to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:46 | 28.08.2023

Πολιτική

Κ. Μάλαμα: Να δώσουμε νέες προοπτικές στο ΕΕΕΕΚ του Πολυγύρου

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα


Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με την υλοποίηση, αφενός, του αιτήματος του σχολείου για την δημιουργία μιας νέας ειδικότητας “Οικοδομικής και Μεταλλοτεχνίας” κι αφετέρου, για την εμβάθυνση της προσπάθειας επίλυσης του κτηριακού προβλήματος που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια το σχολείο. 

Την ερώτηση συνυπογράφει η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Μερόπη Τζούφη. 

Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, η συγκεκριμένη ειδικότητα μπορεί να δώσει προοπτικές κοινωνικής συμπερίληψης στους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες της δομής, ενώ θα ενισχύσει το πλαίσιο απόκτησης χρήσιμων δεξιοτήτων για την περαιτέρω πορεία των παιδιών με αναπηρία, μετά της ολοκλήρωση της φοίτησης τους. Εντούτοις, το συγκεκριμένο αίτημα φαίνεται να μην έχει ακόμα διεκπεραιωθεί από το Υπουργείο Παιδείας, ενώ είναι απαραίτητο να επισπευστούν οι διαδικασίες, ώστε να ξεκινήσει η συγκεκριμένη ειδικότητα να λειτουργεί, όσο το δυνατόν γρηγορότερα. 

Ταυτόχρονα, η εκπαιδευτική κοινότητα, οι εκπαιδευτικοί κι οι γονείς των παιδιών που φοιτούν στο ΕΕΕΕΚ του Πολυγύρου, το αναπηρικό κίνημα κι η κοινωνία της Χαλκιδικής αναμένουν πρόοδο στην επίλυση του κτηριακού προβλήματος που ταλανίζει το σχολείο. Εδώ και χρόνια γίνεται επεξεργασία λύσεων κι έχουν κατατεθεί προσπάθειες για την μεταφορά της δομής, οι οποίες όμως για διάφορους λόγους δεν έχουν τελεσφορήσει. Το αποτέλεσμα είναι τα παιδιά να φοιτούν σε ένα κτήριο που δεν συνάδει με τις σύγχρονες νόρμες της εκπαιδευτικής επιστήμης, την ώρα που το ΕΕΕΕΚ του Πολύγυρου αποτελεί κρίσιμη δομή για την ειδική εκπαίδευση της Χαλκιδικής. Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα καλεί τον Υπουργό Παιδείας να επισπεύσει τις διαδικασίες για την δημιουργία της ειδικότητας “Οικοδομική και Μεταλλοτεχνία” και παράλληλα να εμβαθύνει τους σχεδιασμούς για την μετεγκατάσταση του ΕΕΕΕΚ του Πολυγύρου σε ένα σύγχρονο κτήριο. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης :

ΕΡΩΤΗΣΗ 

Αθήνα, 25 Αυγούστου 2023

Προς τον κύριο Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού 

Θέμα : Να προχωρήσει η δημιουργία νέας ειδικότητας “Οικοδομική και Μεταλλοτεχνία” στο ΕΕΕΕΚ του Πολυγύρου και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες μετεγκατάστασης του. 

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Πολυγύρου κατέθεσε επίσημο αίτημα για τη δημιουργία ειδικότητας “Οικοδομικής και Μεταλλοτεχνίας” στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στο Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης Χαλκιδικής. Η συγκεκριμένη ειδικότητα μπορεί να δώσει προοπτικές κοινωνικής συμπερίληψης στους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες της δομής, ενώ θα ενισχύσει το πλαίσιο απόκτησης χρήσιμων δεξιοτήτων για την περαιτέρω πορεία των παιδιών με αναπηρία, μετά της ολοκλήρωση της φοίτησης τους. Εντούτοις, το συγκεκριμένο αίτημα φαίνεται να μην έχει ακόμα διεκπεραιωθεί από το Υπουργείο Παιδείας, ενώ είναι απαραίτητο να επισπευστούν οι διαδικασίες, ώστε να ξεκινήσει η συγκεκριμένη ειδικότητα να λειτουργεί, όσο το δυνατόν γρηγορότερα. 

Ταυτόχρονα, η εκπαιδευτική κοινότητα, οι εκπαιδευτικοί κι οι γονείς των παιδιών που φοιτούν στο ΕΕΕΕΚ του Πολυγύρου, το αναπηρικό κίνημα κι η κοινωνία της Χαλκιδικής αναμένουν πρόοδο στην επίλυση του κτηριακού προβλήματος που ταλανίζει το σχολείο. Εδώ και χρόνια γίνεται επεξεργασία λύσεων κι έχουν κατατεθεί προσπάθειες για την μεταφορά της δομής, οι οποίες όμως για διάφορους λόγους δεν έχουν τελεσφορήσει. Το αποτέλεσμα είναι τα παιδιά να φοιτούν σε ένα κτήριο που δεν συνάδει με τις σύγχρονες νόρμες της εκπαιδευτικής επιστήμης, την ώρα που το ΕΕΕΕΚ του Πολύγυρου αποτελεί κρίσιμη δομή για την ειδική εκπαίδευση της Χαλκιδικής 

Επειδή πρέπει να προχωρήσει άμεσα η ίδρυση της ειδικότητας “Οικοδομική και Μεταλλοτεχνία” στο ΕΕΕΕΚ του Πολυγύρου.

Επειδή είναι κρίσιμη η μετεγκατάσταση του ΕΕΕΕΚ του Πολυγύρου σε ένα σύγχρονο κτήριο. 

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός : 

Ποιες διαδικασίες αναμένονται για να ολοκληρωθεί η ίδρυση της ειδικότητας “Οικοδομική και Μεταλλοτεχνία” στο ΕΕΕΕΚ του Πολύγυρου;

Ποιοι σχεδιασμοί υπάρχουν για την μετεγκατάσταση του ΕΕΕΕΚ του Πολυγύρου σε ένα σύγχρονο κτήριο; 

Οι ερωτώντες βουλευτές

Μάλαμα Κυριακή 

Τζούφη Μερόπη 


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)