | 26.09.2023

Πολιτική

Ν. Βούτσης: Δεν βοηθάει η κινδυνολογία σε σχέση με την ενότητα του κόμματος (βίντεο)

«Η τήρηση του καταστατικού μας, μαζί με την ανάγκη για προωθητικές συνθέσεις της ηγεσίας, διασφαλίζουν τη λειτουργία του ενιαίου πολιτικού κόμματος της δημοκρατικής Αριστεράς, στο οποίο ενυπάρχουν και διακριτά ιδεολογικά ρεύματα και τάσεις. Αυτά όλα είναι αυτονόητα. Προφανώς επίσης το σύγχρονο κόμμα της Αριστεράς δεν πρέπει να ανέχεται καμία ομηρία και υπαγόρευση, να μην έχει καμιά ανοχή στην υβριστική «άρρωστη πλευρά» του πληκτρολογίου του διαδικτύου»


Προσκεκλημένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του KONTRA ήταν, τη Δευτέρα 25/09, ο τ. πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του δημοσιογράφου Πάνου Χαρίτου ως προς την προσωπική του άποψη για την εκλογή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Νίκος Βούτσης επεσήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

·        Το κόμμα μας με μαζική, για δεύτερη Κυριακή, προσέλευση παλαιότερων και νέων μελών, εξέλεξε ως νέο πρόεδρο τον Στέφανο Κασσελάκη, τον οποίο συγχαίρω. Είχα εγκαίρως και σε αρκετές ευκαιρίες, πριν από την εκλογή, επισημάνει –αυστηρά ως πολιτική άποψη- μια σειρά σοβαρών αδυναμιών που κατά τη γνώμη μου είχε και θα έχει ως συνέπειες αυτή η εκλογή.

·        Θεωρώ ότι η απουσία του νέου προέδρου από τη Βουλή ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως επίσης και η ομολογημένη αδυναμία προσέγγισης και επεξεργασίας στις γενικές απόψεις και το ομόφωνα εγκεκριμένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, συνιστούν δύο προφανή εμπόδια για την αποτελεσματική αντιμετώπιση και αποδόμηση της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής και του κ. Μητσοτάκη προσωπικά.

·        Εκτιμώ επίσης ότι εκ του αποτελέσματος ενθαρρύνονται οι δυνάμεις μέσα και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ, που θέλουν τη μετατροπή της Ριζοσπαστικής Αριστεράς σε «δημοκρατική παράταξη», που θα παραπέμπει στο αντίστοιχο πείραμα της Ιταλίας. Η Ριζοσπαστική Αριστερά ως ραχοκοκαλιά της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης έχει ως στόχο να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας στην καρδιά ενός νέου μπλοκ πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων. Ο κίνδυνος για «πολιτική μετάλλαξη» είναι ορατός και πλέον σε έναν βαθμό ομολογημένος ενώ η ουσία της πολιτικής και ιδεολογικής αντιπαράθεσης υποτάσσεται, στο όνομα μάλιστα του «αντισυστημισμού», σε μία ρηχή επικοινωνία.

·        Δεν βοηθάει η κινδυνολογία σε σχέση με την ενότητα του κόμματος. Η τήρηση του καταστατικού μας, μαζί με την ανάγκη για προωθητικές συνθέσεις της ηγεσίας, διασφαλίζουν τη λειτουργία του ενιαίου πολιτικού κόμματος της δημοκρατικής Αριστεράς, στο οποίο ενυπάρχουν και διακριτά ιδεολογικά ρεύματα και τάσεις. Αυτά όλα είναι αυτονόητα. Προφανώς επίσης το σύγχρονο κόμμα της Αριστεράς δεν πρέπει να ανέχεται καμία ομηρία και υπαγόρευση, να μην έχει καμιά ανοχή στην υβριστική «άρρωστη πλευρά» του πληκτρολογίου του διαδικτύου.

Η συνέντευξη του Νίκου Βούτση στο KONTRA:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)