to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:52 | 12.09.2023

Οικονομία

Αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων στις πληγείσες περιοχές για δύο μήνες

Αναστέλλονται οι προθεσμίες αξιολόγησης της προτεινόμενης ρύθμισης από τον οφειλέτη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλώνπεριφερειακές ενότητες Μαγνησίας, Σποράδων, Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων, προχωρά η κυβέρνηση κατόπιν καταγγελιών - Ωστόσο, η αναστολή αφορά μόνο δυο μήνες εως 10/11


Για δύο μήνες, δηλαδή ως τις 10 Νοεμβρίου του 2023, αναστέλλονται οι προθεσμίες αξιολόγησης της προτεινόμενης ρύθμισης από τον οφειλέτη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΘΟ, η αναστολή αφορά τις περιοχές που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες και συγκεκριμένα στις περιφερειακές ενότητες Μαγνησίας, Σποράδων, Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων.

Συγκεκριμένα, η αναστολή αυτή αφορά στους αιτούντες του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών, οι οποίοι βρίσκονται στο στάδιο «αξιολόγηση από οφειλέτη» από τις 6 Σεπτεμβρίου 2023.

Σήμερα, εκδόθηκε νέα ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών:

Στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες και συγκεκριμένα στις περιφερειακές ενότητες Μαγνησίας, Σποράδων, Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων  αναστέλλονται οι προθεσμίες αξιολόγησης της προτεινόμενης ρύθμισης από τον οφειλέτη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, για δύο μήνες δηλαδή έως στις 10 Νοεμβρίου 2023.

Συγκεκριμένα, η αναστολή αυτή αφορά στους αιτούντες του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών, οι οποίοι βρίσκονται στο στάδιο «αξιολόγηση από οφειλέτη» από τις 6 Σεπτεμβρίου 2023.

Η Γενική Γραμματεία Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους έχει ήδη ολοκληρώσει τις απαραίτητες τεχνικές προσαρμογές στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού.

42 πλειστηριασμοί στη Θεσσαλία την ώρα που πνιγόταν

Την ώρα που η Θεσσαλία πνιγόταν από την κακοκαιρία Daniel, έλαβαν χώρα 42 πλειστηριασμοί στις πληγείσες περιοχές όπως κατήγγειλε η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έφη Αχτσιόγλου σε ανάρτηση της. Λίγο μετά την καταγγελία, η κυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης ανέφερε τα εξής:

«Σε συνέχεια της Υπουργικής απόφασης με την οποία ρυθμίζονται τα ζητήματα αναστολής λειτουργίας των Δικαστηρίων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η Κυβέρνηση προχωρά άμεσα στις απαραίτητες νομικές ενέργειες για την αναστολή όλων των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης (πλειστηριασμών, κατασχέσεων κλπ) στην ίδια Περιφέρεια, από την 7η Σεπτεμβρίου 2023. Εκδόθηκαν επίσης σήμερα δύο ΚΥΑ για τη ρύθμιση δικονομικών θεμάτων από την αναστολή λειτουργίας των Δικαστηρίων».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)