to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:01 | 04.08.2023

Πολιτική

Ανακοίνωση του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις δηλώσεις Γεωργιάδη

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις δηλώσεις Γεωργιάδη σε ανακοίνωση του τονίζει: «Απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα που επιδιώκει η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα αγωνιστεί μαζί με τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα, για εργασιακά δικαιώματα, προστασία της υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας , πραγματικές αυξήσεις τους μισθούς και καταπολέμηση της αισχροκέρδειας που φτωχοποιεί καθημερινά τους εργαζόμενους και την κοινωνική πλειοψηφία»


Ολόκληρη η ανακοίνωση του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις δηλώσεις Γεωργιάδη

Ακόμα ένα βήμα στην εργασιακή ζούγκλα προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Α. Γεωργιάδης, με τη νομιμοποίηση της 16ωρης εργασίας. Σύμφωνα με  δηλώσεις του υπουργού σε τηλεοπτικό σταθμό, θα επιτραπεί η εργασία για δύο συνεχόμενα 8ωρα σε διαφορετικούς εργοδότες, εφόσον το επιθυμεί ο εργαζόμενος!

ΟΙ εργαζόμενοι θα έχουν πλέον το δικαίωμα (!) να εργάζονται μέχρι την πλήρη εξάντληση, προκειμένου να έχουν ένα επαρκές εισόδημα για να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια, καθώς οι συνεχόμενες αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης, ενέργεια και ενοίκια σε συνδυασμό με τις  πενιχρές αυξήσεις στους μισθούς,  έχουν οδηγήσει σε δραματική μείωση των πραγματικών εισοδημάτων.

Η νομιμοποίηση της 16ωρης εργασίας , λόγω της υπερβολικής καταπόνησης, θα οδηγήσει μαθηματικά σε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των εργατικών ατυχημάτων που ήδη έχουν σημειώσει ρεκόρ,  εξαιτίας  της πλήρους απαξίωσης της υγείας και ασφάλειας στην εργασία και της υποβάθμισης της Επιθεώρησης Εργασίας. Το τραγικό αποτέλεσμα θα είναι δυστυχώς περισσότεροι τραυματισμοί και θάνατοι εργαζομένων, αλλά και έκθεση σε κίνδυνο και όσων σχετίζονται με τις παρεχόμενες από αυτούς υπηρεσίες.

Προφανώς όλα αυτά δεν αφορούν τον υπουργό Εργασίας και την κυβέρνηση, για την οποία οι συνεχείς θάνατοι εργαζομένων σε εργατικά δυστυχήματα είναι απλές στατιστικές.

Απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα που επιδιώκει η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα αγωνιστεί μαζί με τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα, για εργασιακά δικαιώματα, προστασία της υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας , πραγματικές αυξήσεις τους μισθούς και καταπολέμηση της αισχροκέρδειας που φτωχοποιεί καθημερινά τους εργαζόμενους και  την κοινωνική πλειοψηφία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)