to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:35 | 23.08.2013

Διεθνή

Ρωσία: Άλλος ένας ομοφυλόφιλος έφηβος βασανίζεται μπροστά στην κάμερα

Τη Δευτέρα, μία από τις 500 ομάδες νέο-ναζί που έχουν στοχοποιήσει τους ομοφυλόφιλους έφηβους στη Ρωσία, ανέβασε ένα νέο βίντεο με την πρόσφατη επίθεση τους σε ένα νεαρό ομοφυλόφιλο.


Το δεκαοχτάχρονο θύμα, ο Igor, ξεγελάστηκε από ένα μέλος της ομάδας και οδηγήθηκε σε ένα μέρος, όπου κακοποιήθηκε από οχτώ άνδρες, οι οποίοι κλώτσησαν, γρονθοκόπησαν και χαστούκισαν το θύμα μπροστά στη κάμερα, ενώ παράλληλα τον ταπείνωναν λεκτικά. Τον ανάγκασαν επίσης, να αποκαλύψει την ταυτότητα του, ώστε η οικογένεια του, οι φίλοι του και οι συνάδερφοί του να μάθουν ότι είναι ομοφυλόφιλος.

«Το να αποκαλύπτεις την σεξουαλικότητα σου σε μια μικρή πόλη ή σε ένα χωριό στη Ρωσία, συχνά σημαίνει θάνατος» υποστηρίζει ο Larry Poltavtsev από το Spectrum Human Rights Alliance, μια ομάδα υπέρ των gay δικαιωμάτων στην ανατολική Ευρώπη, με έδρα την Ουάσιγκτον. «Οι έφηβοι που αποκαλύπτονται μπορεί να οδηγηθούν στην αυτοκτονία ή μπορεί να υποστούν παρενόχληση από τον περίγυρο τους, ενώ οι γονείς τους είναι πολύ πιθανόν να τους διώξουν από το σπίτι. Είναι ένας εφιάλτης».

Η συγκεκριμένη ομάδα νέο-ναζί δραστηριοποιείται ως τμήμα του «Occupy-Gerontofilyay» κινήματος, το οποίο επικεντρώνεται κυρίως στους ομοφυλόφιλους νέους ηλικίας 15-18 που ανταποκρίνονται στα ψεύτικα σεξ-προφίλ της ναζιστικής ομάδας στο Facebook.

Τα μέλη της ομάδας στη συνέχεια στήνουν ενέδρα στα ανυποψίαστα θύματα, δίνοντας τους ραντεβού σε απομονωμένα σημεία. Όταν καταφθάνουν, τους κακοποιούν ενώ τους αναγκάζουν να προβούν σε εξευτελιστικές εξομολογήσεις σχετικά με την σεξουαλικότητα τους, μπροστά στην κάμερα.

Ο Igor υπέφερε 12 ολόκληρα λεπτά συνεχούς κακοποίησης, ενώ απαντούσε σε ταπεινωτικές ερωτήσεις. Τον ρώτησαν αν «πηδάει άνδρες» και τον αποκάλεσαν αρκετές φορές «αδερφή» και «παιδόφιλο».

Σύμφωνα με τον Larry Poltavtsev, η εν λόγω ομάδα κατηγόρησε τον δεκαοχτάχρονο για παιδοφιλία, μιας και σκόπευε να συναντηθεί με ένα 16χρονο αγόρι, μολονότι που στη Ρωσία η συγκεκριμένη ηλικία θεωρείται νομικά «ικανή» να συναινεί σε οποιαδήποτε δραστηριότητα.

Μετά τον ανάγκασαν να ανακοινώσει το όνομα του και τα λοιπά προσωπικά στοιχεία. Τότε είναι που τον έβαλαν να υποσχεθεί να παντρευτεί και να κάνει παιδιά και να μην επαναλάβει παρόμοιες σεξουαλικές σχέσεις.

Στο συγκεκριμένο σημείο, το θύμα ζητά από τους ίδιους να σταματήσουν.

Θύμα: «Μην με χτυπάτε» Δεν είμαι σκυλί

Νέο-ναζί: «Είσαι χειρότερος από σκύλο»

Στη συνέχεια, τράβηξαν το θύμα από τα μαλλιά συνεχίζοντας, παράλληλα, τις τακτικές του εξευτελισμού και της βίας.

Για να επιτείνουν μάλιστα τον εξευτελισμό, ένα μέλος της ομάδας έγραψε στη μπλούζα του θύματος τις λέξεις «Παιδόφιλος» και «αδερφή» με ανεξίτηλο μαρκαδόρο.

Αυτό το νέο βίντεο αποκαλύπτει επίσης, ότι οι ναζιστικές ομάδες προφυλάσσουν την ταυτότητα τους καλύπτοντας τα πρόσωπα τους με μάσκες ή υφάσματα, ίσως λόγω της αναπτυσσόμενης προβολής των περιστατικών από τα διεθνή μέσα.

Ήταν η ίδια ομάδα που ανέβασε στο διαδίκτυο το βίντεο ενός ομοφυλόφιλου άνδρα που εξαπάτησαν σε ένα παρόμοιο ραντεβού, καταφέρνοντας όμως να ξεφύγει. Κυνήγησαν το θύμα σε ένα πολυσύχναστο δρόμο και άρχισαν να τον χτυπούν βίαια την ώρα που προσπαθούσε να επιβιβαστεί σε ένα λεωφορείο. Αυτό που στη ουσία δείχνει το βίντεο είναι ότι οι εν λόγω ομάδες δεν φοβούνται να επιτεθούν στους νεαρούς ομοφυλόφιλους, ακόμα και σε ένα πάρκο ή ένα δρόμο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Από την άλλη,  η επιτροπή ερευνών της περιοχής ολοκλήρωσε μια έρευνα σχετικά με το κίνημα «Occupy-gerontofilyay», χάρη στην καταγγελία για την «online» εξαπάτηση και παρενόχληση ενός 12χρονου αγοριού. Οι νέο-ναζί τον κατηγόρησαν για ομοφυλοφιλία και ανάγκασαν το παιδί να το παραδεχτεί στην κάμερα, ενώ δεχόταν τις κοροϊδίες τους.

Η ομάδα ανέβασε το βίντεο στο δίκτυο VK.com στέλνοντας το, παράλληλα, στους φίλους και στην οικογένεια του άτυχου νεαρού. Το 15λεπτο βίντεο κοινοποιήθηκε από τους νέο-ναζί στα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα, προτείνοντας στους εκάστοτε «followers» να συμμετέχουν και αυτή με τη σειρά τους στην προώθηση του.

Σύμφωνα πάντως με τα τοπικά μέσα, η επίσημη υπηρεσία ερευνών της περιοχής Tambov υποστήριξε ότι το γεγονός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως έγκλημα, γιατί όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν «δεν διεπράχθη κάποια εγκληματική πράξη».

Πηγή: www.avmag.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)