to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:13 | 17.08.2023

Πολιτισμός

ΕΜΕΙΣ/ΑΡΚΙ: Κατάφωρη συνδικαλιστική δίωξη του Συλλόγου Αρχαιολόγων από την Μενδώνη

«Η τιμωρητική αυτή ενέργεια μας φέρνει στο νου μνήμες από άλλες εποχές που θεωρούσαμε όλοι - κακώς απ’ ό,τι φαίνεται - πως έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης με την οποία η κα Υπουργός προσπαθεί να επιβάλει γενικό σιωπητήριο»


Όπως αναφέρει το ΕΜΕΙΣ/ΑΡΚΙ:

Κατάπτυστη και εκδικητική είναι η απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού να ανακαλέσει την άδεια παραχώρησης του κτιρίου γραφείων του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ). Μία παραχώρηση η οποία έχει πραγματοποιηθεί επί υπουργίας της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη, και ουδέποτε έχει αμφισβητηθεί, από όλους τους διατελέσαντες υπουργούς, εδώ και 41 χρόνια.

Με αφορμή την εκδήλωση για το τραγικό ναυάγιο της Πύλου και πρόφαση ότι δήθεν υπήρχε υποχρεωτική οικονομική συνεισφορά των επισκεπτών της εκδήλωσης, χωρίς καταβολή τελών υπέρ του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξη Πολιτιστικών Πόρων (!), η κα Υπουργός, επιδεικνύοντας ταχύτατα αντανακλαστικά, ανέβασε μέσα στον Αύγουστο, την σχετική απόφαση στην Διαύγεια.

Θυμίζουμε στην κα Μενδώνη ότι κάθε εργοδότης τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στο δημόσιο τομέα υποχρεούται να παρέχει στέγη σε κάθε επιχειρησιακό εργατικό σωματείο χωρίς να απαιτείται η έγκριση των δράσεων τους! Η σχεδόν «αυτόματη» ανάκληση της παραχώρησης του χώρου στο συνδικαλιστικό όργανο, παραπέμπει σε μια προειλημμένη απόφαση εναντίον ενός Συλλόγου που έχει έρθει πολλές φορές σε σύγκρουση με οργανωμένα συμφέροντα και είναι ενοχλητικός για την κυβερνητική πολιτική. Επιπροσθέτως, η κίνηση έξωσης του ΣΕΑ μας δείχνει και την γενικότερη κυβερνητική κατεύθυνση εκδίωξης κάθε επικριτικής άποψης.

Η τιμωρητική αυτή ενέργεια μας φέρνει στο νου μνήμες από άλλες εποχές που θεωρούσαμε όλοι - κακώς απ’ ό,τι φαίνεται - πως έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης με την οποία η κα Υπουργός  προσπαθεί να επιβάλει γενικό σιωπητήριο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)