to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:35 | 19.06.2023

Πολιτική

Δ. Τζανακόπουλος: Διεκδικούμε κάθε ψήφο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, για να ενισχυθεί ο μεγάλος αριστερός πόλος της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης

«Αυτή είναι η δική μας πολιτική στόχευση και θα διεκδικούμε κάθε προοδευτικό πολίτη, μέχρι την τελευταία στιγμή. Διότι η διάσπαση της ψήφου, η ψήφος σε άλλα κόμματα, στην πραγματικότητα λειτουργεί εξ αντικειμένου ευνοϊκά για τη Νέα Δημοκρατία και την αντιμεταρρυθμιστική ατζέντα την οποία θέλει να επιβάλει»


Σημεία συνέντευξης του υποψήφιου Βουλευτή Α΄ Αθήνας  ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Δημήτρη Τζανακόπουλου στο Πρώτο Πρόγραμμα (Ευ. Μπαλτατζή):

Σχετικά με την απόσυρση της υποψηφιότητας του Βουλευτή Μ. Κατρατζή ο Δ. Τζανακόπουλος δήλωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξη: «Ο κύριος Μητσοτάκης κάποια στιγμή μέσω συνεργατών του ενημερώνει για ένα έγγραφο της ΕΥΠ, σ​το όποιο εμπεριέχεται η αναφορά για τον κύριο Κατραντζή, ότι δηλαδή ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι στρατευμένος στην πολιτική στρατηγική και τους στόχους της Άγκυρας. Στη συνέχεια ξεκινάει ένα μπαράζ προπαγανδιστικό και καταιγιστικό εναντίον των Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με άθλια υπονοούμενα και ευθείες βολές, ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προδοτικό κόμμα, εθνική εξαίρεση και όταν αποκαλύπτεται η υποκρισία και η απάτη χθες από τον κύριο Τσίπρα, η Νέα Δημοκρατία τηρεί σιγή ιχθύος. Ο κύριος Σκέρτσος  δε βρίσκει ούτε μισή λέξη να αναφέρει στην απαντητική ανακοίνωση που εξέδωσε για τη διακαναλική συνέντευξη του κυρίου Τσίπρα. Και σήμερα ξαφνικά ο κ. Κατραντζή αποσύρεται από την εκλογική μάχη».

Και έθεσε το ερώτημα: «Εφόσον η ΝΔ γνώριζε τις αναφορές της ΕΥΠ και εφόσον τις αξιολογεί ως σοβαρές, για ποιο λόγο προχώρησε σε κίνηση, αποκλειστικά όταν αυτές οι αναφορές ήρθαν στη δημοσιότητα μετά τη διακαναλική συνέντευξη του κυρίου Τσίπρα και όχι πριν; Αυτό είναι το ερώτημα που πρέπει να απασχολήσει».

Μάλιστα ξεκαθάρισε: «Εμείς αξιολογήσαμε το έγγραφο της ΕΥΠ και θεωρήσαμε ότι αυτές οι κατηγορίες που εξαπολύονται προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η Νέα Δημοκρατία, αντιθέτως, θεωρεί το έγγραφο της ΕΥΠ αξιόπιστο. Αυτός ο οποίος είναι απόλυτα εκτεθειμένος και κατηγορούμενος για πολιτική απάτη είναι ο κύριος Μητσοτάκης και ο κύριος Σκέρτσος. Είχαν γνώση του εγγράφου, το αξιολόγησαν ως σοβαρό, έστησαν όλη τους την προεκλογική προπαγάνδα πάνω σε αυτό το έγγραφο και αυτό το έγγραφο λέει ότι ο κ. Κατραντζής είναι στρατευμένος στους πολιτικούς στόχους της Άγκυρας και δεν έκαναν τίποτα μέχρι να το φέρει στην επιφάνεια και στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η πραγματικότητα και αυτός είναι ο ορισμός της εξαπάτησης και της υποκρισίας».

Αναφορικά με τις εκλογές της 21ης Μαΐου επεσήμανε ότι «οι προηγούμενες εκλογές είχαν ως κυρίαρχο θέμα στην ατζέντα το ζήτημα της απλής αναλογικής, το ζήτημα των συνεργασιών. Επομένως εξ αντικειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να αναδείξει στην κορυφή των προτεραιοτήτων τις προγραμματικές του δεσμεύσεις, την προγραμματική αντιπαράθεση με τη Νέα Δημοκρατία. Και αυτό έπρεπε να γίνει και ορθότατα έγινε στην δεύτερη αυτή προεκλογική περίοδο».

Ο Δ. Τζανακόπουλος τόνισε: «Σήμερα οι εκλογές γίνονται με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής. Έχουμε τη δυνατότητα να αναδείξουμε ζητήματα προγραμματικά, ζητήματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα των πολιτών. Γιατί το αποτέλεσμα των εκλογών δεν αποτελεί κολυμβήθρα του Σιλωάμ για κανέναν. Τα προβλήματα είναι εκεί. Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει καμία διάθεση να αλλάξει την πολιτική της στρατηγική σε μια σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με τους πλειστηριασμούς, με την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, με την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων και την αλλαγή του άρθρου 16, στην οποία βλέπουμε ότι το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί ως συμπληρωματική δύναμη. Η βασική της εκλογική στρατηγική είναι να έχει μια κατακερματισμένη αντιπολίτευση 7-8 κομμάτων, τα οποία δε θα έχουν καθαρή στρατηγική, δε θα έχουν άμεσα εφαρμόσιμο κυβερνητικό πρόγραμμα και γι' αυτό το λόγο επιτίθεται  λυσσαλέα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Κλείνοντας τη συνέντευξη υπογράμμισε: «Εμείς, απέναντι σε αυτή την επίθεση, επαναφέρουμε στην πρώτη προτεραιότητα το πρόγραμμά μας και ζητάμε από τους πολίτες την Κυριακή στις 25 Ιουνίου να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ για να υπερασπιστεί από όποια θέση κι αν βρεθεί την επόμενη μέρα το πρόγραμμα αυτό. Είναι ένας αγώνας δύσκολος. Έχουν διαμορφωθεί συγκεκριμένοι συσχετισμοί στην ελληνική πολιτική σκηνή, αλλά παρόλα αυτά οι κάλπες είναι άδειες. Εμείς διεκδικούμε κάθε ψήφο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, ακριβώς για να ενισχυθεί ο μεγάλος αριστερός πόλος της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης στη χώρα. Αυτή είναι η δική μας πολιτική στόχευση και θα διεκδικούμε κάθε προοδευτικό πολίτη, μέχρι την τελευταία στιγμή. Διότι η διάσπαση της ψήφου, η ψήφος σε άλλα κόμματα, στην πραγματικότητα λειτουργεί εξ αντικειμένου ευνοϊκά για τη Νέα Δημοκρατία και την αντιμεταρρυθμιστική ατζέντα την οποία θέλει να επιβάλει».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)