to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

«Το περιβάλλον έχει πραγματικά καταστραφεί»: Η Ρόδος μπορεί να έχασε έως και 50.000 στρέμματα στις φλόγες

Πρωτόγνωρες οι εικόνες στη Ρόδο, αναφέρει ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας


Κεντρική εικόνα: Αργ. Μαντίκος / Ευρωκίνηση

Ο καθηγητής Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας, σχολίασε την καταστροφική φωτιά στην Ρόδο λέγοντας πως οι εικόνες είναι «πρωτόγνωρες για δασική πυρκαγιά».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε: «Το περιβάλλον πραγματικά έχει καταστραφεί. Οι εικόνες που αντικρίζω είναι πρωτόγνωρες για δασική πυρκαγιά».

Ο Ευθ. Λέκκας βρίσκεται στα Λάερμα της Ρόδου και η εικόνα που μετέφερε είναι ότι το χωριό δεν έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Επιπλέον, τόνισε ότι «Η δασική πυρκαγιά δεν κρίνεται καταρχάς με την έκτασή της. Έχω πάει σε πολλές δασικές και μέγα – πυρκαγιές και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι μία ιδιαίτερη πυρκαγιά εδώ γιατί πλήττεται ουσιαστικά το κέντρο του περιβάλλοντος της Ρόδου».

Ο Ευθ. Λέκκας, επίσης, μιλώντας στο OPEN εκτίμησε πως πάνω από 50.000 στρέμματα θεωρείται πως έχουν καεί ωστόσο ο απολογισμός θα γίνει τις επόμενες μέρες.

«Είμαστε σε μια περίοδο κρίσης με την κλιματική αλλαγή, παγκοσμίως. Θεωρώ πως πρέπει να προσέξουμε πολύ από εδώ και πέρα για να μπορέσουμε να μετριάσουμε ή να προσαρμοστούμε. Ελάχιστα πράγματα θα μπορέσουμε να κάνουμε», επεσήμανε αλλά τόνισε ότι «προέχει η ανθρώπινη ζωή και αυτό είναι το δίδαγμα από το Μάτι. Εμείς πρέπει να αποτρέψουμε στο μέλλον να συμβούν όλα αυτά τα πράγματα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)