to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:59 | 11.10.2013

Κοινωνία

Eργατικό ατύχημα με τρεις τραυματίες στο Διυλιστήριο της Ελευσίνας

Ευτυχώς χωρίς απώλεια ανθρώπινης ζωής, ήταν το εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε σήμερα στην Ελευσίνα. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το εργατικό κέντρο Ελευσίνας και Δυτ. Αττικής: «Άλλο ένα ατύχημα είχαμε σήμερα στο Διυλιστήριο της Ελευσίνας, ευτυχώς όμως μικρής έντασης και έκτασης με τον μικροτραυματισμό τριών συναδέλφων μας.


Παρά τις αλλεπάλληλες επισημάνσεις που είχαμε κάνει κατά το παρελθόν στην Διοίκηση της εταιρείας για να αναλάβει τις ευθύνες της και να διαμορφώσει συγκεκριμένο πλαίσιο κανόνων ασφάλειας που θα αποτρέπει τα ατυχήματα, η εν λόγω εταιρεία δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να βαδίζει στον ίδιο δρόμο, αυτόν της ανευθυνότητας.

Έτσι λοιπόν, αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας επισκέφθηκε τον χώρο του ατυχήματος για να μας διευκρινιστεί το πώς ακριβώς πραγματοποιήθηκε το καινούργιο αυτό περιστατικό.

Φίλτρο ατμού έσπασε για αδιευκρίνιστους μέχρι και τώρα λόγους, με αποτέλεσμα καυτός ατμός και υπολείμματα πίσσας να τραυματίσουν ελαφρώς συναδέλφους μας στα πόδια.

Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας  ζήτησε και συνομίλησε με διευθυντές του Διυλιστηρίου και τους μεταφέρθηκε ο έντονος προβληματισμός μας αλλά και η δυσφορία μας για την εξακολούθηση και την συχνότητα των εργατικών ατυχημάτων στον συγκεκριμένο χώρο.

Εργατικά ατυχήματα που όσο θα συνεχίζονται και θα πραγματοποιούνται, θα καλλιεργούν περαιτέρω την ανασφάλεια σε ολόκληρη την τοπικήκοινωνία.

Τους δηλώσαμε κατηγορηματικά ότι αυτό πλέον δεν μπορεί να συνεχιστεί.   Επιβάλλεται τώρα να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο κανόνων ασφαλείας.

Ένα πλαίσιο που θα διέπεται από όλους τους Ευρωπαϊκούς και διεθνείς κανόνες.  Θα διασφαλίζει από την μία την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων και από την άλλη θα αποτρέπει την ρύπανση του Διυλιστηρίου στην ευρύτερη περιοχή.

Συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση συγκεκριμένης διαβούλευσης, ώστε να συνδιαμορφωθεί ο στόχος που δεν είναι άλλος: “ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ”.»

Πηγή: ertopen

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)