to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:21 | 06.03.2013

Διεθνή

Ανακοίνωση του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς για το θάνατο του Ούγκο Τσάβες

Το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς εκφράζει τα βαθύτερά του συλλυπητήρια για το θάνατο του Ούγκο Τσάβες μετά από μακρά μάχη ενάντια στον καρκίνο.


Κατ’αρχάς θα θέλαμε να στείλουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους φίλους του, καθώς και στο λαό της Βενεζουέλας που τον ψήφιζε και τον στήριζε συνεχώς. 

Αυτή η λαϊκή στήριξη είναι ορατή στο συνεχή αγώνα του λαού για την οικοδόμηση της Μπολιβαριανής δημοκρατίας της Βενεζουέλας, που χαρακτηρίζεται από την κοινωνική δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη, τη διαφορετική αναδιανομή του πλούτου, την πρόσβαση για όλους και όλες στην εκπαίδευση, την περίθαλψη και τον πολιτισμό.   

Όλα αυτά τα επιτεύγματα στηρίζονται και εκτιμώνται από τους Βενεζουελάνους, που στήριξαν την Μπολιβαριανή επανάσταση και τον Ούγκο Τσάβες μέχρι το τέλος, παρά τις κάθε είδους πιέσεις, συμπεριλαμβανομένου και ενός πραξικοπήματος που υποκινήθηκε από το εξωτερικό αλλά και από την βενεζουελάνικη ολιγαρχία.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι, ενώ στην Ευρώπη η δημοκρατία καταργείται, στη Βενεζουέλα η συμμετοχική δημοκρατία έχει γίνει στοιχείο της ταυτότητας της χώρας.

Από την άλλη πλευρά, πρέπει να αναγνωριστεί ο ρόλος που διαδραμάτισε ο Ούγκο Τσάβες στη διαδικασία της περιφερειακής ολοκλήρωσης, που κατόρθωσε να μετασχηματίσει τη Λατινική Αμερική σε παράδειγμα περιφερειακής ολοκλήρωσης,  με την ALBA να αποτελεί δρόμο εξασφάλισης περισσότερης ισχύος και δημοκρατίας. 

Εκφράζουμε την επιθυμία μας στο λαό της Βενεζουέλας για μια ειρηνική διαδικασία, της οποίας το τελικό αποτέλεσμα θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την προοδευτική ανάπτυξη και το μετασχηματισμό της χώρας. 

Βρυξέλλες, 6/3/2013

Το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)