to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:59 | 14.03.2013

Πολιτική

Ν. Βούτσης: Είναι βούτυρο στο ψωμί όσων ευλόγως θεωρούν ότι στη Βουλή «είναι στον κόσμο τους»

Σχετικά με τη κίνηση των τριών βουλευτών της ΝΔ που καταψήφισαν την άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο Νίκος Βούτσης, Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα τόνισε ότι «αυτού του τύπου οι δικαιολογίες, δυστυχώς, οδηγούν και στα φαινόμενα απαξίωσης της Βουλής…. Είναι βούτυρο στο ψωμί όσων ευλόγως θεωρούν ότι στη Βουλή «είναι στον κόσμο τους»….


Συνέντευξη στην εκπομπή « Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη.

Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Αυτή τη κίνηση των τριών βουλευτών της ΝΔ που καταψήφισαν την άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής της δίνετε μια ευρύτερη πολιτική σημασία ή είναι ένα τυχαίο γεγονός; Οι δύο είπαν ότι ουσιαστικά έγινε εκ παραδρομής αυτό…»

ΒΟΥΤΣΗΣ: «Αυτού του τύπου οι δικαιολογίες, δυστυχώς, οδηγούν και στα φαινόμενα απαξίωσης της Βουλής… Είναι βούτυρο στο ψωμί όσων ευλόγως θεωρούν ότι στη Βουλή «είναι στο κόσμο τους»… Για τον κ. Κεφαλογιάννη, να σας πω, -πολιτικά θα μιλήσω- πιστεύω ότι αποτελεί συνειδητό κλείσιμο του ματιού στη Χρυσή Αυγή. Όχι για τον εαυτό του, για τον ίδιο, ότι θα ήθελε να προσχωρήσει, είναι ως γραμμή δηλαδή μέσα στο θερμοκήπιο γενικά των ακροδεξιών απόψεων που υπάρχουν σε μεγάλο τμήμα της ΝΔ. Προφανώς εκτίμησε ο γραμματέας της ΝΔ ότι αυτό θα έκανε μια τέτοια στάση, της οποίας μάλιστα ο ίδιος θα ηγείτο κατά κάποιο τρόπο, που θα έκανε καλό στις σχέσεις και στο μέλλον των σχέσεων με τη Χρυσή Αυγή. Το οποίο είναι, όπως καταλαβαίνετε ένα πολιτικά διπλό φάουλ…»

ΑΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΑΜΑΡΑ-ΤΡΟΙΚΑ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «…Αυτό (το να μη βρίσκουν ένα κοινό τόπο σε τέσσερα ακανθώδη ζητήματα) δεν σημαίνει ότι γίνεται μια ουσιαστική διαπραγμάτευση…;»

ΒΟΥΤΣΗΣ: «Δυστυχώς όχι. Είναι ενδείξεις διαφορετικών προσεγγίσεων λόγω εσωτερικού πολιτικού κόστους σε σχέση με τον τρόπο εφαρμογής ειλημμένων αποφάσεων και των μέτρων στα οποία ήδη έχει υπάρξει δέσμευση με την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης από το τρίτο –όπως το λέμε- μνημόνιο…. Μπορεί να έχει μία σημασία αυτή η διένεξη που υπάρχει αλλά είναι ως προς τον τρόπο εφαρμογής και δεν είναι στο αν πρέπει ή όχι να εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα στη βάση σωστής-λάθος συνταγής…»

Πηγή: ert.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)