to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Στην τελική ευθεία για την εκλογή προέδρου – Τρέχει η καμπάνια

Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία για την εκλογή προέδρου


Στην τελική ευθεία για την εκλογή προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και το κόμμα ανεβάζει ρυθμούς ώστε να είναι όλα έτοιμα για την εκλογική διαδικασία, που έχει ως κύριο στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον οδικό χάρτη που έχει ήδη αποφασιστεί: Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Έγκριση και τυπικά των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του κόμματος», δηλαδή θα έχει αποκλειστικά ως αντικείμενό του την επικύρωση των υποψηφιοτήτων. Η διαδικασία αυτή θα είναι υβριδική, με δυνατότητα φυσικής παρουσίας ή διαδικτυακής, και θα συμμετέχουν οι ήδη εκλεγμένοι σύνεδροι. Υπάρχει η δυνατότητα κατάθεσης νέας υποψηφιότητας, για την οποία απαιτούνται υπογραφές από 30 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ για τις υποψηφιότητες που εγκρίθηκαν από την τελευταία Κεντρική Επιτροπή δεν απαιτούνται υπογραφές. Επίσης, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής μπορούν να υπογράψουν και για παραπάνω από έναν υποψηφίους.

Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία για την εκλογή προέδρου και, εφόσον χρειαστεί δεύτερος γύρος, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου. Το Έκτακτο Συνέδριο θα γίνει τον Νοέμβριο και αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου θα εκλεγούν νέοι σύνεδροι και θα γίνει διεξοδική συζήτηση για όλες τις πολιτικές εξελίξεις.

Οι υποψήφιοι θα πυκνώσουν τη δράση τους το επόμενο διάστημα με τηλεοπτικές εμφανίσεις, συνεντεύξεις και παρεμβάσεις. Να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τρέχει ήδη διαδικτυακά την καμπάνια με κεντρικό σύνθημα «10 Σεπτεμβρίου Συμμετέχω» γιατί «Το αύριο ξεκινά από εμάς».

Παράλληλα, στον αέρα έχει ανέβει η νέα ιστοσελίδα ενημέρωσης vote.syriza.gr, η οποία αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει τα βιογραφικά των τεσσάρων υποψηφίων, παρεμβάσεις τους, καθώς και την προγραμματισμένη δραστηριότητά τους. Αργότερα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, αναμένεται να περιλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες για την εκλογική διαδικασία.

Θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση για όλα τα διαδικαστικά ζητήματα και τον τρόπο διεξαγωγής της ψηφοφορίας. Στόχος είναι η εκλογή προέδρου να γίνει ένα πολιτικό γεγονός, κάτι που ήδη συμβαίνει, όπως δήλωσε στην ΑΥΓΗ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέργιος Καλπάκης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του, μέσα από τις διαρκείς παρεμβάσεις, προτάσεις και θέσεις των υποψηφίων. Σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι να ενεργοποιηθεί το ενδιαφέρον των πολιτών ώστε από αυτή την εκλογική διαδικασία να βγει ενωμένος και να πάρει δύναμη για την επόμενη μέρα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)