to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:09 | 09.08.2023

Αυτοδιοίκηση

Κώστας Ζαχαριάδης: Πρέπει να ακούσουμε τις φωνές των πολιτών της Αθήνας αλλά και των κινημάτων της

Με τιμά η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να διεκδικήσω τον Δήμο της Αθήνας - Όλοι/ες μαζί θα δώσουμε την πολιτική-αυτοδιοικητική μάχη - «Στα γεγονότα της νέας Φιλαδέλφειας που οδήγησαν στην δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη, είδαμε να αποτυπώνεται η εγκληματική αδράνεια της αστυνομίας, αλλά και το τεράστιο κενό που υπάρχει στην ασφάλεια»


«Στα γεγονότα της νέας Φιλαδέλφειας που οδήγησαν στην δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη, είδαμε να αποτυπώνεται η εγκληματική αδράνεια της αστυνομίας, αλλά και το τεράστιο κενό που υπάρχει στην ασφάλεια», δήλωσε Στο Κόκκινο 105.5, ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, Κώστας Ζαχαριάδης.

«Η συζήτηση που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια για την ευταξία και την νομιμότητα από την πλευρά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, φάνηκε ότι ήταν κενή περιεχομένου», είπε, ενώ πρόσθεσε πως «προφανώς υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, υπήρξε ανάληψη όμως μόνο των υπηρεσιακών ευθυνών, αλλά όχι των πολιτικών. Αν δεν ληφθούν άμεσα τα μέτρα που έχουν ληφθεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, δυστυχώς θα ξανά ζήσουμε ανάλογα περιστατικά. Ήξεραν και δεν έκανα απολύτως τίποτα».

Αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές ο κ. Ζαχαριάδης υπογράμμισε πως «ήταν απολύτως τιμητική η πρόταση που μου έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ώστε να τεθώ επικεφαλής της παράταξης Ανοιχτή Πόλη και να διεκδικήσω το Δήμο της Αθήνας. Πρόκειται για μία δύσκολη πολιτική και αυτοδιοικητική μάχη την οποία όμως θα δώσουμε ακούγοντας προσεκτικά τα προβλήματα της πόλης, αλλά κυρίως τη φωνή των πολιτών της». Σύμφωνα με τον ίδιο το στοίχημα είναι ότι το επόμενο διάστημα «πρέπει να δούμε την Αθήνα ευρύτερα, όχι ως μία ανεξάρτητη ενότητα διοικητικά, αλλά και σε σχέση με τους άλλους δήμους και τις άλλες περιοχές γύρω της. Ο ορίζοντας μας δεν πρέπει να είναι ορίζοντας τετραετίας, αλλά ορίζοντας που θα πηγαίνει ακόμη πιο μακριά και θα βλέπει την πόλη στο μέλλον».

«Ο χρόνος μέχρι τις εκλογές είναι αρκετός, για να συζητήσουμε με τους πολίτες, να ακούσουμε τις ανάγκες τους, να συζητήσουμε με τα κινήματα των πολιτών για τα προβλήματα που υπάρχουν και να βρούμε τις λύσεις για την επόμενη μέρα», πρόσθεσε ο κ. Ζαχαριάδης, ενώ μεταξύ άλλων ανέφερε πως «στόχος μας είναι να διεκδικήσουμε χρήματα από το ταμείο ανάκαμψης, πόρους κρίσιμους και χρήσιμους, που θα ενισχύσουν την ποιότητα της ζωής στο μεγαλύτερο δήμο της χώρας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)