to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:37 | 31.08.2023

Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Μπίζνες στα καμμένα και ευθύνες σε μετανάστες και τοπική αυτοδιοίκηση

Υποστήριξε ότι όλα έγιναν καλά. «Παραμύθι» οι ελλείψεις στην πυροσβεστική. Φταίει το «πυρονέφος της νύχτας». Αμφισβητεί το μέγεθος της καταστροφής


Μπίζνες στα καμένα «με νέο μοντέλο για την παραγωγική αξιοποίηση των δασών για να καλύψουμε πραγματικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας», ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κλείσιμο της ομιλίας του στη Βουλή για τις καταστροφικές πυρκαγιές, αποκαλύπτοντας στεγνά το κυβερνητικό σχέδιο στα δάση είτε έχουν καεί είτε όχι.

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ιδιαίτερα αλαζονικός κουνώντας το χέρι προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το τι πρέπει να πουν και τι όχι στη Βουλή για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και επιθετικός προς τους επιστήμονες καθώς ευθέως αμφισβήτησε τις εκτιμήσεις τους για το μέγεθος της καταστροφής εμφανίστηκε στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις φονικές πυρκαγιές.

Ο πρωθυπουργός ακολούθησε τη στρατηγική του όλα τα κάναμε καλά αλλά φταίει παγκοσμίως η κλιματική κρίση ενώ αναφερόμενος στον Έβρο και τη φωτιά που καίει για 13η μέρα έκανε λόγο για «το φαινόμενο του πυρονέφους της νύχτας» ενώ ευθέως έδειξε «παράνομους μετανάστες» ως εμπρηστές στις ακριτικές περιοχές, με αιχμή τον Έβρο ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στην ομιλία του δεν έκανε καμιά αναφορά στους νεκρούς από την πυρκαγιά στον Έβρο και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι είναι «παραμύθι οι ελλείψεις» στην πυροσβεστική, καθώς και ότι η διαχείριση από την κυβέρνησή του ήταν καλύτερη σε σχέση με την αντιμετώπιση της φονικής πυρκαγιάς στη Χαβάη και την Τενερίφη και ότι το πρόβλημα είναι πως οι κλιματικές απειλές βρίσκονται συχνά ένα βήμα μπροστά από την άμυνα του ανθρώπου.

Αναφερόμενος στον Κοπέρνικο (sic) υποστήριξε ότι τα πάνω από τα 800.000 στρέμματα που αναφέρονται ως καταστροφή αφορούν τη συνολική περίμετρο της φωτιάς και ότι όταν θα σβήσει το μέτωπο, θα υπάρχουν άκαυτα κομμάτια εντός της περιμέτρου και επιτέθηκε εμμέσως στο Αστεροσκοπείο Αθηνών λέγοντας ότι οι καμένες εκτάσεις δεν είναι όπως παρουσιάζονται από κάποιους επιστήμονες στα ΜΜΕ.

Ο πρωθυπουργός αμφισβήτησε ακόμα και το μέγεθος της οικολογικής επίπτωσης που έχουν οι φωτιές στα δάση, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι όλες οι επιπτώσεις οι ίδιες και υποτιμώντας την καταστροφή που επέφερε στη Ρόδο η μεγάλη φωτιά που έκαιγε επί πολλές ημέρες.

Πηγή: Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)