to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:44 | 03.08.2023

Πολιτική

Διονύσης Καλαματιανός: «Αναφαίρετο δικαίωμα η πρόσβαση στους δημόσιους χώρους»

​«Οι πολίτες κινητοποιούνται για να διασφαλίσουν την πρόσβαση όλων μας στις παραλίες και είμαστε μαζί τους» τόνισε σε τηλεοπτική του παρουσία στην εκπομπή "Newsroom" του ΣΚΑΪ, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Διονύσης Καλαματιανός.


Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ηλείος Βουλευτής, η πρόσβαση στους δημόσιους χώρους είναι αναφαίρετο δικαίωμα και κατοχυρώνεται συνταγματικά.

«Αυτό το συνταγματικό δικαίωμα κάποιοι το εμπόδιζαν και το εμποδίζουν με στόχο το κέρδος. Τι κάνει η κυβέρνηση, η κεντρική διοίκηση αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση για να το προστατέψουν; Προφανώς, δεν έκαναν αυτά που χρειάζονταν, για αυτό οι πολίτες αναγκάστηκαν να κινητοποιηθούν για τα αυτονόητα. Το θέμα είναι γιατί να φτάνουμε σε αυτή την ανάγκη.

Η συντεταγμένη πολιτεία οφείλει να διασφαλίζει τα αυτονόητα, το δικαίωμα της πρόσβασης στους δημόσιους χώρους και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Δυστυχώς διαπιστώσαμε ότι και στο ζήτημα των πυρκαγιών -όπως στη Ρόδο-, δεν έγιναν αυτά που έπρεπε στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση. Αν πάμε στη λογική του κουκουλώματος ή του εξωραϊσμού μιας εικόνας και της επικοινωνιακής διαχείρισης θα έχουμε αρνητικά αποτελέσματα. Για παράδειγμα πληροφορηθήκαμε ότι από τα 187 εκατ. ευρώ που προβλέπονται για την Πολιτική Προστασία έχουν αξιοποιηθεί μόλις 930.000 χιλ. ευρώ. Πρόκειται για χρήματα που αφορούν την πρόληψη και δεν χρησιμοποιήθηκαν, προφανώς με κυβερνητική ευθύνη.

Επίσης ακούσαμε τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας να λέει ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η πρόσληψη 500 μόνιμων πυροσβεστών. 4 χρόνια που κυβερνούν γιατί δεν ήταν προτεραιότητα και είναι τώρα, ενώ ήδη υπάρχουν 3.600 κενά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία; Γιατί ήταν προτεραιότητα της κυβέρνησης οι 3.500 ειδικοί φρουροί και όχι η πρόσληψη πυροσβεστών;»

Σχετικά με τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. προχωράει με σταθερά βήματα.

«Έχουμε ανακοινώσει αρκετούς υποψήφιους περιφερειάρχες και υποψηφιότητες σε κεντρικούς δήμους. Εμείς πάντα πιστεύουμε ότι η αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει τον δικό της βηματισμό. Πρέπει να έχει τον δικό της λόγο και ρόλο για να παρεμβαίνει στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και στην επίλυση κοινωνικών θεμάτων, συνεισφέροντας παράλληλα στην αναπτυξιακή προοπτική.

Επιδιώκουμε, λοιπόν, ευρύτερα προοδευτικά σχήματα και όχι μόνο κομματικές υποψηφιότητες, όπως κάνουν άλλα κόμματα.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)