to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:57 | 11.10.2013

Πολιτική

Στουρνάρας: O καλύτερος ντίλερ της μνημονιακής πολιτικής στην Ευρώπη

Ο ΣΥΡΙΖΑ για το χαρακτηρισμό του Μνημονίου ως του «πιο σοβαρού κειμένου στη χώρα»


Μετά τη βαρύγδουπη δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου, ότι γνωρίζει πώς είναι να ζει κανείς με 500 ευρώ το μήνα από τα πεθερικά του, ο υπουργός Οικονομικών ξαναχτύπησε σημειώνοντας ότι «λυπάμαι που το λέω αλλά το Μνημόνιο είναι το μοναδικό σοβαρό κείμενο στη χώρα. Είναι το μόνο με στόχους και χρονοδιαγράμματα».

Η τελευταία ρήση του υπουργού Οικονομικών ακούστηκε στη Βουλή, σε έντονη διαμάχη που είχε με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Απόστολο Κακλαμάνη. Ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε ότι δεν θα γίνουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και δεν θα έρθουν νέοι φόροι, παρά μόνο μέτρα «διαρθρωτικού χαρακτήρα». Στο άκουσμα των νέων μέτρων ο πρώην πρόεδρος της Βουλής αντέδρασε δριμύτατα, με τον υπουργό Οικονομικών να του απαντά με περισσή δόση υπεροψίας ότι «τα νέα μέτρα θα έρθουν και όταν αυτό γίνει θα τα ψηφίσετε και εσείς». Ο κ. Στουρνάρας δεν παρέλειψε σητν κόντρα του με τον Απ. Κακλαμάνη να επισημάνει ότι σε ένα χρόνο η κυβέρνηση αυτή έχει κάταβάλει τόση προσπάθεια, όση έχει καταβάλει σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του τόπου από τη μεταπολίτευση και μετά, γεγονός που προκάλεσε νέα σχόλια περί «μηδενιστικής λογικής και απαξίωσης τόσων κυβερνήσεων».

ΣΥΡΙΖΑ: Καλύτερος ντίλερ των μνημονίων, ο υπουργός Οικονομικών

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, τον χαρακτήρισε «καλύτερο ντίλερ των μνημονίων» υπογραμμίζοντας την απερίγραπτη απόστασή του από τις προσδοκίες του ελληνικού λαού. Αναλυτικά το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ:

"Οι δηλώσεις του κ. Στουρνάρα  για το μνημόνιο τον αναδεικνύουν ως τον καλύτερο ντίλερ της μνημονιακής πολιτικής σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Αποκαλούν «μακρόπνοο» σχέδιο της οικονομίας το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και το 1,5 εκ. ανέργων, δείχνοντας την απερίγραπτη απόστασή τους από τις προσδοκίες του ελληνικού λαού και την απουσία από την πλευρά της κυβέρνησης κάθε εναλλακτικής στρατηγικής για τη χώρα, έξω από τα μνημόνια της εξαθλίωσης.

Οι δε  «κόντρες» του κ.Στουρνάρα, με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της ΝΔ, είναι μόνο για τα μάτια του κόσμου, αφού όπως ο ίδιος, εύστοχα, ανέφερε «όταν θα φέρουμε τα νέα μέτρα στη Βουλή θα τα ψηφίσετε και εσείς»".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)