to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:30 | 20.06.2023

Πολιτική

Δημ. Τζανακόπουλος: Ανευθυνότητα, υποκρισία και επιχείρηση πολιτικής εξαπάτησης του ελληνικού λαού από τη ΝΔ (Video)

Η ΝΔ επέλεξε για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία να μετατρέψει σε προεκλογικό ζήτημα τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και μάλιστα εκμεταλλευόμενη έγγραφα των μυστικών υπηρεσιών τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε συνέντευξη του


Kατά την πρώτη φάση των πρώτων εκλογών της 21ης Μαΐου, είτε κατά τη δεύτερη ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και ο Αλέξης Τσίπρας επιλέξαμε να αναδείξουμε ζητήματα που σχετίζονται με την ελληνική οικονομία, με το Εθνικό Σύστημα Υγείας, παρά το γεγονός ότι το ζήτημα αυτό αναδείχτηκε μέσα από τραγικά περιστατικά αλλά και από ανατριχιαστικές δηλώσεις, όπως του κυρίου Πνευματικού, τόνισε σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Α΄ Αθήνας Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Όπως υπογράμμισε «επιλέξαμε να αναδείξουμε τα ζητήματα των πλειστηριασμών, της έμμεσης φορολογίας, της επιδότησης της αισχροκέρδειας τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος του πληθωρισμού και των υπερκερδών των μεγάλων επιχειρήσεων.

Αντίθετα όπως σημείωσε ο Δημ. Τζανακόπουλος, η Νέα Δημοκρατία επέλεξε για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία να μετατρέψει σε προεκλογικό ζήτημα τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και μάλιστα εκμεταλλευόμενη έγγραφα των μυστικών υπηρεσιών, συγκεκριμένα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Επανέλαβε πως «το έγγραφο της ΕΥΠ δεν κυκλοφόρησε με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και τελικά αποδείχθηκε ότι στο έγγραφο αυτό γίνεται αναφορά σε έναν υποψήφιο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος σύμφωνα με τις αξιολογήσεις της υπηρεσίας είναι στρατευμένος στην πολιτική στρατηγική της Άγκυρας»

Υπογράμμισε πως «ως ΣΥΡΙΖΑ δεν αξιολογήσαμε αυτές τις αναφορές ως σημαντικές, ούτε θεωρήσαμε ότι θα έπρεπε να αποσυρθούν οι βουλευτές που αναφέρονται σ΄ αυτό το έγγραφο. Αντίθετα, ο κύριος Μητσοτάκης, αποκρύπτοντας το γεγονός ότι αναφέρεται και δικός του βουλευτής, αποφάσισε να μετατρέψει αυτό το ζήτημα σε πρώτο θέμα στην προεκλογική ατζέντα. Και όταν ο κ. Τσίπρας του έφερε στη δημοσιότητα την υπόθεση Κατραντζή, που εμπεριέχεται στο έγγραφο εν γνώσει του κυρίου Μητσοτάκη, έσπευσε η Νέα Δημοκρατία να τον αποσύρει από τις εκλογές». Αυτό δείχνει και ανευθυνότητα και υποκρισία και επιχείρηση πολιτικής εξαπάτησης του ελληνικού λαού τόνισε ο υποψήφιος Βουλευτής.

Όπως σημειωσε «αυτό όμως είναι ευθύνη του κυρίου Μητσοτάκη, ο οποίος δε δίστασε να μετατρέψει το ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας, ένα ευαίσθητο ζήτημα, σε πρώτο θέμα των εκλογών και θα γίνει προφανώς αντικείμενο εκμετάλλευσης από τη μεριά του κυρίου Ερντογάν. Αντίστοιχα αντικείμενο εκμετάλλευσης από τη μεριά του κ. Ερντογάν θα γίνει και το ζήτημα των δηλώσεων της κυρίας Μπακογιάννη, η οποία στη συνάντησή της με ανθρώπους της μειονότητας είπε "Αν δεν ψηφίσετε Νέα Δημοκρατία θα είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα την επόμενη μέρα''. Αυτά είναι βούτυρο στο ψωμί της Τουρκίας».

Για το ζήτημα του προσφυγικού, ο Δημ. Τζανακόπουλος είπε «ζητήσαμε να υπάρξει ενδελεχής ανεξάρτητη έρευνα, διότι ήδη από το δεύτερο εικοσιτετράωρο προέκυψε ότι υπάρχει σωρεία αντιφάσεων τόσο από τις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών όσο και από τις δηλώσεις του Λιμενικού. Σε κάθε περίπτωση, αυτός ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη δυσφήμιση της χώρας στο εξωτερικό δεν είναι εκείνος που αναδεικνύει τα κρίσιμα ζητήματα του σεβασμού του διεθνούς δικαίου. Είναι εκείνος ο οποίος βάζει πλάτη για την παραβίαση του. Άρα οι εξηγήσεις θα πρέπει να ζητηθούν από τη Νέα Δημοκρατία και όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)