to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:08 | 28.07.2023

Πολιτική

Εκθέτει Μαξίμου για την αποπομπή του ο Μηταράκης - Εκατέρωθεν διαρροές

Ο Νότης Μηταράκης έκανε διακοπές στην Πάτμο εν μέσω των πυρκαγιών - Το δημοσίευμα της «Καθημερινής» που τον έκαψε και οι διαρροές του πρώην υπουργού - Στη θέση του ο Γιάννης Οικονόμου - Αναπληρωτής Υπουργός Παιδεία με αρμοδιότητα τα ζητήματα Αθλητισμού ο Γιάννης Βρούτσης - ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σκέφτεται κανείς να αναλάβει τις ευθύνες του για τις εικόνες κατάρρευσης και καταστροφής;


Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον πρωθυπουργό, η οποία έγινε αποδεκτή.

Πηγές του Μαξίμου υποστήριξαν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν εκείνος που ζήτησε την παραίτηση. Κι αυτό καθώς, ο υπουργός έκανε διακοπές την ώρα που μαίνονταν ακόμα ισχυρά μέτωπα των πυρκαγιών. «Δεν είναι δυνατόν όταν όλοι βρίσκονται στις θέσεις τους για να αντιμετωπίσουν τις φωτιές, κάποιοι να λείπουν» ανέφεραν μεταξύ άλλων πηγές της Κατεχάκη.

Συνεργάτες του Νότη Μηταράκη όμως εκθέτουν το Μαξίμου λέγοντας στο iEidiseis ότι «ο Μηταράκης είχε εξηγήσει ότι επειδή το μεγαλύτερο μέρος του Αυγούστου θα ήταν στην Αθήνα -για να δουλέψει για διάφορα καίρια θέματα του υπουργείου- δεν θα είχε χρόνο για διακοπές με τη γυναίκα του και το παιδί του. Έτσι, ενημέρωσε ότι το μόνο κενό που υπήρχε για δει την οικογένειά του ήταν τώρα. Το ταξίδι ήταν για τρεις ημέρες. Έφυγε για Πάτμο την Τετάρτη και θα γυρνούσε το Σάββατο».

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα της «Καθημερινής» που αποκάλυπτε ότι ο Νότης Μηταράκης έκανε διακοπές την ώρα που καιγόταν η χώρα. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η «κήρυξη πολέμου» ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…».

Από το περιβάλλον του Μηταράκη αφήνουν να διαρρεύσει ότι υπήρχε ενόχληση του υπουργού για το διπλό άδειασμα που υπέστη έπειτα από τις δηλώσεις του για την πανεπιστημιακή και την έφιππη αστυνομία.

Παράλληλα, η παραίτηση ανακοινώνεται μερικές ημέρες μετά το αλαλούμ με την πανεπιστημιακή αστυνομία και το άδειασμα του Κυρ. Μητσοτάκη στον Ν. Μηταράκη για την αστειότητα περί της δημιουργίας έφιππης αστυνομίας.

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετείται ο νυν Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου. Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με αρμοδιότητα τα ζητήματα Αθλητισμού, τοποθετείται ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης. Η ορκωμοσία των νέων υπουργών ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 19:00, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή.

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετείται ο νυν Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου. Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με αρμοδιότητα τα ζητήματα Αθλητισμού, τοποθετείται ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 19:00, στο Προεδρικό Μέγαρο.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σκέφτεται κανείς να αναλάβει τις ευθύνες του για τις εικόνες κατάρρευσης και καταστροφής;

Καυστικό είναι το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για την παραίτηση Μηταράκη:

Βαφτίζουν «προσωπικούς λόγους» παραίτησης του κ. Μηταράκη τις διακοπές του, τη στιγμή που η χώρα καίγεται απ’ άκρη σ’ άκρη.

Αλλά μιας και οι υπουργοί του κ. Μητσοτάκη άρχισαν τις παραιτήσεις για «προσωπικούς λόγους», σκέφτεται κανείς να αναλάβει τις ευθύνες του για τις εικόνες κατάρρευσης και καταστροφής που ζούμε αυτές τις μέρες;

Γ. Οικονόμου: «Η ασφάλεια και η προστασία αποτελούν ζητούμενα των καιρών και απαίτηση της κοινωνίας» 

Ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, αμέσως μετά την ορκωμοσία του ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μετέβη στο υπουργείο όπου και ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα.

Εκεί τον υποδέχθηκε ο απερχόμενος υπουργός, Νότης Μηταράκης και τον ενημέρωσε αναλυτικά για τις προτεραιότητες δράσης που έχουν τεθεί από την πολιτική ηγεσία και την Ελληνική Αστυνομία.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο υφυπουργός Κώστας Κατσαφάδος και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Ο Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που έδειξε ακόμη μία φορά στο πρόσωπό μου. To υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι ένα κρίσιμο υπουργείο, μιας και η ασφάλεια και η προστασία αποτελούν ζητούμενα των καιρών και απαίτηση της κοινωνίας. Θα δουλέψουμε με προσήλωση στην καθημερινότητα και τις ανάγκες των πολιτών».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)