to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:59 | 22.06.2023

Πολιτική

Ντροπιαστική στάση Σταϊκούρα κατά πολιτών που ζητούσαν να γλιτώσουν τα σπίτια τους από τα funds (βίντεο)

«Άστοχος ο προβληματισμός σας», βρήκε να απαντήσει, σε ύφος αναίσθητου τεχνοκράτη, ο τέως υπουργός Οικονομικών σε ταλαιπωρημένους δανειολήπτες που τον παρακολούσαν να βρει τρόπο να γλιτώσουν τα σπίτια τους από τα κοράκια των funds. Ύστερα και από τη σημερινή είδηση για τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία μιλάει επικίνδυνες «συγκλίσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπέρ των funds».


«Εφόσον τα δάνεια μας πωλούνται πάμφθηνα στα funds, γιατί δεν μπορούν να πουληθούν σε εμάς το ίδιο φθηνά και να γίνει κούρεμα;», ρώτησε τον Χρήστο Σταϊκούρα μία κάτοικος στην Εκτενεπόλ Κομοτηνής κατά τη συνάντηση που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης για το ζήτημα των στεγαστικών δανείων των Παλιννοστούντων Ποντίων.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας δηλώνοντας ότι παντού στον κόσμο υπάρχουν μέχρι 24 δόσεις, «ούτε καν 36», έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει άστοχο τον συλλογισμό μίας εκ των παρευρισκόμενων στη συνάντηση σχετικά με τα «κόκκινα» δάνεια.

«Είναι εύλογος αλλά άστοχος ο προβληματισμός σας, γιατί αν γίνει αυτό τότε θα σταματήσουν και οι άλλοι να πληρώνουν», απάντησε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών.

Έτσι, ο πρώην υπουργός Οικονομικών ούτε λίγο ούτε πολύ παραδέχθηκε ότι τα σπίτια των ανθρώπων που έλαβαν ομολογιακό δάνειο με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου θα περάσουν στα funds, καθώς όπως είπε «δεν έχω στο μυαλό μου δυνατότητα περισσότερων δόσεων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άνθρωποι που βρίσκονταν στη συνάντηση απάντησαν στον πρώην υπουργό Οικονομικών ότι «δεν θέλουμε να χρωστάμε, θέλουμε να τα δώσουμε».

Μεγαλύτερο απόσπασμα από τη συζήτηση, εδώ:

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο Σταϊκούρας λέει στους πολίτες πως εάν τα funds δεν τους πάρουν τα σπίτια, «θα ευνοηθούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές»

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία μιλάει επικίνδυνες «συγκλίσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπέρ των funds»:

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ παραδέχεται πως ο κ. Μάντζος λειτουργούσε ως εκπρόσωπος fund εναντίον δανειοληπτών, αποκαλύπτεται ότι ο κ. Σταϊκούρας δικαίωνε τα funds που παίρνουν τα δάνεια πολιτών στο 20% και απαιτούν το 100%, λέγοντας πως αν γίνουν ρυθμίσεις, όπως ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και οι δανειολήπτες, θα ευνοηθούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Γνωρίζαμε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν πολλές συγκλίσεις, αλλά τόση ταύτιση υπέρ των funds μας ξεπερνά.

Ξαναλέμε ότι το δίλημμα πλέον καθίσταται ακόμα πιο καθαρό: Ασυδοσία των funds με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ή προστασία της πρώτης κατοικίας;»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)