to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:47 | 16.08.2023

Κοινωνία

Ύποπτοι φυγής οι 105 Κροάτες χούλιγκανς - Το σκεπτικό για τις προφυλακίσεις

Οι ανακριτές κρίνουν ότι όλοι οι κατηγορούμενοι είναι όχι μόνο ύποπτοι τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων αλλά και ύποπτοι φυγής


Η αστυνομική έρευνα για την δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη είναι σε πλήρη εξέλιξη, με στόχο να βρεθεί ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης.

Ανακριτές και εισαγγελείς έκριναν ως ύποπτους φυγής αλλά και ύποπτους τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων και τους 105 κατηγορούμενους Κροάτες για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησαν στη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ.

Σε αυτό το πλαίσιο επισημαίνεται ότι το σκεπτικό προφυλάκισης των 105 Κροατών αναφέρεται σε μεταξύ τους διακριτούς ρόλους, με επιχειρησιακή δομή και ροπή σε νέες εγκληματικές πράξεις.

Στο σκεπτικό της απόφασής τους αναφέρουν ότι οι Κροάτες επιδιώκουν, με σαφή αθλητική αναφορά και οπαδικό κίνητρο, τη συστηματική διάπραξη των αδικημάτων σε βάρος οπαδών διαφορετικών σωματείων, καθώς και φθορών σε οχήματα και εγκαταστάσεις.

Οι ανακριτές περιγράφουν με λεπτομέρεια τον τρόπο δράσης τους.

  • Οργάνωση μέσω κινητών

  • Συνάντηση σε ασφαλή – «τυφλά» σημεία

  • Κινούνται ως “κονβόι”

  • Εφορμούν πεζή στους στόχους τους

  • Είναι εφοδιασμένοι με μολότοφ, ρόπαλα, μαχαίρια

Οι κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν τμηματικά από τη ΓΑΔΑ στις 16 φυλακές της χώρας ενώ την ίδια ώρα οι Ελληνικές Αρχές δεν έχουν στα χέρια τους το ποινικό μητρώο των Κροατών συλληφθέντων αφού κάτι τέτοιο δεν έχει σταλεί από τις αρμόδιες Αρχές της Κροατίας.

Τι δείχνουν τα πρώτα δείγματα DNA

Ξένα DNA εντοπίστηκαν στο σώμα και τα ρούχα του αδικοχαμένου Μιχάλη Κατσούρη από τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, γεγονός που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τον εντοπισμό του δράστη της δολοφονικής επίθεσης καθώς είναι δεδομένο πως πολλά άτομα ακούμπησαν τον 29χρονο εκείνο το βράδυ.

Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν ενδελεχώς τα κινητά τηλέφωνα των Κροατών. Όπως μετέδωσε το Star, οι αρχές εκτιμούν πως εκεί ίσως να βρίσκεται και η στιγμή της δολοφονίας, γιατί θεωρούν ότι στη διάρκεια των επεισοδίων κάποιοι Κροάτες τραβούσαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής, δεν έχει βρεθεί ακόμη το όπλο με το οποίο τραυματίστηκε θανάσιμα ο 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ.

Οι αστυνομικές αρχές αναμένουν επίσης από την Κροατία τα μητρώα των χούλιγκανς που πέρασαν τα ελληνικά σύνορα, διέσχισαν ολόκληρη την Ελλάδα και προκάλεσαν τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το γενετικό υλικό που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές δύσκολα θα διασταυρωθεί με κάποιου από τους συλληφθέντες, ενώ σε από νέο βίντεο που περιήλθε στα χέρια των αρχών αποτυπώνεται η περιοχή στην οποία κατά πάσα πιθανότητα ο Μιχάλης Κατσούρης δέχθηκε τη μαχαιριά. Ωστόσο περισσότερες λεπτομέρειες δεν είναι ορατές καθώς το σημείο είναι «τυφλό».

Για αυτό οι αρχές προσπαθούν να φθάσουν στα ίχνη του δράστη μέσα από συγκεκριμένα στοιχεία, όπως κάποιο τατουάζ, το οποίο ενδεχομένως θα μπορούσε να τον προδώσει.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)