to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:18 | 03.07.2023

Πολιτική

Νέος πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Σωκράτης Φάμελλος - Μπλόκο στην εκλογή αντιπροέδρου από τα ακροδεξιά κόμματα

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ προσανατολίζεται να μην ψηφίσει για αντιπρόεδρο της Βουλής από τα ακροδεξιά κόμματα «Σπαρτιάτες» και «Νίκη» - Αίτημα στον πρόεδρο της Βουλής να φύγει η ΚΟ των «Σπαρτιατών» πίσω από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ - Πρόεδρος της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξελέγη ο Σωκράτης Φάμελλος, ενώ για αντιπρόεδρο της Βουλής θα προταθεί η Όλγα Γεροβασίλη.


Να μην ψηφίσει για αντιπρόεδρο της Βουλής από τα ακροδεξιά κόμματα «Σπαρτιάτες» και «Νίκη», προσανατολίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σύμφωνα με πληροφορίες της Αυγής.  Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές με αυτή την απόφαση ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ επιλέγει να στείλει μήνυμα πως δεν προτίθεται να νομιμοποιήσει την ακροδεξιά εκπροσώπηση στη Βουλή.

Επιστολή στον ΠτΒ για να απομακρυνθούν οι ακροδεξιοί από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Επιπλέον, κατά τη σημερινή, πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, αποφασίστηκε ο νέος επικεφαλής της Κ.Ο. Σωκράτης Φάμελλος να στείλει επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, προκειμένου να απομακρυνθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος «Σπαρτιάτες» οι οποίοι κάθονται πίσω από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Σημειώνεται ότι στην συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ο Αλέξης Τσίπρας παίρνοντας τον λόγο είπε ότι από την Γαλλική Επανάσταση και μετά είθισται η Αριστερά να κάθεται στην αριστερή πλευρά της Ολομέλειας, η Δεξιά στην δεξιά πλευρά και οι νεοναζί στα άκρα.

Σχετικά με το θέμα της χωροταξίας της νέας κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας, σημειώνεται ότι στην ίδια πτέρυγα, στα αριστερά στην αίθουσα της Βουλής, είχαν τοποθετηθεί και οι εκπρόσωποι των ακροδεξιών «Σπαρτιατών», ανάμεσα μάλιστα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Σ. Φάμελλος επικεφαλής της ΚΟ

Υπενθυμίζεται, πως, νωρίτερα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ψήφισε τον Σωκράτη Φάμελλο για πρόεδρό της, κάνοντας δεκτή την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας για την επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν τις θέσεις ευθύνης στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο. Στο ίδιο πλαίσιο εξέλεξε κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους τους Νάσο Ηλιόπουλο, Νίκο Παππά και Θεοδώρα Τζάκρη.

Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο Διονύσης Καλαματιανός και διευθυντής ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει για αντιπρόεδρο της Βουλής την Όλγα Γεροβασίλη. Επίσης αποφάσισε να υπερψηφίσει την πρόταση για να αναλάβει ξανά πρόεδρος της Βουλής ο Κώστας Τασούλας.

Θερμή υποδοχή Τσίπρα

Σημειώνεται πως τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υποδέχθηκαν όρθια και με παρατεταμένο χειροκρότημα τον απερχόμενο πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα. «Πρόεδρε, Αλέξη Τσίπρα, σε ευχαριστούμε για όλα» είπε κατά την εκκίνηση της διαδικασίας ο Διευθυντής της ΚΟ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, με τα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να χειροκροτούν τον Αλέξη Τσίπρα.

Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε ο νέος Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας για το Προεδρείο έγινε ομόφωνα δεκτή από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιπρόεδρος της Βουλής αναμένεται να αναλάβει η Όλγα Γεροβασίλη, γραμματέας της ΚΟ θα αναλάβει ο Διονύσης Καλαματιανός και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οι Νάσος Ηλιόπουλος, Νίκος Παππάς και Θεοδώρα Τζάκρη.

Παρών στη συνεδρίαση ήταν και ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με την απόφαση της ΠΓ, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι στη νέα Βουλή θα οριστούν οι Νίκος Παππάς, Νάσος Ηλιόπουλος, Θεοδώρα Τζάκρη. Ο Διονύσης Καλαματιανός θα αναλάβει τη θέση του Γραμματέα της Κ.Ο. και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος τη θέση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακής στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, σύμφωνα με κομματικές πηγές, αποφασίστηκε να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή στις 15-16 Ιουλίου, όπου και θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου.

H εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας προς την Κεντρική Επιτροπή θα είναι να διεξαχθεί διαρκές συνέδριο στα τέλη Αυγούστου και να πραγματοποιηθεί η εκλογή νέου προέδρου από τη βάση στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου (σε ένα ή δύο Σαββατοκύριακα ανάλογα με τον αριθμό των υποψηφίων). Επίσης να διεξαχθεί έκτακτο συνέδριο τον Νοέμβριο.

Την Τετάρτη 5 Ιουλίου θα συνεδριάσει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία.

Αναλυτικά ο οδικός χάρτης:

- Την Τετάρτη ξανασυνδριάζει η ΠΓ, κυρίως για την προετοιμασία του κόμματος για τις προγραμματικές δηλώσεις.

- Στις 15 ή/και 16 Ιουνίου Συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή, στην οποία θα πρέπει να κατατεθούν οι υποψηφιότητες των ενδιαφερομένων για την προεδρία.

- Στα τέλη Αυγούστου συγκαλείται Διαρκές Συνέδριο, δηλαδή Συνέδριο με τους παλιούς σύνεδρους του προηγούμενου Συνεδρίου του Απριλίου του 2022.

- Στις 3 ή/και 10 Σεπτεμβρίου θα γίνει η εκλογή νέας ηγεσίας προκειμένου ο νέος πρόεδρος να μιλήσει στη ΔΕΘ το σαββατοκύριακο 16 – 17 του μήνα.

- Τον Νοέμβρη συγκαλείται έκτακτο συνέδριο, δηλαδή συνέδριο με νεοεκλεγείς συνέδρους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)