to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ενότητα κι αγώνας

Ο Στ. Κασσελάκης αναλαμβάνει σε μια πολύ δύσκολη στιγμή - Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να καταστεί και πάλι αποκούμπι του λαού και οργανωτής των κοινωνικών αντιστάσεων


Με πρόσχημα την καταστροφή στη Θεσσαλία έχει ξεκινήσει μια νέα, αλματώδης - σε βαθμό μαυραγοριτισμού - αύξηση τιμών στα είδη διατροφής. Και βρίσκεται επί θύραις μια νέα κακοκαιρία με πρόγνωση για τη Θεσσαλία, η οποία παραμένει σε κατάσταση άμεσης ανάγκης.

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέφανος Κασσελάκης αναλαμβάνει σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για τη χώρα, σαν να μην έφταναν οι δυσκολίες στο ίδιο το κόμμα.

Το φετινό καλοκαίρι ήταν ένα καλοκαίρι διάλυσης, ένα καλοκαίρι που έδειξε την ανικανότητα του Μητσοτάκη και της Ν.Δ. να διατηρήσουν την Ελλάδα στην κατηγορία των κανονικών κρατών. Η χώρα κινδυνεύει να περιπέσει σε κατάσταση failed state.

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση και στα όσα αρνητικά προδιαγράφονται, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πρέπει να καταστεί και πάλι αποκούμπι του λαού και οργανωτής των κοινωνικών αντιστάσεων. Πρέπει να δώσει νόημα, προοπτική και αισιοδοξία. Για να γίνουν αυτά, πρέπει να περιφρουρήσει την ενότητά του και να ανασκουμπωθεί.

Η πρώτη μάχη που θα κληθεί να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. του Στ. Κασσελάκη είναι αυτή των αυτοδιοικητικών εκλογών σε δύο εβδομάδες. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν είναι έτοιμος, και γι’ αυτό προφανώς δεν φέρει ευθύνη ο νέος πρόεδρος. Όμως ένα αρνητικό αποτέλεσμα θα φιλοτεχνηθεί από τα κανάλια ως δεύτερη εκλογική καταστροφή και θα πλήξει το σημερινό αίσθημα ανάτασης που επικρατεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι εδώ. Η μάχη πρέπει να δοθεί.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)