to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:44 | 17.08.2023

Πολιτική

Δημ. Παπαδημούλης: Δεν έχουν κλείσει δύο μήνες της νέας κυβέρνησης της ΝΔ, και η μια αποτυχία διαδέχεται την άλλη!

«Από την ακρίβεια, στις πυρκαγιές και στο φιάσκο των νεοναζί χούλιγκανς! Το περίφημο επιτελικό κράτος έχει αποδειχθεί μια επικοινωνιακή φούσκα»


«Δεν έχουν κλείσει δύο μήνες από τότε που ανέλαβε η νέα κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια της προηγούμενης, και η μια αποτυχία διαδέχεται την άλλη! Από την ακρίβεια, στις πυρκαγιές, στο φιάσκο των χούλιγκανς! Με πάρα πολλή αδιαφάνεια, το περίφημο επιτελικό κράτος έχει αποδειχθεί μια επικοινωνιακή φούσκα. Είναι γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης αποδείχθηκε πολύ ικανός να πουλά φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Φυσικά, με τη βοήθεια μιντιαρχών και καναλαρχών, που μάλιστα αρκετοί από αυτούς είναι πρόεδροι των ΠΑΕ. Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους. Το θέμα είναι εμείς να κάνουμε καλύτερα, αποτελεσματικότερα, με μεγαλύτερη συνοχή και ευθύνη την δική μας».

Τα ανωτέρω δήλωσε στο Κόκκινο 105,5 FM ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δημήτρης Παπαδημούλης, σημειώνοντας:

«Τα μηνύματα που παίρνω από τον κόσμο είναι ότι λίγο τον αφορούν τα εσωκομματικά μας. Ο κόσμος περιμένει πιο αποτελεσματική και μαχητική αντιπολίτευση, και πειστικότερη κυβερνητική προοπτική για το αύριο. Είναι στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να αποδείξει ότι παρά την ήττα και παρά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα με άμεση ισχύ, είναι ικανός να ανακάμψει και να παραμείνει κόμμα με δυναμικό σφυγμό και κυβερνητική προοπτική».

Αναφερθείς στη συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τους παράγοντες της UEFA και των ΠΑΕ, ο Δημ. Παπαδημούλης έκανε λόγο για μια "συνάντηση-παρωδία", αφού «έγινε 10 ημέρες μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή και αφού ολοκλήρωσε ένα μέρος των διακοπών του ο πρωθυπουργός». «Επιπλέον δεν είπε λέξη για την εισαγόμενη ναζιστική βία των Κροατών χούλιγκανς. Δεν ψέλλισε ούτε μια λέξη αυτοκριτικής για το φιάσκο της διαλυμένης Ελληνικής Αστυνομίας που άφησε ανενόχλητους τους ναζί χούλιγκαν να διασχίσουν τη μισή χώρα, παρ' ότι είχε έγκαιρη και πλήρη ενημέρωση. Το αποκορύφωμα ήταν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε με στόμφο μέτρα που είχε νομοθετήσει το 2022, μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, φιλάθλου του Άρη, και τα οποία είχε ξανά εξαγγείλει και το 2020, με μια αντίστοιχη αφορμή», προσέθεσε.

Σύμφωνα  με όσα είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. «Το θέμα δεν είναι μόνο η οπαδική βία. Είναι η διάλυση της ΕΛΑΣ, η απουσία στοιχειώδους αυτοκριτικής από την κυβέρνηση για αυτό το φιάσκο -διότι η κυβέρνηση διορίζει την ηγεσία της ΕΛΑΣ. Και με ενόχλησε πάρα πολύ και το γεγονός ότι πριν λίγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου, προφανώς με εντολή Μητσοτάκη -κυβερνητικός του εκπρόσωπος ήταν επί μακρόν- είπε 'δε σκέφτηκα ούτε μια στιγμή να παραιτηθώ'. Δηλαδή φιλότιμο μηδέν, ευαισθησία μηδέν.

Είναι ακόμη πιο προκλητική η απάντηση πολλών στελεχών της ΝΔ που σε όλα αυτά απαντούν "41%". Είναι όχι απλά αλαζονικό, αλλά και αντιδημοκρατικό. Πρέπει αυτό να το δούμε ως πρόκληση στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ώστε να επιταχύνουμε και να ολοκληρώσουμε με επιτυχία τη διαδικασία ανασύνταξης, ανάκαμψης και ανάταξης γιατί οι καιροί απαιτούν μια ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση με πειστική εναλλακτική αντιπρόταση για τις επικείμενες εκλογές όταν προκύψουν, και που θα καταγράψει σημάδια ανάκαμψης γιατί το περιμένει ο κόσμος από εμάς αυτό».

Στο μεταξύ ο Δημ. Παπαδημούλης άσκησε δριμεία κριτική στο γεγονός της ιδιωτικής επίσκεψης της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στο εξοχικό του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Χανιά. Αναλυτικότερα είπε τα εξής:

«Η επίσκεψη της φον ντερ Λάιεν, μετά του συζύγου της, στα Χανιά είναι το κερασάκι στην τούρτα μιας συνολικά προκλητικής στάσης της σε μια σειρά ζητημάτων, που έχει τη θεσμική υποχρέωση να τοποθετείται. Αντ' αυτού σιωπά για τις υποκλοπές, δεν έχει πει ούτε μια λέξη για την τελευταία θέση της Ελλάδας στην ελευθερία του Τύπου -ενώ ορθώς επικρίνει την Ουγγαρία και την Πολωνία-, σιωπά για την ανάγκη έρευνας για το ναυάγιο στην Πύλο όπως ζητούν επισταμένα οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, και παρέχει σιωπηρή στήριξη στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τα push backs, όταν μάλιστα μέχρι και η Frontex, που δεν είναι άμοιρη ευθυνών, ασκεί κριτική σε πράξεις και παραλείψεις της κυβέρνησης.

Δυστυχώς, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παραβιάζει τον κανόνα που της επιβάλλει να είναι θεσμικά ουδέτερη και να μην κάνει πλάτες σε κανέναν. Οι πάντες θεωρούν προκλητική και ενοχλητική τη στάση της. Εκτιμώ ότι το θέμα θα συζητηθεί στην επικειμένη Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Μάλιστα, ο Αντιπρόεδρος του Ε/Κ αναφέρθηκε στο γεγονός ότι έχει ο ίδιος λάβει «πρωτοβουλία, μέσω της Ευρωομάδας της Αριστεράς, να ζητήσουμε στην επόμενη Ολομέλεια της Ευρωβουλής στις 11-14/9 να κληθεί η κα φον ντερ Λάιεν να μας πει όχι μόνο για την ιδιωτική επίσκεψή της στον Κ. Μητσοτάκη, αλλά και για την ταμπακιέρα». «Για όσα δηλαδή πράττει προκλητικά και εξακολουθητικά αντίθετα με τον θεσμικό της ρόλο. Διότι μυρίζει μικροπολιτική η στάση της», τόνισε, και συνέχισε: «Εκτιμώ ότι η πρωτοβουλία που έλαβα μέσω της Αριστεράς, θα έχει στήριξη από τους Σοσιαλιστές και τους Πράσινους, και προσβλέπω και στη στήριξη της ευρωομάδας του Μακρόν και τους Φιλελευθέρους. Σε κάθε περίπτωση ενώ το Ε/Κ έχει μιλήσει για όλα τα παραπάνω δυνατά και καθαρά, με ψηφίσματα, με εκθέσεις, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έχει πιει το αμίλητο νερό και κάνει αβάντα στον Μητσοτάκη, με τρόπο που ενοχλεί και κεντροδεξιούς ευρωβουλευτές».

Στη συνέχεια ο Δημ. Παπαδημούλης επισήμανε ότι η κεντροδεξιά Ολλανδή ευρωβουλευτής Σόφι ιν Βελτ που μίλησε για το θέμα, και αναπαράχθηκε η δήλωσή της και στο Politico, «στην Ελλάδα παρουσιάζεται ως πράκτορας του ΣΥΡΙΖΑ από την προπαγάνδα, ενώ απλώς επιμένει να κάνει τη δουλειά της και να σέβεται τους κανόνες του κράτους δικαίου».

Υπενθύμισε, τέλος, ότι η φον ντερ Λάιεν ελέγχεται και για το σκάνδαλο ανταλλαγής sms με τον επικεφαλής της Pfizer, κ. Μπουρλά, για τα εμβόλια -ζήτημα για το οποίο το Ε/Κ ζητά να βγουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία για λόγους διαφάνειας, διότι κόστισαν εκατομμύρια ευρώ. «Αλλά και πάλι η πρόεδρος της Κομισιόν επικαλείται το επιχείρημα περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων της -λες και κανόνιζαν που θα φάνε το βράδυ!», σημείωσε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)