to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:22 | 20.09.2023

Οικονομία

Ταμπελίτσες και... app: Μέτρα - παρωδία για την ακρίβεια ανακοίνωσε ο Σκρέκας

Μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορούν να εκληφθούν οι παρεμβάσεις που ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης


Την ώρα που οι πολίτες στενάζουν από τη συνεχιζόμενη «έκρηξη» ακρίβειας με, σχεδόν, τις τιμές όλων των προϊόντων να αυξάνονται καθημερινά, οι ανακοινώσεις του Κώστα Σκρέκα μπορούν να εκληφθούν μόνο ως κακόγουστο αστείο.


Ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε «ταμπέλες» και μια εφαρμογή για τις καταγγελίες των πολιτών, παραδεχόμενος με αυτό τον τρόπο ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί και κυρίως δεν επιθυμεί να βάλει αναχώματα στο σαρωτικό κύμα ακρίβειας προς όφελος των καταναλωτών και απλώς παρακολουθεί την κατάρρευση των οικογενειακών προϋπολογισμών.

Για του λόγου το αληθές ιδού οι 4 παρεμβάσεις που ανακοίνωσε με πανηγυρικό τρόπο ο υπουργός Ανάπτυξης:


-Ειδική σήμανση (ετικέτα) στα στα σούπερ μάρκετ στα προϊόντα που θα γίνει μείωση από τους προμηθευτές τουλάχιστον 5% στην τιμή για διάστημα πέραν των έξι μηνών. Η μείωση θα πρέπει να είναι πέραν των προσφορών και των εκπτώσεων. Ως τιμή αναφοράς λαμβάνεται η τιμή ραφιού μέχρι χθες (19/9) . Αν κάποια εταιρεία δηλώσει λάθος στοιχεία, θα έχει πρόστιμο 20.000 ευρώ ανά κωδικό.

-Θα ελέγχονται οι προμηθευτές και η εφοδιαστική αλυσίδα. Σούπερ μάρκετ με τζίρο άνω των 90 εκατ. ευρώ πρέπει να κοινοποιούν τις τιμές που παίρνουν από τους προμηθευτές. Έτσι θα γίνονται έλεγχοι για τυχόν παραβίαση του νόμου.

-Στα οπωροκηπευτικά τα σούπερ μάρκετ με τζίρο άνω των 90 εκατ. υποχρεούνται να κοινοποιούν τις τιμές των βασικών αγαθών. Οι τιμές θα δημοσιοποιούνται.

-Αναβαθμίζεται το σύστημα καταγγελιών. Ενεργοποιείται εφαρμογή για υποβολή καταγγελιών μέσω κινητών τηλεφώνων.

Χαρίτσης: «Το επόμενο μέτρο θα είναι λαμπάκια που αναβοσβήνουν»

Σε ανάρτησή του στα social media ο Αλέξης Χαρίτσης σχολιάζει με καυστικό τρόπο τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Ανάπτυξης υπογραμμίζοντας ότι «Είχαμε το καλάθι νοικοκυριού, τώρα αποκτήσαμε «ταμπέλες» στο ράφι».

Ο ίδιος υπενθυμίζει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ «μείωση ειδικών φόρων, έλεγχοι για αισχροκέρδεια, φορολόγηση υπερκερδών, κανόνες σε όλη την αλυσίδα παραγωγής».

Σχολιάζει με σαρκασμό «το επόμενο φαντάζομαι είναι λαμπάκια που θα αναβοσβήνουν πάνω από τις προσφορές».

«Η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να σοβαρευτεί την ώρα που η κοινωνία πληρώνει πανάκριβα την πολιτική της» καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Χαρίτσης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)