to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:35 | 10.09.2023

Πολιτική

99 στελέχη της νεότερης γενιάς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαντούν στις χυδαιότητες σε βάρος του Γιάννη Δραγασάκη

Νάσος Ηλιόπουλος, Μιχάλης Καλογήρου, Αλέξης Χαρίτσης και δεκάδες άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ απαντούν στις χυδαιότητες σε βάρος του Δραγασάκη


Κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα και υπογράφεται από πολλά μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ότι «κάθε προσωπική επίθεση και κάθε αναφορά σε βάρος συντρόφων και συντροφισσών που ξεφεύγει από τα όρια του κώδικα των συλλογικών μας αξιών, θα μας βρίσκει όλους και όλες απέναντι, ανεξάρτητα από επιμέρους διαφορετικές τοποθετήσεις. Είναι καθήκον μας όχι μόνο προς εκείνους και εκείνες που υφίστανται τέτοιες ανοίκειες συμπεριφορές, αλλά και απέναντι στη συλλογικότητά μας, η οποία διασύρεται και τραυματίζεται».

Αφορμή για το κείμενο υπήρξαν αναφορές στο πρόσωπο του Γ. Δραγασάκη, τις οποίες το κείμενο χαρακτηρίζει «ηλικιακό ρατσισμό».

Οι υπογράφοντες και οι υπογράφουσες, μεταξύ των οποίων πρώην υπουργοί και πρώην και νυν βουλευτές, όπως οι Ειρήνη Αγαθοπούλου, Νάσος Ηλιόπουλος, Μιχάλης Καλογήρου, Κώστας Μπάρκας, Αλέξης Χαρίτσης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου κ.ά., υπογραμμίζουν ότι «ο ηλικιακός ρατσισμός και η χυδαιότητα» δεν έχουν καμία σχέση με την ανανέωση, είτε ηλικιακή είτε πολιτική, του κόμματος και καταλήγουν ότι «η Αριστερά που οραματιζόμαστε είναι αυτή που έχει χώρο για όλες και όλους, χωρίς ηλικιακές, έμφυλες ή άλλες διακρίσεις. Αυτή είναι άλλωστε η Αριστερά της σύγχρονης εποχής που μπορεί να συσπειρώνει, να πείθει και να εμπνέει την κοινωνία».

Ολόκληρο το κείμενο και τα ονόματα όσων το υπογράφουν:

Όλοι και όλες εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, μέλη, φίλοι/ες και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ανεξάρτητα από το αν και ποια υποψηφιότητα στηρίζουμε για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στηρίξαμε και στηρίζουμε και ως θέση και με την έμπρακτη ένταξη και δράση μας την ανανέωση του κόμματος σε όλα τα επίπεδα.

Δεν αποτελεί όμως ανανέωση με κανέναν τρόπο ο ηλικιακός ρατσισμός και η χυδαιότητα που εκπέμπεται σε βάρος συντρόφων μας, όπως ο σ. Γιάννης Δραγασάκης, ούτε δικαιολογείται από οποιαδήποτε πολιτική διαφωνία.

Η κριτική, στο βαθμό που η πολιτική ανήκει στη δημόσια σφαίρα, είναι πάντοτε ελεύθερη, ακόμα και όταν είναι σκληρή ή άδικη. Η στοχοποίηση όμως στελεχών και μελών του κόμματος με ανοίκειες προσωπικές επιθέσεις δεν έχει καμία θέση στο κόμμα μας.

Και δεν έχει καμία σχέση με την ανανέωση που ορισμένοι δήθεν ευαγγελίζονται. Πρώτα από όλα, δεν έχει σχέση με την ηλικιακή ανανέωση. Η νέα γενιά δεν έρχεται στο προσκήνιο για να καταστρέψει τον κώδικα αξιών και τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια. Διεκδικεί να συμμετέχει ισότιμα, ακόμα και να ηγείται, ως φορέας δημιουργίας, με τις δικές της ιδέες και βιώματα, αλλά και με την ικανότητα να σέβεται, να αναγνωρίζει και να αξιοποιεί κριτικά την ιστορία του χώρου μας, τις παρακαταθήκες και τους φορείς της. Είχαμε την τύχη και την τιμή να ενταχθούμε σε ένα κόμμα που εμπιστεύτηκε τη νέα γενιά, όχι μόνο εκλέγοντας τον σύντροφο Αλέξη Τσίπρα, πρόεδρο του Συνασπισμού κι έπειτα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με τα μέλη και τα στελέχη της ιστορικής γενιάς που προηγήθηκε να κάνουν συνολικά πράξη το «τόπο στα νιάτα». Σε αυτό το κόμμα και με αυτόν τον τρόπο βρήκαμε χώρο να συνυπάρξουμε όλες και όλοι μας, νεότεροι/ες και μεγαλύτεροι/ες, και να συνδιαμορφώσουμε τη νέα συλλογική μας ταυτότητα. Αυτό το παράδειγμα μας έδωσε με τον τρόπο που ηγήθηκε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας και αυτή την κληρονομιά σκοπεύουμε να διαφυλάξουμε.

Έπειτα, η χυδαιότητα, ο ηλικιακός ρατσισμός, ο σεξισμός, ο μισαναπηρισμός και κάθε άλλου είδους προσωπική επίθεση σε βάρος συντρόφων/ισσών, όπως και ευρύτερα, δεν έχουν καμία σχέση ούτε και με την πολιτική ανανέωση. Δεν έχουν τίποτα καινούριο και φρέσκο και, πολύ περισσότερο, τίποτα αριστερό, ριζοσπαστικό, αντισυστημικό. Είναι βγαλμένα από την πιο βαθιά συντήρηση, όπως άλλωστε μας έχει διδάξει η νεότερη ελληνική ιστορία: τέτοιου είδους χαρακτηριστικά είχε ο λόγος των βασανιστών, που προσπαθούσαν να σπάσουν το ηθικό των αγωνιστών. Οι νταήδες και οι χυδαίοι ιστορικά ανήκουν στην άλλη όχθη.

Καταθέτουμε την αλληλεγγύη μας προς τον σ. Γιάννη Δραγασάκη, του οποίου η διαδρομή και η συνεισφορά στο κόμμα, ήδη από την ίδρυσή του, τόσο στις στιγμές της νίκης όσο και σε αυτές της ήττας, υπήρξε συνεχής και καθοριστική. Δηλώνουμε ότι κάθε προσωπική επίθεση και κάθε αναφορά σε βάρος συντρόφων και συντροφισσών που ξεφεύγει από τα όρια του κώδικα των συλλογικών μας αξιών, θα μας βρίσκει όλους και όλες απέναντι, ανεξάρτητα από επιμέρους διαφορετικές τοποθετήσεις. Είναι καθήκον μας όχι μόνο προς εκείνους και εκείνες που υφίστανται τέτοιες ανοίκειες συμπεριφορές, αλλά και απέναντι στη συλλογικότητά μας, η οποία διασύρεται και τραυματίζεται από τέτοιες αντιλήψεις και συμπεριφορές.

Η Αριστερά που οραματιζόμαστε είναι αυτή που έχει χώρο για όλες και όλους, χωρίς ηλικιακές, έμφυλες ή άλλες διακρίσεις. Αυτή είναι άλλωστε η Αριστερά της σύγχρονης εποχής που μπορεί να συσπειρώνει, να πείθει και να εμπνέει την κοινωνία.

1    ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΥ    ΕΙΡΗΝΗ
2    ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ    ΓΙΑΝΝΗΣ
3    ΑΜΠΑΤΖΑΣ    ΚΩΣΤΑΣ
4    ΑΜΠΝΤΕΛΧΑΜΙΝΤ    ΛΙΝΑ
5    ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ    ΕΥΗ
6    ΒΑΜΒΟΥΡΕΛΛΗ    ΜΑΡΙΑ
7    ΒΑΜΒΟΥΡΕΛΛΗΣ    ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ
8    ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
9    ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ    ΓΙΑΝΝΗΣ
10    ΓΙΑΜΠΟΥΡΑΝΗΣ    ΧΡΗΣΤΟΣ
11    ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ    ΣΤΑΘΗΣ
12    ΓΚΑΝΕΤΣΟΣ    ΣΠΥΡΟΣ
13    ΓΚΙΩΝΗΣ    ΝΙΚΟΣ
14    ΓΛΕΖΟΣ    ΒΑΣΙΛΗΣ
15    ΔΑΝΙΑ    ΝΙΚΟΛΕΤΑ
16    ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ    ΓΙΩΡΓΟΣ
17    ΔΕΛΗΣ    ΒΑΣΙΛΗΣ
18    ΔΙΑΚΟΣ    ΓΙΩΡΓΟΣ
19    ΔΡΑΓΑΖΗΣ    ΜΑΝΟΣ
20    ΖΑΒΟΓΙΑΝΝΗ    ΗΡΩ
21    ΖΑΒΟΓΙΑΝΝΗΣ    ΒΑΣΙΛΗΣ
22    ΖΑΦΕΙΡΗΣ    ΣΟΦΟΚΛΗΣ
23    ΖΑΧΑΡΗΣ    ΛΟΥΚΑΣ
24    ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ    ΒΑΣΙΛΗΣ
25    ΖΟΡΜΠΑΛΑΣ    ΚΩΣΤΑΣ
26    ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ    ΝΑΣΟΣ
27    ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΣ    ΜΑΡΙΟΣ
28    ΘΗΒΑΙΟΣ    ΓΙΑΝΝΗΣ
29    ΘΗΒΑΙΟΣ    ΣΠΥΡΟΣ
30    ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ    ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ
31    ΚΑΒΒΑΘΑ    ΜΑΝΙΑ
32    ΚΑΒΟΥΡΑΣ    ΚΩΣΤΑΣ
33    ΚΑΚΟΚΕΦΑΛΟΥ    ΚΑΛΛΙΟΠΗ
34    ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ    ΑΚΗΣ
35    ΚΑΛΕΣΗ    ΕΛΙΖΑ
36    ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ    ΜΙΧΑΛΗΣ
37    ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ    ΕΙΡΗΝΗ
38    ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ    ΑΡΙΣΤΗ
39    ΚΑΡΑΤΣΙΟΥΜΠΑΝΗΣ    ΓΙΩΡΓΟΣ
40    ΚΑΡΔΑΜΑ    ΙΩΑΝΝΑ
41    ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ    ΚΑΤΕΡΙΝΑ-ΣΟΦΙΑ
42    ΚΟΛΤΣΙΔΑ    ΔΑΝΑΗ
43    ΚΟΠΑΝΑΣ    ΚΩΣΤΗΣ
44    ΚΟΡΦΙΑΤΗΣ    ΠΑΝΟΣ
45    ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ    ΠΡΟΚΟΠΗΣ
46    ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΓΛΟΥ    ΑΓΓΕΛΙΚΗ
47    ΚΟΥΡΑΚ    ΡΙΤΒΑΝ
48    ΚΟΥΤΣΑΪΜΑΝΗ    ΜΑΡΙΑ
49    ΚΟΥΦΑΤΖΙΔΗΣ    ΚΩΣΤΑΣ
50    ΚΥΜΙΓΚΕΛΗ    ΑΘΑΝΑΣΙΑ
51    ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ    ΜΙΝΑ
52    ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ    ΑΝΝΑ
53    ΛΑΜΑΪ    ΣΥΜΕΩΝ
54    ΛΑΜΠΑΔΑΣ    ΕΥΘΥΜΗΣ
55    ΛΕΜΠΕΤΛΗΣ    ΝΙΚΟΛΑΣ
56    ΛΙΑΚΟΥ    ΑΝΝΑ
57    ΛΟΥΚΑΣ    ΔΗΜΗΤΡΗΣ
58    ΛΥΚΟΠΑΝΤΗΣ    ΓΙΩΡΓΟΣ
59    ΜΕΝΕΓΗΣ    ΘΟΔΩΡΗΣ
60    ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ    ΑΓΓΕΛΙΚΗ
61    ΜΟΥΡΓΚΑΣ    ΔΗΜΗΤΡΗΣ
62    ΜΟΥΣΟΥΛΙΔΗ    ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
63    ΜΠΑΛΑΜΟΥΤΣΟΥ    ΒΑΣΙΛΙΚΗ
64    ΜΠΑΛΑΦΑ    ΜΑΡΙΑ
65    ΜΠΑΡΚΑΣ    ΚΩΣΤΑΣ
66    ΜΠΑΤΣΗ    ΑΡΓΥΡΩ
67    ΜΠΕΛΛΟΣ    ΒΑΓΓΕΛΗΣ
68    ΜΠΟΥΓΔΑΝΗΣ    ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
69    ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΛΟΥ    ΧΑΣΑΝ
70    ΜΠΟΥΛΕΚΟΣ    ΓΙΑΝΝΗΣ
71    ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ    ΒΑΓΓΕΛΗΣ
72    ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ    ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ
73    ΝΤΑΗ    ΕΙΡΗΝΗ
74    ΞΕΣΦΥΓΓΗ    ΔΗΜΗΤΡΑ
75    ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ    ΣΤΑΥΡΟΣ
76    ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ    ΤΑΚΗΣ
77    ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΣ    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
78    ΠΑΠΟΥΤΖΗΣ    ΛΑΖΑΡΟΣ
79    ΠΕΠΠΕ    ΓΙΑΝΝΑ
80    ΠΟΥΛΑΚΗΣ    ΜΑΡΙΟΣ
81    ΡΗΓΑΣ    ΑΓΗΣ
82    ΡΟΔΑΚΗ    ΑΓΚΥ
83    ΡΟΔΑΚΗΣ    ΠΑΝΟΣ
84    ΡΟΚΟΣ    ΧΡΗΣΤΟΣ
85    ΣΑΒΑΡΙΚΑΣ    ΒΑΣΙΛΗΣ
86    ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ    ΧΡΗΣΤΟΣ
87    ΣΑΡΡΗ    ΚΑΤΕΡΙΝΑ
88    ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ    ΜΙΧΑΛΗΣ
89    ΣΤΕΦΟΥ    ΟΛΓΑ
90    ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ    ΣΤΕΦΑΝΟΣ
91    ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ    ΓΙΟΥΛΑ
92    ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ    ΧΑΡΙΣ
93    ΤΣΕΛΕΠΗ    ΑΝΝΕΤΑ
94    ΤΣΙΑΜΟΥΡΑΣ    ΔΗΜΗΤΡΗΣ
95    ΤΣΟΝΑΚΑ    ΑΓΓΕΛΙΚΗ
96    ΦΕΓΓΑΛΗ    ΕΛΕΝΑ
97    ΧΑΡΙΤΣΗΣ    ΑΛΕΞΗΣ
98    ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
99    ΧΟΝΔΡΟΡΙΖΟΣ    ΣΤΑΜΑΤΗΣ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)