to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:04 | 24.05.2013

Πολιτική

Επίδειξη αυταρχισμού στα Εξάρχεια με πρόσχημα την πάταξη της φοροδιαφυγής - Καταγγελία της Μ. Μπόλαρη

Δήλωση - Καταγγελία της Βουλευτού Α΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαρίας Μπόλαρη


Επίδειξη αυταρχισμού στα Εξάρχεια με πρόσχημα την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Καταγγέλουμε την παρουσία διμοιριών των ΜΑΤ και ανδρών της ασφάλειας σε ελέγχους του ΣΔΟΕ και του δήμου Αθηναίων. Απο ότι φαίνεται στα Εξάρχεια ισχύουν διαφορετικοί κανόνες απο ότι ισχύουν σε άλλες γειτονιές της Αθήνας. Τα όσα συνέβησαν το απόγευμα της Πέμπτης 23/5 ξεπέρασαν ακόμα και τα γεγονότα στην Ύδρα το καλοκαίρι του 2012. Προκαταβολικά σημειώνουμε ότι δε διαφωνούμε με τη δίωξη της φοροδιαφυγής, ούτε με τους νόμιμους ελέγχους, αν και είναι σίγουρο ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να επιστήσει την προσοχή της στους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους που είτε «νόμιμα»» είτε «παράνομα» έκλεψαν και συνεχίζουν να κλέβουν το μόχθο των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Στα Εξάρχεια αυτή η επιχείρηση συνοδεύτηκε με μια μεγάλη επίδειξη αυταρχισμού. 

Ήμουν αυτόπτης μάρτυρας και μαζί με το συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Εξαρχείων Α. Ρουσιάκη βρήκαμε τον επικεφαλής της επιχείρησης και προβήκαμε σε διάβημα διαμαρτυρίας. Μας είπε ότι εκτελεί άνωθεν εντολές και μετά από επίμονες ερωτήσεις μας γιατί τέτοιας έκτασης επιχείρηση στην περιοχή, μας απάντησε ότι είναι υποχρεωτικό γιατί στα Εξάρχεια συμβαίνουν «έκνομες συμπεριφορές». Μετά από επιμονή μου να εκθέσει τέτοιες συμπεριφορές, όπως πχ οπλοχρησία, διακίνηση ναρκωτικών και άλλα, η μόνη συγκεκριμένη απάντηση του ήταν «ότι υπάρχουν καταγγελίες κατοίκων» και δεύτερον –κάτι που επανέλαβε πολλές φορές – «ότι εδώ η αστυνομία έχει δεχθεί πολλές επιθέσεις». Υπενθυμίσαμε ότι σε καμία ανάλογη περίπτωση, ούτε και σε προηγούμενες περιπτώσεις ελέγχων σε άλλες περιοχές έχει συμβεί το ίδιο και θεωρούμε εντελώς απροκάλυπτη την ενέργεια τους. Επίσης τους επισημάναμε ότι τέτοιες συμπεριφορές από την ΕΛ.ΑΣ. και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης το μόνο που κάνουν είναι να προβοκάρουν. Οι κάτοικοι των Εξαρχείων επέδειξαν τεράστια αυτοσυγκράτηση, παρά το γεγονός ότι τους συμπεριφέρθηκαν σα να βρίσκονται σε περιοχή υπό κατοχή. 

Από τη δική μας μεριά, δε θέλουμε απλά να καταγγείλουμε το όργιο εκφοβισμού και καταστολής. Θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι η τρικομματική κυβέρνηση, ως ένα άθροισμα πολιτικά αδύναμων εταίρων και ταυτόχρονα υπόλογο στην κοινωνία αντλεί την όποια δύναμη της από τον αυταρχισμό και προσπαθεί να επιβάλλει τα αντικοινωνικά μέτρα της στηριζόμενη στην παρουσία των ΜΑΤ και των ασφαλιτών. Επίσης, θέλουμε να τους θυμίσουμε ότι η αντίθεση της κοινωνίας είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι φαντάζονται, ότι το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι μεγάλο, ότι οι βουλευτές του είναι πολλοί και ότι θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους. Τέλος, καλούμε όλο το λαό να αντισταθεί στην επιβολή των πολιτικών της λιτότητας, της εξαθλίωσης και της καταστολής. Όλοι και όλες μαζί θα νικήσουμε!

Διαβάστε ακόμα: Έλεγχοι του ΣΔΟΕ σε μαγαζιά στα Εξάρχεια με τη συνοδεία ΜΑΤ και μηχανών ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)