to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:20 | 10.09.2023

Κοινωνία

Αυξάνονται διαρκώς οι νεκροί από τις πλημμύρες - Αγωνία για τους αγνοούμενους - Υγειονομική βόμβα τα λιμνάζοντα νερά

Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός: Οι νεκροί από την κακοκαιρία έφθασαν στους 15 και συνεχίζουν να αγνοούνται δύο άτομα, ένα ζευγάρι Αυστριακών - Χωριά και συνοικίες πέριξ των Τρικάλων, της Καρδίτσας και της Λάρισας παραμένουν βυθισμένες στο νερό - Όλες οι εξελίξεις σε liveblog


Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι καθώς το Λιμενικό ανακοίνωσε ότι το πτώμα που βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής 10/9 στα ανοιχτά του Παγασητικού, στην περιοχή του Τρικερίου Μαγνησίας, ανήκει σε 42χρονο άντρα, του οποίου τα ίχνη είχαν χαθεί από την περασμένη Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, στην Αγία Αικατερίνη Βόλου, κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Daniel.

Πρόκειται για οδηγό οχήματος που είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά. Το πτώμα εντόπισε και περισυνέλεξε το Λιμενικό στη διάρκεια περιπολίας.

Νωρίτερα την Κυριακή 10/9, άλλα δύο θύματα της κακοκαιρίας Daniel εντοπίστηκαν στον θεσσαλικό κάμπο: πρόκειται μια 88χρονη γυναίκα και τον 65χρονο γιο της, οι οποίοι αγνοούνταν τα τελευταία 24ωρα στο χωριό Μεταμόρφωση, μετά τη φονική κακοκαιρία. Επίσης, εντοπίστηκε νεκρός άλλος ένας άνδρας, 58 ετών, σε μια περιοχή ανάμεσα  ανάμεσα στα χωριά Πέτρινο και Άγιος Δημήτριος, στην Καρδίτσα.

Πλέον ο τραγικός απολογισμός της κακοκαιρίας είναι 15 νεκροί και 2 αγνοούμενοι.

**ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μετά τα χημικά στους πολίτες, ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε μέτρα «στήριξης» για τους πληγέντες (βίντεο)

Εικόνες θλίψης και απόγνωσης από την πλημμυρισμένη Θεσσαλία

Βυθισμένα στα λασπόνερα παραμένουν χωριά της Καρδίτσας και των Τρικάλων καθώς και συνοικίες της Λάρισας, με τις ζημιές σε σπίτια, επιχειρήσεις και στους πλουτοπαραγωγικούς πόρους της περιοχής να είναι ανυπολόγιστες.

Αυτή τη στιγμή, οι επιχειρήσεις διάσωσης της Πυροσβεστικής και του Στρατού έχουν επικεντρωθεί στις περιοχές περιμετρικά της Λάρισας (Άγιος Θωμάς, Νέα Σμύρνη, Ιπποκράτης, Γιαννούλη) ενώ είδη πρώτης ανάγκης μεταφέρονται από τις αρμόδιες ομάδες και από εθελοντές στα χωριά του Θεσσαλικού Κάμπου.

Παράλληλα, πλημμυρίζει και η λίμνη Κάρλα στη Θεσσαλία λόγω της τεράστιας ποσότητας νερού από τον Πηνειό.

Ακόμη μία ημέρα χωρίς νερό ο Βόλος - Αποκλεισμένο το Ανατολικό Πήλιο

Συνεχίζονται τα προβλήματα και με την ηλεκτροδότηση. Σοβαρά προβλήματα στο Ανατολικό Πήλιο, κατεστραμμένο το οδικό δίκτυο. Καμπανάκι για την υγεία λόγω μόλυνσης των υδάτων.

Βίντεο απο drone δείχνει τις καταστροφές στην πόλη του Βόλου, καθώς και στο Πήλιο και την Αργία. «Μετά από μια καταστροφική πλημμύρα, οι δρόμοι γεμίζουν με λάσπη, κάποιοι ορεινοί δρόμοι καταστρέφονται και η σκόνη πετάει στον αέρα. Δεν υπάρχει ακόμη νερό στην πόλη», αναφέρει o δημιουργός Simon Kranz.

Όλα τα στάσιμα ύδατα πρέπει να τα αντιμετωπίζουν ως δυνητικά μολυσμένα

Για τέταρτη μέρα συνεχίζονται οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού των κατοίκων πόλεων και χωριών της Θεσσαλίας, που έχει «πνιγεί» από τα νερά του Πηνείου. Την ίδια ώρα ο κίνδυνος από τα λιμνάζοντα νερά γίνεται όλο και μεγαλύτερος. Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας στη Λάρισα κάλεσε τους  πολίτες να μην καταναλώνουν μολυσμένο νερό.

Η Ειρ. Αγαπηδάκη είπε ότι όλα τα λιμνάζοντα και στάσιμα ύδατα πρέπει να τα αντιμετωπίζουν ως δυνητικά μολυσμένα.

Όλες οι εξελίξεις σε liveblog:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)