to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:43 | 06.08.2023

Διεθνή

Έρευνα για την Intellexa και το Predator από το Κοινοβούλιο της Ιρλανδίας

Συγκεκριμένα, ζητήθηκε από την εν λόγω επιτροπή να διερευνήσει την παρουσία της Intellexa Limited στην Ιρλανδία και το ρόλο της στη συνολική λειτουργεία της Intellexa Group.


Ως αποτέλεσμα των κυρώσεων που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ στην Intellexa και τις θυγατρικές της εταιρείες για την παραγωγή, εμπορία και τη χρήση του λογισμικού Predator, η Επιτροπή Δικαιοσύνης του Εθνικού Κοινοβουλίου της Ιρλανδίας θα διερευνήσει τις δραστηριότητες του ιρλανδικού βραχίονα της Intellexa.

Σύμφωνα με την ιρλανδική εφημερίδα The Journal, ο Ιρλανδός ευρωβουλευτής Μπάρι Άντριους υπέβαλε το σχετικό αίτημα προκειμένου να ελεγχθούν εξονυχιστικά οι δραστηριότητες της εταιρείας που εδρεύει στο Δουβλίνο.

Η Intellexa Limited, η οποία εδρεύει στην Ιρλανδία για περισσότερα από τρία χρόνια, ήταν μια από τις εταιρείες που περιλήφθηκαν στη «μαύρη λίστα» του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ με την αιτιολογία ότι ενέχει κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης απαγορεύει σε αμερικανικές οντότητες να έχουν οποιαδήποτε συναλλαγή με τις Intellexa, Cytrox και τις θυγατρικές τους.

«Οι ΗΠΑ ενήργησαν πολύ γρήγορα και υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το γιατί δεν περιορίζουμε τις αλληλεπιδράσεις με τέτοιες εταιρείες», δήλωσε στην ιρλανδική εφημερίδα The Journal, ο Ιρλανδός ευρωβουλευτής Μπάρι Άντριους.

Σημειώνεται πως η ιρλανδική λογιστική εταιρεία Moore που ήλεγχε τα βιβλία της Intellexa Limited ανακοίνωσε πως σταματά τη συνεργασία μαζί της, αμέσως μετά την επιβολή των αμερικανικών κυρώσεων.

«Δεν ενεργούμε πλέον για την επονομαζόμενη εταιρεία και δεν έχουμε περαιτέρω σχόλια να κάνουμε», ανέφερε η Moore σε δήλωσή της.

Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Επιχειρήσεων, Εμπορίου και Απασχόλησης είπε ότι η εταιρεία Intellexa δεν διεξάγει «ουσιώδεις» επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Ιρλανδία.

Οι αρχές των ΗΠΑ κατέγραψαν τον όμιλο Intellexa ως εγγεγραμμένο στην Ελλάδα, αλλά περαιτέρω έρευνες έδειξαν επίσης ότι έχει παρουσία στην Ελβετία, την Κύπρο και τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. Υπάρχουν επίσης σύνδεσμοι με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Ταλ Ντίλιαν, ο οποίος είναι πρώην αξιωματικός των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων και σύμφωνα με τα στοιχεία της The Journal, σημαντικός όγκος των εργασιών της Intellexa πραγματοποιείται στη Μέση Ανατολή.

Οι χρηματοοικονομικοί λογαριασμοί της Intellexa στην Ιρλανδία για το 2021 δείχνουν ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων του ομίλου προήλθε από πωλήσεις στη Μέση Ανατολή. Συνολικά από τις πωλήσεις ύψους 34,3 εκατ. ευρώ της εταιρείας το 2021, τα 29,5 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε πωλήσεις στη Μέση Ανατολή. Οι πωλήσεις στην Ευρώπη για το 2021 ανήλθαν σε 2,2 εκατ. ευρώ, έναντι 4,2 εκατ. ευρώ το 2020.

Πηγή: The Journal

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)