to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:31 | 13.08.2023

Διεθνή

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις σταμάτησαν για επιθεώρηση φορτηγό πλοίο που πήγαινε στην Ουκρανία

Ρωσικό πλοίο έριξε προειδοποιητικά πυρά εναντίον φορτηγού πλοίου με σημαία Παλάου στη Μαύρη Θάλασσα, το οποίο είχε προορισμό την Ουκρανία


Ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο έριξε σήμερα προειδοποιητικά πυρά εναντίον φορτηγού πλοίου με σημαία Παλάου, το οποίο κατευθυνόταν σε ουκρανικό λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το πλήρωμα του ρωσικού περιπολικού Vasily Bykov άνοιξε προειδοποιητικά πυρά για να επιθεωρήσει ένα πλοίο ξηρού φορτίου με σημαία Παλάου που κινείται προς το ουκρανικό λιμάνι Izmail στη Μαύρη Θάλασσα, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

Το πλοίο συνέχιζε την πορεία του προς ουκρανικό λιμάνι, μετά από επιθεώρηση που του έγινε από ρωσικές δυνάμεις, ανέφερε η Μόσχα.

«Στις δεκατρείς Αυγούστου περίπου στις 6:40 ώρα Μόσχας στο νοτιοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας το περιπολικό πλοίο του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας "Vasily Bykov", που διενεργεί έλεγχο της ναυσιπλοΐας, εντόπισε ένα πλοίο ξηρού φορτίου "Sukra Okan" υπό τη σημαία του Παλάου, που κινείται προς το ουκρανικό λιμάνι Izmail", - δήλωσε στο υπουργείο.

Ο καπετάνιος του πλοίου δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα να σταματήσει για να ελέγξει την πιθανή μεταφορά απαγορευμένων εμπορευμάτων. Εξαιτίας αυτού, οι Ρώσοι ναύτες άνοιξαν προειδοποιητικά πυρά από αυτόματα φορητά όπλα για να σταματήσουν με τη βία το πλοίο ξηρού φορτίου.

«Προκειμένου να επιθεωρηθεί το πλοίο ξηρού φορτίου, ένα ελικόπτερο Ka-29 με μια ομάδα Ρώσων στρατιωτών ανελκύστηκε από το πλοίο περιπολίας "Vasily Bykov". Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ραδιοφωνικών συνομιλιών, το πλοίο σταμάτησε την πορεία του, η ομάδα επιθεώρησης προσγειώθηκε στο πλοίο ξηρού φορτίου", πρόσθεσε το υπουργείο.

Το υπουργείο διευκρίνισε ότι μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της ομάδας επιθεώρησης επί του Sukra Okan, το πλοίο συνέχισε την κίνησή του προς το λιμάνι Izmail.

Τα ρωσικά πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας συνεχίζουν τις περιπολίες στις καθορισμένες περιοχές, κατέληξε το υπουργείο.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στις 19 Ιουλίου, μετά τη διακοπή της συμφωνίας για τα σιτηρά και τον περιορισμό του θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου από τα μεσάνυχτα της 20ής Ιουλίου, όλα τα πλοία που πλέουν στη Μαύρη Θάλασσα προς τα ουκρανικά λιμάνια θα θεωρηθούν ως δυνητικοί φορείς στρατιωτικού φορτίου και θα θεωρηθεί ότι εμπλέκονται στην ουκρανική σύγκρουση στο πλευρό του καθεστώτος του Κιέβου.
Όπως εξήγησε αργότερα το υπουργείο Εξωτερικών, η δήλωση της στρατιωτικής υπηρεσίας αναφερόταν στον έλεγχο των πλοίων που κατευθύνονται προς τα λιμάνια της γειτονικής δημοκρατίας.

Η Ρωσία τερμάτισε τη συμμετοχή της στη συμφωνία για τα σιτηρά επειδή δεν εκπληρώθηκε το δεύτερο μέρος της συμφωνίας-πακέτου, που αφορά τους όρους, συμπεριλαμβανομένης της διασφάλισης της εξαγωγής ρωσικών λιπασμάτων και άλλων προϊόντων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)