to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:41 | 22.06.2023

Πολιτική

Επιζήσασα των Τεμπών: Ο Μητσοτάκης της ζητούσε να «βάλει πλάτη», χθες την πήραν σηκωτή από συγκέντρωση της ΝΔ

Η Ευδοκία Τσαγκλή, επιζήσασα από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και επιβάτης του τρίτου βαγονιού της μοιραίας αμαξοστοιχίας, ήταν η κοπέλα που απομακρύνθηκε βιαίως από την προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ, χθες Τετάρτη, με ομιλητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη.


Η Ευδοκία Τσαγκλή, επιζήσασα από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και επιβάτης του τρίτου βαγονιού της μοιραίας αμαξοστοιχίας, ήταν η κοπέλα που απομακρύνθηκε βιαίως από την προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ, χθες Τετάρτη, με ομιλητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Είναι η ίδια κοπέλα στην οποία ο τότε πρωθυπουργός, σε μια δήλωση απίστευτης αναισθησίας, που συζητήθηκε εντόνως, είχε ζητήσει να... «βάλει πλάτη», όταν η ίδια είχε εκφράσει την ανησυχία της για το αδιέξοδο στο οποίο οδηγούνται οι νέοι της χώρας.

Η Ευδοκία είχε απευθύνει τότε το ερώτημα προς το πρωθυπουργό, στο πλαίσιο της συνέντευξής του με τον Σταύρο Θεοδωράκη. «Αν ήμουν κόρη σας, κυριε πρωθυπουργέ, και μετά από αυτό που μου συνέβη, σας έλεγα πως φοβάμαι και θέλω να αλλάξω χώρα, τι θα με συμβουλεύατε».

«Ήθελα να τον κοιτάξω στα μάτια και με βγάλανε σηκωτή»

Την έντονη αντίδραση  για την βίαιη «απώθησή» της από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, εξέφρασε η επιζήσασα του μοιραίου τρένου στα Τέμπη, Ευδοκία Τσαγκλή.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η ίδια «πήγα μόνη μου, χωρίς πανό, χωρίς κανέναν. Ήθελα να τον κοιτάξω στα μάτια και με βγάλανε σηκωτή. Με κουβαλήσανε. Κατάλαβες; Με κουβαλήσανε έξω. Δεν έχω τίποτα πάνω μου, ούτε τσάντα και με έβγαλαν έξω. Με αρπάξανε και με διώξανε. Αυτοί είστε. Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία».

Μάλιστα, σε δηλώσεις της στο ThessToday.gr η Ευδοκία Τσαγκλή επεσήμανε ότι «είμαι η Ευδοκία επιζήσασα από το δεύτερο βαγόνι του τρένου των Τεμπών. Ήρθα σήμερα ειρηνικά, χωρίς να έχω τίποτα, χωρίς τσάντα. Ένας άνθρωπος μόνος του. Στην αρχή δεν είχα κανέναν και με βγάλανε σηκωτή, συμπληρώνοντας ότι «ούτε μου είπαν φύγε, υπάρχουνε πάρα πολλοί μάρτυρες γι’ αυτό. Πάρα πολλοί μάρτυρες».

Τέλος η ίδια ανέφερε ότι «αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία» και αναρωτήθηκε σχετικά με την βίαιη απομάκρυνσή της, «αυτό είναι η δημοκρατία;».

Σημειώνεται ότι συγγενείς θυμάτων των Τεμπών συγκεντρώθηκαν στο πάρκο της ΧΑΝΘ ακριβώς απέναντι από το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου επιχειρώντας να σηκώσουν πανό στη μνήμη των νεκρών της τραγωδίας.

Όμως, η ΕΛΑΣ έστησε φραγμό αποτρέποντας τους συγγενείς να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε κίνηση διαμαρτυρίας.

Λίγες ημέρες πριν: «Δεν ήταν ατύχημα»

Η ίδια πριν λίγες ημέρες έστειλε το δικό της μήνυμα τονίζοντας ότι το δυστύχημα στα Τέμπη "δεν ήταν ατύχημα", καλώντας παράλληλα τον κόσμο να κοινοποιήσει το βίντεό της για να "ασκήσουμε πίεση για δικαιοσύνη και διαφάνεια".

"Με λένε Ευδοκία και επέζησα ενός πρωτοφανούς εγκλήματος που δεν έπρεπε ποτέ να συμβεί. Πριν από τρεις μήνες 57 αθώες ψυχές, οι περισσότεροι φοιτητές, έχασαν τη ζωή τους στη μετωπική σύγκρουση δύο τρένων στην Ελλάδα και οι υπόλοιποι ζούμε με σοβαρά τραύματα και με τον φόβο της επανάληψης. Δεν ήταν ατύχημα. Για μήνες, η Ρ.Α.Σ και οι υπάλληλοι έστελναν επαναλαμβανόμενες, σαφείς, γραπτές προειδοποιήσεις για αυτό που τελικά συνέβη. Μιλάμε για αμέλεια ή για πιθανή εξαπάτηση από ενδεχόμενο δόλο που προκάλεσε μία πολύνεκρη δολοφονία και τι έχει αλλάξει από τότε; Απευθύνομαι στους πολίτες τη Ελλάδας, της Ευρώπης, του κόσμου να ρίξουμε φως στην υπόθεση. Κοινοποιώντας το μήνυμα ασκούμε πίεση για δικαιοσύνη, διαφάνεια και για να κάνουμε την Ελλάδα ασφαλή ξανά για τους κατοίκους, για τους επισκέπτες και το πιο σημαντικό για τη συνείδησή μας".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)