to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:32 | 02.08.2023

Κοινωνία

Τμήμα Εργατικής Πολιτική ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Η Διοίκηση του ΟΤΕ νομίζει οτι θα καταστείλει τις αντιστάσεις

Εργαζόμενη που αποσχίστηκε σε θυγατρική του ΟΤΕ απολύθηκε εν μέσω αυθαιρεσιών - Τα αιτήματά της εργαζόμενης για μετάθεση σε θέση συμβατή με την προϋπηρεσία, την γνώση και τα προσόντα της αγνοήθηκαν - Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καταγγέλλει την εργοδοτική αυθαιρεσία της Διοίκησης της CTS


Την καταχρηστική η καταγγελία σύμβασης απόλυση εργαζόμενης από την CTS (θυγατρική του ΟΤΕ) έχει καταγγέλλει εδώ και μέρες το ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ.

Την «αιφνιδιαστική και παντελώς εκδικητική απόλυση» της εργαζόμενης από την εταιρεία CTS, καταγγέλλει και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, σημειώνοντας ότι «τόσο η εργοδοτική αυθαιρεσία όσο και η κυβέρνηση των συμφερόντων που τους βάζει πλάτη θα μας βρίσκουν διαρκώς απέναντί τους» και απαιτεί να παρθεί πίσω άμεσα η απόλυση.

Tη διαμόρφωση κλίματος τρομοκρατίας από τον όμιλο ΟΤΕ μπροστά στην υπογραφή των ΣΣΕ στις θυγατρικές εταιρίες, καταγγέλλει η Ενιαία Συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζομένων του ΟΤΕ (ΕΣΚ ΟΤΕ), με αφορμή την απόλυση εργαζόμενης από την εταιρεία CTS, του Ομίλου ΟΤΕ ΑΕ.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΚ ΟΤΕ, «μπορεί να έχουμε μπει αισίως στον Αύγουστο αλλά τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων μαρτυρούν ότι τα στελέχη του ομίλου δεν πάνε διακοπές. Αντιθέτως, προετοιμάζουν μεθοδικά το έδαφος που θα εξελιχθούν οι διαπραγματεύσεις για τις επερχόμενες ΣΣΕ στις θυγατρικές του ομίλου (CTS, "Γερμανός", "E-value"), αφού οι παρούσες συμβάσεις λήγουν τυπικά στο τέλος του έτους.

Τμήμα Εργατικής Πολιτική ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Η Διοίκηση του ΟΤΕ νομίζει οτι θα καταστείλει τις αντιστάσεις

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καταγγέλλει την εργοδοτική αυθαιρεσία της Διοίκησης της CTS (θυγατρικής εταιρείας στον όμιλο του ΟΤΕ), τελευταίο θύμα της οποίας είναι εργαζόμενη που απολύθηκε μετά από 23 χρόνια δουλειάς. Μια απόλυση που έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά αντεργατικές ενέργειες της διοίκησης: εκβιασμοί και αφόρητη πίεση για «εθελούσιες» αποχωρήσεις, ανέφικτοι στόχοι, βλαπτικές μεταβολές, που δημιουργούν συνθήκες επισφάλειας για όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου.

Η  εργαζόμενη  «τιμωρήθηκε»  γιατί δεν υπέκυψε στους εκβιασμούς για εθελούσια αποχώρηση και διεκδίκησε τα δικαιώματά της με προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας και στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Επιπλέον γιατί «τόλμησε» να έχει έντονη συνδικαλιστική δράση ως μέλος του Σωματείου της, να εκλεγεί εκπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας και να είναι επιλαχών μέλος της Διοίκησης του ΕΚΑ.

Η διοίκηση της εταιρείας με μια απαράδεκτη όσο και οφθαλμοφανή μεθόδευση επιχείρησε να παρουσιάσει ως λόγο της απόλυσης την κακή απόδοση: Αφού άλλαξε την ειδικότητα της εργαζόμενης από διοικητικό υπάλληλο σε τεχνικό πεδίου, της προσάπτει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του τεχνικού πεδίου, για τα οποία εκπαιδεύτηκε σε ένα ταχύρρυθμο σεμινάριο τριών ημερών!

Η Διοίκηση του ΟΤΕ και των θυγατρικών του, με τη στήριξη  του Υπουργού Εργασίας και της κυβέρνησης, νομίζει ότι θα καταστείλει κάθε αντίσταση στην εργοδοτική αυθαιρεσία και  θα διαλύσει κάθε ίχνος  συνδικαλιστικής δράσης, μετατρέποντας τα  σωματεία σε διακοσμητικούς κομπάρσους. Είναι για αυτούς απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχιστεί το ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της εκδικητικής και καταχρηστικής απόλυσης της εργαζόμενης  και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα της και τον αγώνα όλων των εργαζόμενων, ενάντια στην κατάχρηση του διευθυντικού δικαιώματος, την εργοδοτική αυθαιρεσία και τις εκδικητικές απολύσεις ,που μόνο στόχο έχουν να φιμώσουν κάθε μορφή αντίστασης.

Μαζί με τους εργαζόμενους και τα σωματεία αγωνιζόμαστε  απέναντι  στις κυβερνητικές και εργοδοτικές πολιτικές που θέλουν την  αυθαιρεσία κανονικότητα και την εργασιακή ζούγκλα καθημερινότητα.  Παλεύουμε  για εργασιακά δικαιώματα,   αξιοπρεπείς όρους και συνθήκες εργασίας και δημοκρατία στους χώρους δουλειάς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)