to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:31 | 22.08.2023

Αυτοδιοίκηση

Κ. Ζαχαριάδης: Ο κ. Μπακογιάννης δημιουργεί περισσότερα προβλήματα στην πόλη απ όσα προσπαθεί να λύσει. Έχουμε σχέδιο και όραμα για την Αθήνα

«Ο κ.Μπακογιάννης λειτουργεί περισσότερο ως υπουργός ή υφυπουργός Αθηνών παρά σαν Δήμαρχος Αθηναίων» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Κώστας Ζαχαριάδης, υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή του Αντ1 «Καλοκαίρι Μαζί» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Γρηγοριάδη και Ηρώ Ράντου.


«Ο κ.Μπακογιάννης επιδιώκει ένα τρίτο ημίχρονο Εθνικών εκλογών γιατί θέλει με την αδράνεια αυτή να μην συζητήσουμε τα προβλήματα της πόλης, για την κλιματική αλλαγή, για τις υποδομές, για το πράσινο, για την πρόνοια, για τον «μεγάλο περίπατο».

Ο «μεγάλος περίπατος» εδώ και τρία χρόνια δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών. Τι άλλο πρέπει να συμβεί δηλαδή για να παραδεχτεί ότι είναι μια τεράστιά αποτυχία;» τόνισε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Ο κ.Μπακογιάννης είναι σε θέσεις Διοικητικής ευθύνης 12 χρόνια δεν του λείπει η εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση».

Ενώ σχετικά με την εκτίμηση του για το τι έχει ανάγκη ο δήμος είπε μεταξύ άλλων: «Πρέπει να υπάρξει ένα συνολικό πρόγραμμα και σχέδιο πρασίνου στον Δήμο. Χρειάζονται πολύ μεγαλύτερες παρεμβάσεις στην πόλη. Να ενώσουμε τους χώρους πρασίνου στην πόλη και να μην αρκούμαστε στις αποσπασματικές παρεμβάσεις.

Θα πρέπει να εφαρμοστεί η νομιμότητα στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, εκεί που υπάρχει παραβατικότητα πρέπει να επεμβαίνει η αστυνομία ή η δημοτική αστυνομία. Η ασφάλεια είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη σε κάθε γωνία της πόλης και η «Ανοιχτή Πόλη» θα μιλήσει καθαρά γι αυτά τα θέματα.

Βρισκόμαστε στο τέλος της θητείας του κ.Μπακογιάννη. Είμαστε στο 2023 κι όχι στο 2019. Αυτά τα τέσερα χρόνια ήταν ο κ.Μπακογιάννης Δήμαρχος Αθηναίων, ο κ.Πατούλης Περιφερειάρχης Αττικής και ο κ.Μητσοτάκης Πρωθυπουργός δεν υπάρχουν δικαιολογίες «δεν μπόρεσα» αλλά ότι «δεν ήθελα». 

Θα πρέπει να διεκδικηθούν περισσότεροι πόροι  για την Τοπική αυτοδιοίκηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, αν θέλει να είναι πραγματική αυτοδιοίκηση. Ο κ.Μπακογιάννης έδειξε τα όριά του στην διεκδίκηση πόρων και αρμοδιοτήτων. Ο κ.Μπακογιάννης λειτουργεί περισσότερο ως υπουργός ή υφυπουργός Αθηνών παρά σαν Δήμαρχος Αθηναίων».

Και στη συνέχεια τόνισε ότι: «Η Αθήνα είναι ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός ώμος θα πρέπει επιτέλους να μπουν κανόνες. Για παράδειγμα το θέμα του parking των τουριστικών λεωφορείων πρέπει να δοθεί λύση.

Ούτε Manager, ούτε υπάλληλος, ούτε διαφημιστής του Κασιδιάρη θέλει να γίνει κανείς. Η Δημοκρατία δεν φοβάται το ναζισμό, όμως πρέπει να προστατεύσει την κοινωνία και τον εαυτό της από τον ναζισμό. Ο απερχόμενος Δήμαρχος πρέπει να πάρει θέση. Δεν μπορεί στην Εθνικές εκλογές να μην επιτρέπεται να κατέβει ως υποψήφιος ο καταδικασμένος για ναζισμό αλλά στις αυτόδιοικητικές εκλογές  να μπορεί να κατέβει».

Για να καταλήξει: «Θα δώσω μάχη πολιτική  και αυτοδιοικητική μάχη όπως ήταν πάντα η μάχη στο Δήμο της Αθήνας. Θα μιλήσω για τα προβλήματα της πόλης, για τα προβλήματα των πολιτών. Θα επιχειρήσω να εκφράσω όλους τους δημοκράτες δημότες των Αθηνών. Καλώ σε μια τέτοια συσπείρωση γύρω από τον δικό μας συνδυασμό την "Ανοικτή Πόλη"».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)