to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:20 | 19.09.2023

Πολιτική

Ό. Γεροβασίλη: Ισχυρό το μήνυμα της κάλπης από την κοινωνία προς τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και προς την κυβέρνηση

"Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν ήταν και δεν πρόκειται να γίνει κόμμα ενός ανδρός ή μιας γυναικός. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα της Αριστεράς όπου υπάρχουν δομές, όργανα (Κεντρική Επιτροπή, Πολιτική Γραμματεία, Οργανώσεις Μελών κ.λπ. ) συνέδριο, διαδικασίες και καταστατικό λειτουργίας", σημείωσε η Όλγα Γεροβασίλη.


Σημεία συνέντευξης της Όλγας Γεροβασίλη,  Δ’ Αντιπροέδρου της ΒτΕ και βουλευτή Άρτας ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ στους Δ. Οικονόμου και Α. Παυλόπουλο.

Η κάλπη της 17.9 έδωσε ένα ισχυρό θετικό μήνυμα το οποίο οφείλουμε να ακούσουμε και να αναλύσουμε

Την Κυριακή κερδήθηκε το πρώτο στοίχημα, εκείνο μιας εντυπωσιακά μαζικής συμμετοχής των πολιτών. Το μέγεθος της συμμετοχής του κόσμου, εκ των οποίων 40.000 νέα μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελεί ένα πολύ ισχυρό μήνυμα της κοινωνίας προς όλες τις κατευθύνσεις: προς το κόμμα μας,  προς την κυβέρνηση της ΝΔ,  προς το ΠΑΣΟΚ,  προς το πολιτικό σύστημα συνολικότερα. Αυτό το μήνυμα, εφόσον διανύσουμε και αυτή την εβδομάδα,  πρέπει να το αναλύσουμε προσεκτικά και εις βάθος.  Ως οφείλουμε.

Ο κόσμος έδωσε το παρόν διαμηνύοντας τη στήριξή του στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καθώς εκεί εναποθέτει την ελπίδα του για την επόμενη μέρα στη χώρα και για την επίλυση των πραγματικών προβλημάτων του. Ο κόσμος τόνισε με την ψήφο του την ανάγκη του για την ανανέωσή μας και τη γείωση με την σημερινή πραγματικότητα,  για την πραγματοποίηση αλλαγών εις βάθος.

Παράλληλα, ο κόσμος έδωσε το παρόν διαμηνύοντας τα αντικυβερνητικά του αισθήματα ακόμη και σε περιοχές όπου έχει κυριολεκτικά γκρεμιστεί η ζωή. Η μαζική συμμετοχή ψηφοφόρων στη Θεσσαλία, είναι κάτι που δεν περιμέναμε για αντικειμενικούς λόγους,  καθώς  οι άνθρωποι εκεί ζουν και αγωνίζονται για την επιβίωσή τους μέσα σε δραματικές και διαρκώς επιδεινούμενες συνθήκες.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία λοιπόν συνθέτουν κομμάτια του παζλ της ανάγνωσης την οποία έχουμε υποχρέωση να κάνουμε. Και το κάνουμε.

Επιλογή μου η μη δημοσιοποίηση της προτίμησής μου στις εσωκομματικές εκλογές

Εξ αρχής, λόγω των θεσμικών μου ρόλων  που υπηρέτησα και εξακολουθώ να υπηρετώ στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ  έχω επιλέξει  να μην δημοσιοποιήσω την επιλογή μου για τις εκλογές του νέου/της νέας Προέδρου. Εξακολουθώ να το πιστεύω ότι αυτή είναι η ορθή στάση την οποία και θα τηρήσω έως το τέλος των διαδικασιών.

Διαφυλάττουμε όλοι/ες την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως κόρην οφθαλμού-Το ζήτησε η κοινωνία την Κυριακή και θα το υπηρετήσουμε

Πάντοτε μιλώ για την ανάγκη της ενότητας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Πάντοτε πιστεύω ότι όταν μιλάμε καθαρά και λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, χωρίς ταμπού,  τόσο καλύτερα μπορούμε να μεταδώσουμε και το μήνυμα που θέλουμε: εν προκειμένω αυτό της ενότητας, την οποία και πρεσβεύω. Συνεπώς, η αναφορά μου στο γεγονός των διασπάσεων μέσα στην ιστορία των κομμάτων (και στο δικό μας το 2015) έγινε ακριβώς από αυτήν την οπτική.

Πιστεύω ότι τα μάτια όλων μας είναι στραμμένα στη διαφύλαξη, ως κόρην οφθαλμού, αυτού του χώρου που έτσι κι αλλιώς είναι και μήνυμα 150.000 ανθρώπων που έτσι κι αλλιώς και κάποιος να ήθελε να το παραβλέψει, είναι αδύνατον.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν ήταν και δεν θα γίνει κόμμα ενός ανδρός ή μίας γυναικός-Είναι ένα κόμμα της Αριστεράς με δομές, όργανα δημοκρατικές διαδικασίες, χώρο έκφρασης των μελών και των στελεχών του και σεβασμό στις αποφάσεις της πλειοψηφίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν ήταν και δεν πρόκειται να γίνει κόμμα ενός ανδρός ή μιας γυναικός. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα της Αριστεράς όπου υπάρχουν δομές, όργανα (Κεντρική Επιτροπή, Πολιτική Γραμματεία, Οργανώσεις Μελών κ.λπ. ) συνέδριο, διαδικασίες και καταστατικό λειτουργίας. Στο κόμμα ο καθένας και η καθεμιά ήταν και θα παραμείνουν ελεύθεροι να λένε την άποψή τους, να διαφωνούν και μέσω των διαδικασιών και βάσει της πλειοψηφίας να συντίθεται μία θέση δεσμευτική προς όλους μας.

Ένα κόμμα της Αριστεράς δεν μπορεί παρά να λειτουργεί με αυτό το μηχανισμό εκτός και αν είσαι Νέα Δημοκρατία έχεις τον Κυριάκο Μητσοτάκη όπου τα πάντα γίνονται κατόπιν εντολής και απόφασής του.  Στην Αριστερά δεν συνέβη ποτέ αυτό και ούτε πρόκειται. Οι αποφάσεις είναι συλλογικές και λαμβάνονται πλειοψηφικά. Η δημοκρατία δεν είναι το πιο εύκολο σύστημα και η δημοκρατική λειτουργία είναι λειτουργία εγχείρημα υψηλών απαιτήσεων όπου κάθε βήμα γίνεται μέσα από τη σύνθεση των διαφορετικοτήτων.

Υποστηρίζω εξαρχής την σημασία του διαλόγου και του ντιμπέιτ. Εν προκειμένω, ας το κρίνουν οι δύο υποψήφιοι

Έχω εκφραστεί υπέρ του διαλόγου και του ντιμπέιτ και στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών διαδικασιών. Σήμερα, ας το κρίνουν οι δύο υποψήφιοι. Το βέβαιο είναι ότι όσο πιο μεγάλη πολιτική ανάλυση και  ανάπτυξη των θέσεων των υποψηφίων γίνει,  τόσο καλύτερα.

Η Δευτέρα θα μας βρει όλους/ες ενωμένες/ους. –Ήμουν και θα παραμείνω εκεί για να υπηρετήσω και να συμβάλω στον κοινό μας στόχο

Η Δευτέρα, όπως έχουν πει όλοι οι υποψήφιοι στη διάρκεια της προεκλογικής τους παρουσίας,  θα μας βρει ενωμένους/ες. Και όσον αφορά εμένα, ήμουν και θα είμαι εκεί και θα συνεχίσω να υπηρετώ το χώρο όπως κάνω πολλά χρόνια τώρα από διάφορες θέσεις,  με πρόσφατη την αντιπροεδρία στην ΒτΕ, και ο δικός μου ρόλος θα είναι υποστηρικτικός.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)